Rijangst oplossen

Leer weer kalm en zelfverzekerd rijden

4-sessie coachingstraject

Heb je je rijbewijs maar laat je de auto liever staan door je rijangst?

Voel je je onzeker en probeer je bepaalde trajecten zoveel mogelijk te vermijden?

En wil je nu eindelijk je bewegingsvrijheid weer terug winnen?

Hoe ontstaat rijangst

Ieder mens heeft instincten en reflexen om zichzelf te beschermen tegen gevaar.

Dit is een goed iets! Dit mechanisme waarschuwt je als er gevaar is, zodat je jezelf snel weer in veiligheid kunt brengen.

Maar het kan gebeuren dat dit beschermingsmechanisme een beetje te ver doordraaft en dat je rijangst voelt als je geconfronteerd wordt met bepaalde stukken weg of met autorijden in het algemeen.

Dit te ver doordravende beschermingsmechanisme kan verschillende oorzaken hebben. Rijangst kan ontstaan na het beleven van een gevaarlijke verkeerssituatie of een auto-ongeluk. Een heftige angstaanjagende ervaring op de weg kan er voor zorgen dat je je daarna niet meer veilig voelt en niet meer zomaar de weg op durft zoals voorheen.

Ook kan het gebeuren dat rijangst begint in periodes dat iemand al enorm onder druk staat vanwege andere zaken. Het natuurlijke beschermingsmechanisme is dan lange tijd zo hyperactief dat het overal gevaren gaat zien. Dit kan er voor zorgen dat autorijden ineens een probleem wordt.

Rijangst beginnende chauffeur

Het kan zijn dat je als beginnende chauffeur nooit de routine en dat zekere gevoel tijdens het rijden ontwikkelt. Meer oefening, eventueel met behulp van een rijinstructeur, is dan een goede optie. Routine en zekerheid krijg je tenslotte alleen maar door iets daadwerkelijk te doen.

Is de rijangst echter te groot om veilig achter het stuur te gaan zitten en te beginnen met oefenen, dan helpt NLP & Hypnose Coaching om de angst af te zwakken, zodat je daarna stap voor stap op een veilige manier rijervaring kunt opdoen.

Rijangst geroutineerde chauffeur

Het kan zijn dat je al jarenlang hebt gereden alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Maar ineens ervaar je problemen bij bepaalde trajecten. Misschien is het geleidelijk ontstaan of in één keer door een bepaalde gebeurtenis of paniekaanval.

Angstgevoelens kunnen variëren van een gevoel van onrust, spanning en zenuwen, tot een heftige paniekaanval die gepaard kan gaan met hartkloppingen, druk op je borst, kortademigheid en hyperventileren.

En als je dat een keer hebt meegemaakt word je soms al onrustig als je alleen maar aan zo’n weg of tunnel denkt en ga je deze stukken misschien vermijden. Op deze manier word je natuurlijk enorm beperkt in je doen en laten en verspil je heel veel energie aan zorgen maken en omwegen zoeken.

Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) is gecertificeerd hypnotiseur, life-coach en NLP master practitioner. Hij helpt mensen die willen leren en groeien meer controle te krijgen over hun eigen denken, gevoel en reacties.

Met korte en gerichte coachingstrajecten helpt hij zijn cliënten snel zelfverzekerder te functioneren en prestaties te verbeteren, op het werk en privé.

De aanpak van NLP en hypnose maakt het mogelijk om in korte tijd minder last te hebben van angsten, zenuwen en spanningsklachten.

Rijangst overwinnen met NLP & Hypnose Coaching

Coachingstraject

Rijangst overwinnen met NLP & Hypnose Coaching is een intensief één op één coachingstraject van *4 sessies binnen een tijdsbestek van ongeveer 2-3 weken.

De 4 sessies duren elk 60-90 minuten en vinden plaats in een informele, ontspannen sfeer. Daarnaast is NLP & Hypnose coaching een leuke samenwerking waar een lach, jezelf zijn, gezelligheid, menselijkheid en een kopje koffie of thee niet mogen ontbreken.

