Tim Kutzke

NLP & Hypnose Coach

DE COACH

Mijn naam is Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) en ik ben NLP & hypnose coach, ondernemer en musicus. Ik help mensen obstakels overwinnen en doelen realiseren. Naast een studie aan het Rotterdams Conservatorium tot gitarist, ben ik opgeleid tot NLP Master Practitioner, Life coach en hypnotiseur.

Ik ben geboren in Duitsland en kwam toen ik 5 jaar oud was naar Nederland. (Dat verklaart dus de uitspraak van mijn achternaam en het feit dat ik geen accent heb. 😉 )

Filosofie en achtergrond

Ik ben niet echt de typische “Oh, wat is het leven toch fantastisch!”-coach. Ik zie teveel mensen die behoorlijke tegenslagen ervaren in het leven. Het leven heeft heel veel mooie kanten, maar laten we eerlijk wezen, er is ook een hoop pijn, verdriet en teleurstelling. En iedere mens krijgt daar vroeg of laat wel een deel van voor zijn kiezen.

Al op jonge leeftijd wilde ik leren om vat te krijgen op mijn ontwikkeling, mijn gedachten en gevoelens. En zo begon een gepassioneerde leergang die tot de dag van vandaag voortduurt. Het werd een zoektocht naar begrip en kennis, maar ook naar “self-empowerment” en vrijheid.

Radioacoustic Tim KutzkeIn mijn zoektocht naar vrijheid besloot ik op mijn 16e om een leven als muzikant op te bouwen. Ik wilde avonturen beleven, reizen, mensen ontmoeten en vooral hele mooie dingen maken. Het leven als musicus en mijn studie aan het Rotterdams Conservatorium gaven me tevens de tijd om in het kader van mijn zoektocht honderden boeken te lezen en allerlei psychologische en meditatieve technieken en disciplines te onderzoeken.

In eerste instantie waren dat de oosterse religies en filosofieën en de esoterische en mystieke stromingen die daarop gebaseerd zijn. Later ging ik me meer focussen op de westerse psychologie en persoonlijke ontwikkeling om concrete middelen te vinden waarmee ik mijn leven daadwerkelijk effectiever kon vormgeven en inrichten.

Mettertijd begonnen mensen me om ook om advies en tips te vragen, om hun leven (en hun denken en gevoel) steeds beter in te kunnen richten. Ik merkte al snel dat andere mensen helpen in hun persoonlijke ontwikkeling iets was wat ik heel graag wilde doen. En deze ambitie werd uiteindelijk veel belangrijker voor me dan professioneel muziek maken.

Ik ontdekte echter ook dat wat voor mij werkte helemaal niet voor een ander hoefde te werken en visa versa. En zeker disciplines en ideeën waar ik soms al tientallen uren in had moeten steken om ze te beheersen boden natuurlijk geen “quick fix” voor anderen. Ik wilde andere, betere manieren vinden om mensen echt snel verder te helpen. Dit vond ik in NLP en hypnose/hypnotherapie.

Neurolinguïstisch Programmeren

NLP& Hypnose CoachingRond het jaar 2002 kwam ik voor het eerst in aanraking met Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) en hypnose. Ik was eigenlijk op slag “verliefd” op deze materie. Los van het naar mijn mening meest praktische en toepasbare psychologische model, zijn de technieken binnen NLP precies dat wat ik vaak miste in andere vormen van coaching, therapie en persoonlijke ontwikkeling. Deze laatste vertellen je maar al te vaak wat je moet doen, maar niet hoe. Met NLP had ik echter een middel waarmee mensen weer de bestuurder van hun eigen brein konden worden.

Hypnose

NLP en hypnose overlappen elkaar voor een groot gedeelte, aangezien NLP veel ideeën en communicatietechnieken heeft overgenomen uit de hypnose en de hypnotherapie. Beide beogen positieve verandering te bewerkstelligen d.m.v. communicatie. Het was dus een kleine stap voor mij om me naast NLP ook verder te verdiepen in (formele) hypnose en hypnotherapie.

Coaching als Download

Zelfhypnose YouTubeBegin 2015 publiceerde ik de eerste zelfhypnose opname op YouTube. Ik wilde iets online zetten waarnaar ik mensen kon verwijzen als ze vragen hadden over hypnose. Je kunt er tenslotte veel over vertellen, maar vaak werkt het ook om mensen een gevoel te geven van wat hypnose en trance is. De makkelijkste manier was om het op YouTube te zetten zodat mensen er gemakkelijk bij konden. Wat ik echter niet verwachtte op dat moment was dat de opnamen zo veel beluisterd zouden worden. De zelfhypnose video’s van NLP & Hypnose Coaching zijn ondertussen al meer dan 1 miljoen keer beluisterd!

Muziek is een krachtig middel om emoties en trance te genereren! Door mijn muzikale achtergrond en studie ben ik in staat om hypnose, NLP en muziek te combineren. Ook alle muziek is door mijzelf gecomponeerd en opgenomen.

Vanuit deze ontwikkelingen is ook de Coaching als Download ontstaan. Hypnose opnamen alleen zijn mooi, maar vaak is er veel meer mogelijk. Ik wilde dus meer NLP-technieken bieden in de online mogelijkheden. En aangezien NLP in veel opzichten lijkt op hypnose, was het logisch om ook daarvan geluidsopnamen te maken, zodat je als luisteraar stap voor stap door de veranderprocessen meegevoerd wordt.

Naast 1 of meerdere hypnose opnamen vind je dus in de meeste Coaching als Download ook nog een e-book/werkboek en geluidsopnamen met nog meer verandertechnieken. Met Coaching als Download heb je dus niet alleen de beïnvloeding van hypnose, maar krijg je ook hele praktische NLP-technieken om de veranderingen die je wilt maken te realiseren.

Missie

De kern van mijn werk als NLP & hypnose coach is het mensen helpen met het overwinnen van obstakels en het realiseren van doelen.

Ik ben er van overtuigd dat we allemaal het vermogen in ons dragen om ons leven te leiden (met een korte ei) en niet enkel te lijden. Echter, we hebben niet of nauwelijks geleerd hoe we dit vermogen kunnen toepassen. Daarnaast komen we ook allemaal beperkingen en struikelblokken tegen in het leven. Ik streef er naar dat het individu zo veel mogelijk de touwtjes in handen krijgt over zijn eigen denken, zijn gevoel, energie en aandacht om daarmee zoveel mogelijk het leven naar eigen wens en visie in te kunnen richten.

Heb je vragen over NLP & Hypnose Coaching, neem gerust contact op.