Met zelfvertrouwen en rust weer de weg op kunnen?

Rijangst oplossen met NLP & Hypnose Coaching

Heb je je rijbewijs maar laat je de auto liever staan door je rijangst?

Voel je je onzeker en probeer je bepaalde trajecten zoveel mogelijk te vermijden?

Lig je al geruime tijd van tevoren te stressen als je weet dat je binnenkort moet autorijden?

Hoe ontstaat rijangst

Jouw onderbewustzijn wil je altijd beschermen. Het in stand houden van het fysieke lichaam is namelijk één van de belangrijkste taken van jouw onderbewustzijn.

Maar het kan gebeuren dat dit beschermingsmechanisme een beetje te ver doordraaft en dat je rijangst voelt als je geconfronteerd wordt met bepaalde stukken weg of met autorijden in het algemeen.

Dit te ver doordravende beschermingmechanisme kan verschillende oorzaken hebben. Rijangst kan ontstaan na het beleven van een gevaarlijke verkeerssituatie of een auto-ongeluk. Een heftige angstaanjagende ervaring op de weg kan er voor zorgen dat je je daarna niet meer veilig voelt en niet meer zomaar de weg op durft zoals voorheen.

Ook kan het gebeuren dat rijangst begint in periodes dat iemand al enorm onder druk staat vanwege andere zaken. Het beschermingsmechanisme is dan lange tijd zo hyperactief, dat het overal gevaren gaat zien. Dit kan er voor zorgen dat autorijden ineens een probleem wordt.

Rijangst beginnende chauffeur

Het kan zijn dat je als beginnende chauffeur nooit de routine en dat zekere gevoel tijdens het rijden ontwikkelt. Meer oefening, eventueel met behulp van een rijinstructeur, is dan een goede optie. Routine en zekerheid krijg je tenslotte alleen maar door iets daadwerkelijk te doen.

Is de rijangst echter te groot om veilig achter het stuur te gaan zitten en te beginnen met oefenen, dan helpt NLP & Hypnose Coaching je om de angst af te zwakken, zodat je daarna stap voor stap, op een veilige manier rijervaring kunt opdoen.

Rijangst geroutineerde chauffeur

Het kan zijn dat je al jarenlang hebt gereden alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Maar ineens ervaar je problemen bij bepaalde trajecten. Misschien is het geleidelijk ontstaan of in één keer door een bepaalde gebeurtenis of paniekaanval.

Angstgevoelens kunnen variëren van een gevoel van onrust, spanning en zenuwen, tot een heftige paniekaanval die gepaard kan gaan met hartkloppingen, druk op je borst, kortademigheid en hyperventileren.

En als je dat een keer hebt meegemaakt word je soms al onrustig als je alleen maar aan zo’n weg of tunnel denkt en je gaat deze stukken misschien vermijden. Op deze manier word je natuurlijk enorm beperkt in je doen en laten en verbruik je heel veel energie aan zorgen maken en omwegen zoeken.

Met NLP & Hypnose Coaching kunnen we dit op hol geslagen beschermingsmechanisme omvormen.

Je kunt je dan weer stabiel voelen en met meer vertrouwen en rust autorijden.

Mijn naam is Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) en ik ben NLP & Hypnose Coach.

Met Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) en Hypnose/hypnotherapie help ik mensen hun angsten en fobieën op te lossen.

Ook rijangst is een angst die met gerichte begeleiding en training te overwinnen is, zodat je met meer gemak en bewegingsvrijheid door het leven kunt.

Wat kun je verwachten van NLP & Hypnose Coaching

Hypnose is een zeer ontspannen geestelijke toestand waarin je meer toegang krijgt tot je onderbewustzijn. Daardoor ben je in staat om een angst of fobie bij de kern op te lossen en je snel nieuwe denk- en gevoelspatronen eigen te maken.

Tegengesteld tot wat soms wordt gezegd is hypnose helemaal geen toestand waarin je bewusteloos en machteloos bent. Je kunt hypnose eerder zien als een verhoogd bewustzijn van je innerlijke wereld. Dit verhoogde bewustzijn geeft je juist controle terug en de mogelijkheid om de veranderingen die je graag wilt maken snel te implementeren.

NLP, voluit: Neurolinguïstisch Programmeren, is een verzameling op hypnose lijkende technieken om op een diepgaand niveau veranderingen te maken in je denken en gevoel.

Rijangst is een stukje controle wat je kwijt bent. NLP & Hypnose Coaching is erop gericht je die controle weer terug te geven.

|

Testimonial

 

Het heeft even geduurd voordat ik wat van me laat horen, maar ik wilde natuurlijk eerst een paar keer de Beneluxtunnel door om te kijken hoe het ging. De eerste keer vond ik nog steeds doodeng, vooral heel zenuwachtig, maar het ging goed. En daarna eerst nog 2 keer lichte spanning, maar sindsdien gaat het super! Ook van te voren geen zenuwen meer.

Heb nu ook een abonnement voor Blijdorp afgesloten voor mezelf en de kinderen, toch fijn om nu niet meer met de metro te moeten. 😬 Dus ik ben een blij mens, voel me hierdoor weer meer mezelf en veel sterker.

Vrouw, 34 jaar, pedagoge

Disclaimer

Rijangst overwinnen met NLP & Hypnose Coaching

4-sessie coachingstraject

Of je nu een onervaren of ervaren chauffeur bent, NLP & Hypnose Coaching helpt je jouw rijangst in relatief korte tijd op te lossen zodat je weer op een verantwoordelijke en rustige manier achter het stuur kunt gaan zitten.

Rijangst overwinnen met NLP & Hypnose Coaching is een intensief 1 op 1 coachingstraject van *4 sessies binnen een tijdsbestek van ongeveer 2-3 weken. De sessies vinden plaats in een informele, ontspannen sfeer, onder het genot van een kopje koffie of thee.

Prijs: € 497,-

(incl. btw voor particulieren / excl. btw voor zakelijke coaching)

Vragen of een afspraak maken:

Bel: 06 – 373 09 008

Mail: info@nlp-hypnose-coaching.nl

Werkwijze

Eerste contact
Het Coachingstraject
Medische informatie
Verantwoordelijkheid en garanties
Betaling
Hoeveel sessies zijn nodig

Veelgestelde vragen:

Werkt NLP & Hypnose Coaching voor iedereen en werkt het altijd?
Hoe groot is de slagingskans?
Wat is hypnose nou precies en hoe werkt dat?
Hoe kom ik meer te weten over hoe ik een coachingstraject moet aangaan en de werkwijze?
Kunnen sessies ook op een andere locatie plaatsvinden?
Wat is er mogelijk als ik daarna nog hulp wil of aan andere dingen wil werken?

 

*In bijna alle gevallen is een angst in 4 sessies geheel of voor een groot gedeelte afgezwakt. Daarnaast krijg je ook voor tussen en na de sessies technieken en gereedschappen mee waarmee je je verder kunt ontwikkelen.

Denk je meer persoonlijke begeleiding nodig te hebben kunnen er natuurlijk extra sessies geboekt worden. Coachingstrajecten voor het oplossen van angsten duren doorgaans tussen 4 en 8 sessies.

De vergoeding voor losse sessies voor angsten en fobieën oplossen is € 125,- (incl. btw voor particulieren / excl. btw voor zakelijke cliënten)