NLP & Hypnose Coaching via Skype videobellen

Woon je ver weg?

Coaching is ook (geheel of gedeeltelijk) via Skype videobellen mogelijk.

Videobellen – Coaching via Skype

NLP & Hypnose Coaching kan ook zeer goed gedaan worden via videobellen/Skype. Natuurlijk geniet je bij Coaching via Skype van het feit dat je geen reiskosten en reistijd hebt.

NLP & Hypnose Coaching via Skype, kan dat wel?

Jazeker, zeer goed zelfs! Als we alles goed voorbereiden, ons ervan vergewissen dat de apparatuur werkt en goed is ingesteld, is dat geen enkel probleem. Ook is het mogelijk om 1 of 2 sessies in persoon te doen, en de sessies daarna via Skype.

Het is uiteindelijk enkel belangrijk dat we elkaar goed kunnen zien en horen. Dat is via Skype heel goed te realiseren als je enkele zaken goed in de gaten houdt en voorbereidt.

Aan te raden is dat je coaching via Skype alleen doet als je een beetje vaardig bent met de videobellen software. Je bent bij Coaching via Skype zelf verantwoordelijk voor je omgeving en je set-up. Het is dus handig dat als er iets misgaat (een instelling klopt niet, de video werkt ineens niet…) je enigszins weet hoe alles werkt en het ook snel kunt oplossen.

Hypnose via Skype gevaarlijk?

Hypnose via Skype is helemaal niet gevaarlijk, net als dat geen enkele vorm van hypnose inherent gevaarlijk is. Hypnose en trance zijn natuurlijke toestanden die iedere mens elke dag op bepaalde momenten meemaakt. Dat je in hypnose kunt blijven hangen is dan ook een absoluut fabeltje.

Tijdens hypnose ben je niet bewusteloos of willoos maar heel erg gefocust op één ding. Je bent dus in staat om te reageren op je omgeving wanneer dat nodig is en iets om jouw directe aandacht vraagt. En dan kom je ook meteen uit hypnose, net als dat je altijd weer uit een diepe dagdroom komt als dat nodig is. Lees dit artikel om alles te weten te komen over hypnose.

Wat heb je nodig?

Voor Coaching via Skype is een stabiele internetverbinding, een goede webcam, microfoon en headset nodig.

Je set-up (werking computer, webcam, internetverbinding, microfoon, koptelefoon) moet vlekkeloos werken zodat je je volledig op de coaching kunt concentreren.

Hieronder alle belangrijke zaken op een rij:

  • Zorg ervoor dat je niet gestoord kunt worden. Het is uiterst belangrijk dat je je volledig kunt concentreren op de coaching zonder afleiding. Ga dus voor de sessie nog naar het toilet wanneer nodig en zorg dat kinderen, huisdieren of anderen die je aandacht eventueel nodig zouden kunnen hebben verzorgd zijn en je met rust laten. Het is ook aan te raden om ook wat te drinken te pakken. Zet ook je vaste en mobiele telefoon op stil (zet ook de trilfunctie uit, die kan je ook afleiden).
  • Zorg voor een comfortabele zitpositie. Tijdens de Skype coachingssessie maken we net als bij persoonlijke coaching gebruik van NLP & hypnose. Zorg daarom voor een aangename stoel of bank die je lichaam en liefst ook je hoofd goed ondersteunt. Het gaat erom dat je heel diep kunt ontspannen zonder uit de stoel te kunnen vallen.
  • Zorg voor een stabiele en snelle internetverbinding. Als er meer mensen gebruik maken van dezelfde internetverbinding, vraag ze dan dit tijdens de Skype-sessie niet te doen, zodat je de gehele bandbreedte ter beschikking hebt. Sluit ook alle andere programma’s en vensters op je computer om alle bandbreedte en rekenkracht beschikbaar te hebben voor jouw coachingssessie. (Als je regelmatig “hangers” of “drop-outs” hebt, is je internetverbinding te langzaam en niet geschikt voor Coaching via Skype.)
  • Maak als het mogelijk is gebruik van een LAN-verbinding (Verbind je computer met een kabel aan je modem) i.p.v. Wifi. Een LAN-verbinding is al snel 3-5 keer sneller dan wifi.
  • Gebruik, oordopjes, een headset of hoofdtelefoon, om de beste geluidskwaliteit te waarborgen. Ook kunnen er dan geen hinderlijke echo’s ontstaan. De skype-funcionaliteit van de oordopjes van de betere smartphones en tablets is over het algemeen ook erg goed.
  • Gebruik een goede webcam. De nieuwere webcams die ingebouwd zijn in de betere monitor/laptop zijn geschikt. De oudere hebben vaak een erg lage resolutie en zijn minder geschikt. Als je een losse webcam koopt, neem zeker niet de goedkoopste.
  • Zorg er voor dat je goed in het licht zit. Op die manier kan de webcam optimaal zijn werk doen en wordt het beeld niet heel onduidelijk en korrelig. Sfeerlampjes of licht van achteren is geen optie.
  • Vergewis je ervan dat je scherm stevig staat, vooral als je met een phone of tablet werkt. Zorg ervoor dat je niet per ongeluk verstrikt raakt in de kabel van je koptelefoon waardoor je scherm kan omvallen. Een headset met een lange kabel en een laptop/computer met een groter scherm heeft in principe de voorkeur boven mobiele apparaten en oordopjes.
  • Test je “skype-installatie” vooraf met een vriend of bekende , zodat er tijdens de coachingssessie geen tijd verloren gaat aan technische zaken. Ik ben helaas niet in de gelegenheid om op afstand Skype-helpdesk te zijn, allerlei set-ups te controleren en software instellingen te doen. (Een test Skype gesprek vooraf van enkele minuten met mij zodat we alles kunnen controleren is natuurlijk wel mogelijk.)
  • Heb je twijfels of ben je niet vaardig met computers en Skype of is het niet mogelijk om 60-90 minuten ongestoord te blijven, kom dan liever persoonlijk langs. Het oplossen van je probleem is uiteindelijk het belangrijkste. Het gaat het werk waar het om gaat absoluut ten goede komen, ook al is je reistijd wat langer.

Skype downloaden

Je kunt Skype gratis downloaden voor alle computers en mobiele apparaten. Nadat je gratis een  account hebt aangemaakt kun je andere mensen met een Skype-account toevoegen tot je contacten en met hen videogesprekken voeren. Aan Videobellen met Skype zijn geen kosten verbonden. Wel is het nodig om een degelijke internetverbinding te hebben die geen extra mobiele- of roamingskosten met zich meebrengt. Dus gebruik je internetaansluiting van thuis.

Je kunt Skype hier gratis downloaden:

Alle info overzichtelijk in je e-mail:

Hieronder aanvinken: Wat mag ik je sturen?

Er is een e-mail naar je gestuurd waarmee je je e-mailadres moet bevestigen. Kijk ook in je spam-map als je niet direct een e-mail hebt ontvangen!