Sessies kunnen plaatsvinden bij Tim Kutzke NLP & Hypnose Coaching, op jouw locatie of via Skype videobellen.

Intakegesprek – oriëntatiegesprek plannen

Plan nu direct online je gratis en vrijblijvende telefonische intakegesprek.

*In veel gevallen is rijangst in 4 sessies al voor een groot gedeelte afgezwakt. Je krijgt ook technieken en gereedschappen mee waarmee je je tussen en na de persoonlijke sessies verder kunt ontwikkelen. Wil je meer persoonlijke begeleiding dan is het mogelijk om vervolgsessies te boeken.
*Naast het werk in de sessies wordt er van cliënt verwacht dat er stapsgewijs in de praktijk geoefend wordt, eventueel met behulp van een rijinstructeur als dat noodzakelijk wordt geacht i.v.m. veiligheid.
|

Testimonial

Het heeft even geduurd voordat ik wat van me laat horen, maar ik wilde natuurlijk eerst een paar keer de Beneluxtunnel door om te kijken hoe het ging. De eerste keer vond ik nog steeds doodeng, vooral heel zenuwachtig, maar het ging goed. En daarna eerst nog 2 keer lichte spanning, maar sindsdien gaat het super! Ook van te voren geen zenuwen meer.

Heb nu ook een abonnement voor Blijdorp afgesloten voor mezelf en de kinderen, toch fijn om nu niet meer met de metro te moeten. 😬 Dus ik ben een blij mens, voel me hierdoor weer meer mezelf en veel sterker.

Vrouw, 34 jaar, pedagoge

Disclaimer

Rijangst overwinnen met NLP & Hypnose

Je bent niet geboren met rijangst. Je hebt rijangst ooit eens geleerd. Dat diepere emotionele deel van jou wat je beschermt tegen gevaar en pijn heeft ooit eens besloten dat op de snelweg, door tunnels of over bruggen rijden levensgevaarlijk is. Dit deel heeft ooit bepaalde associaties en overtuigingen ontwikkelt of opgepikt die nu voor die automatische angstreactie zorgen. Maar omdat je het hebt geleerd, kun je ook wat anders leren.

De vraag die je waarschijnlijk hebt is: Maar hoe werkt dat dan? Hoe kan dat dan? Ik ga het je kort uitleggen.

Het bewuste, onderbewustzijn en hypnose

Je kunt je denken onderverdelen in een bewust en onderbewust deel. Je bewuste denken is je logica, je rationele en redenerende denken. Maar daarnaast heb je ook een onderbewustzijn. Dat is het emotionele deel van je geest. Je onderbewustzijn regelt naast allerlei lichamelijke processen ook je overlevingsmechanisme, je automatische associaties en reacties en dus ook je gevoelens en emoties.

Het feit dat jij je van je rijangst wilt bevrijden zegt al dat er een deel van jou is wat weet dat autorijden niet zo gevaarlijk is. Je rationele denken weet dat op een verantwoorde en veilige manier autorijden helemaal niet levensgevaarlijk hoeft te zijn. Je onderbewustzijn gelooft dat echter wel, en dat merk je doordat er zo’n automatische angstreactie in je opkomt.

Hypnose is een natuurlijke geestelijke toestand waarin je meer toegang krijgt tot dit onderbewustzijn. Deze toestand gaat gepaard met een scherpe focus en de neiging van jouw onderbewustzijn om nieuwe leringen en ideeën makkelijk aan te nemen en te integreren.

Veelgestelde vragen:

Werkt NLP & Hypnose Coaching voor iedereen en werkt het altijd?
Hypnose en trance zijn natuurlijke toestanden die we allemaal regelmatig beleven. Daarnaast is iedereen in staat om te leren. Iedereen kan in contact komen met zijn onderbewustzijn en zich op deze manier nieuwe gedachten, gevoelens en gewoonten eigen maken.

Binnen NLP & Hypnose Coaching maken we de technieken en methoden passend voor jou. NLP & Hypnose Coaching is geen magisch trucje wat bij sommige mensen werkt en bij anderen niet. Als NLP & Hypnose Coach gebruik ik een breed spectrum aan benaderingen, technieken en methoden waarbij het gaat om leren, communiceren, groeien en ontwikkelen op een emotioneel niveau. En dat is iets wat we allemaal kunnen.

De enige vereiste is dat je open staat voor nieuwe ideeën, actief participeert en het eventuele huiswerk doet. Jouw wil om dat doel te bereiken en jouw toewijding om je in te zetten om de kwestie op te lossen zijn vanzelfsprekend van invloed op je succes.

Hoe groot is de slagingskans?
In bijna alle gevallen verandert er in een 4-sessie coachingstraject heel veel. Een onderdeel van een NLP & Hypnose coachingstraject zijn technieken en gereedschappen (bv. geluidsmateriaal) waarmee je tussen en na de sessies kunt oefenen, trainen en ontwikkelen.

Maar iedere mens heeft een andere achtergrond, omgeving, een andere problematiek en iedereen ontwikkelt zich op zijn eigen manier en tempo. De ene persoon zal daardoor sneller zijn doelen bereiken dan de ander. Wil je meer persoonlijke begeleiding kunnen er losse sessies geboekt worden.

Jouw wil om je doel te bereiken en jouw toewijding om je in te zetten om een bepaald probleem (bijvoorbeeld een angst of gewoonte) op te lossen, hebben vanzelfsprekend invloed op je succes. Met NLP & Hypnose Coaching creëren we jouw nieuwe realiteit maar uiteraard kun je nergens toe worden gedwongen.

Wat is hypnose precies en hoe werkt het?
Om werkelijk alles te weten over hypnose, over wat het is en hoe het werkt kun het beste je dit uitgebreide artikel lezen.

Hypnose: Belangrijke informatie voorafgaand aan de sessie

Kunnen sessies ook op een andere locatie plaatsvinden?
Het is mogelijk om coachingssessies op een alternatieve locatie te doen, bijvoorbeeld bij je thuis of op het werk. Neem contact op voor de mogelijkheden en tarieven.

Ook is het mogelijk om een coachingstraject (geheel of gedeeltelijk) via Skype videobellen te doen.

Wat zijn de mogelijkheden als ik daarna nog hulp wil of aan andere zaken wil werken?
Onderdeel van NLP & Hypnose Coaching zijn technieken die je zelf kunt toepassen en hypnose opnamen waarmee je jezelf verder kunt trainen en ontwikkelen.
Wil je liever (ook) meer persoonlijke begeleiding, dan is het vanzelfsprekend mogelijk om extra sessies te boeken of een volgend coachingstraject in te gaan.
Wordt NLP & Hypnose Coaching vergoed door ziektekostenverzekeraars of werkgever?
Coaching en training wordt niet vergoed door ziektekostenverzekeraars.

Wel zijn werkgevers vaak bereid om de kosten voor NLP & Hypnose Coaching te dragen, aangezien je de groei vanuit de coaching ook meeneemt naar je werk. Informeer daarvoor bij je werkgever.

Ben je ondernemer, dan zijn de kosten van coaching en training aftrekbaar als de coaching te maken heeft met je werk. Dit is doorgaans het geval bij zelfvertrouwen opbouwen, mindset coaching en spreekangst oplossen.

Werkwijze

Coaching aanvragen
Ben je geïnteresseerd in een bepaald coachingstraject, schrijf je dan in voor een gratis en vrijblijvend telefonisch intakegesprek. In dat gesprek kan ik eventuele vragen beantwoorden en kunnen we bepalen of NLP & Hypnose Coaching jou efficiënt en vlot naar je doel gaat helpen.
Het Coachingstraject beginnen
Als we na ons eerste vrijblijvende telefoongesprek besluiten om de coaching te beginnen, maken we een afspraak voor een 1e sessie. 

In deze eerste coachingssessie zullen we persoonlijk met elkaar kennismaken en de problematiek waarvoor je coaching wilt grondig analyseren en onderzoeken. We bepalen exact je doel wat we met de coaching willen bereiken en ook beginnen we in deze sessie natuurlijk al met het NLP & hypnose veranderwerk. Deze eerste sessie duurt doorgaans wat langer. Houdt rekening met een duur van zeker 90 minuten.

De sessies die volgen zijn sessies waarin we met NLP & Hypnose Coaching heel gericht naar jouw coachdoel toe gaan werken. Ook zul je soms opdrachten voor tussen de sessies meekrijgen.

Betaling
Ook bij coachingsovereenkomsten is er een zakelijk stukje. Aangezien we onze tijd, aandacht en energie 100% op de coaching en het veranderwerk willen richten gebeurt betaling voor persoonlijke coaching vooraf per overboeking of iDEAL-betaallink.

Je ontvangt als de afspraak voor de eerste sessie is gemaakt een bevestigingsmail met alle belangrijke informatie die je nodig hebt (route, parkeren, voorbereiding, afspraken, algemene voorwaarden etc.). In deze bevestigingsmail bevinden zich ook de betaalinstructies en een iDEAL-betaallink. De coachingsvergoeding dient uiterlijk 24 uur voor het begin van de coaching te zijn bijgeschreven op onze rekening.

Hoeveel sessies zijn nodig
Een coachingstraject begint meestal met 4 NLP & Hypnose Coachingssessies. Dit aantal is gebaseerd op wat naar onze ervaring het beste werkt. Voor zelfvertrouwen opbouwen, spreekangst oplossen of  Mental Coaching zijn 4 sessies een ideaal uitgangspunt om mooie veranderingen te creëren in je leven. Er wordt altijd naar gestreefd om je coachdoel te bereiken binnen het aantal sessies waarmee een coachingstraject begint.

Ook krijg je toegang tot NHC Online, Een online bibliotheek waarmee je tussen en na de persoonlijke sessies zelf verder kunt trainen, oefenen en verdiepen.

In sommige gevallen wil je misschien meer coaching na het 4-sessie coachingstraject. Iedereen is anders, problematiek kan zeer verschillen en eenieder ontwikkelt zich op zijn eigen manier en tempo. Het kan dus zijn dat jouw specifieke probleem wat meer tijd en aandacht nodig heeft. Na een coachingstraject is het mogelijk om losse sessies te boeken.

Algemene voorwaarden persoonlijke coaching
Klik hier voor de algemene voorwaarden voor persoonlijke NLP & hypnose Coaching.

Een investering voor het leven

Een persoonlijk coachingstraject met NLP en hypnose is een diepgaand proces. Het oplossen van een angst of fobie zal een enorm positieve impact hebben op je gehele leven.

Ook je zelfvertrouwen, je onafhankelijkheid en self-empowerment kunnen zich ook naar compleet nieuwe hoogtes ontwikkelen. En dat succes en die herwonnen vrijheid zullen doorsijpelen in alles wat je doet, hoe je je voelt en hoe je in het leven staat.

Soms moet je het ook van de andere kant bekijken: Wat zijn de gevolgen van het hebben van die angst? Wat ga je mislopen de komende 10, 20 of 30 jaar als je nooit besluit om deze te boven te komen?

Wat als je nooit besluit om met die angst af te rekenen? Welke invloed heeft die angst op je carrière, je relaties of je gezondheid. En wat gaat je dat op de lange termijn kosten?

Maar je staat er niet alleen voor! NLP & Hypnose Coaching is een intense samenwerking. Met maatwerk, aansluitend op jouw manier van denken, voelen en leren, gaan we die mentale en emotionele veranderingen maken die jouw angst in korte termijn afzwakken en in veel gevallen volledig oplossen.

Alle info overzichtelijk in je e-mail:

Hieronder aanvinken: Wat mag ik je sturen?

Er is een e-mail naar je gestuurd waarmee je je e-mailadres moet bevestigen. Kijk ook in je spam-map als je niet direct een e-mail hebt ontvangen!