Tim Kutzke

NLP & HYPNOSE COACHING

Hallo! Mijn naam is Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) en ik ben NLP & Hypnose Coach. Met NLP & Hypnose coaching help ik mensen….

Ik maak daarbij gebruik van verschillende coachingstechnieken, waaronder neurolinguïstisch programmeren (NLP) en hypnose/hypnotherapie.

Wat is NLP & Hypnose Coaching

Wie ben ik

De coachIk ben geboren in Duitsland en kwam toen ik 5 jaar oud was naar Nederland. (Dat verklaart dus de uitspraak van mijn achternaam en het feit dat ik geen accent heb. 😉) Ik ben 43 jaar oud en woon samen met mijn vriendin in Rotterdam.

Ik ben afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium en ik ben jarenlang beroepsmatig als gitarist en zanger door het leven gegaan.

Persoonlijke ontwikkeling en groei, en dus mijn persoonlijke weg in het designen van mijn eigen innerlijke beleving, begon voor mij begin jaren ’90 toen ik noodgedwongen op erg jonge leeftijd op mezelf moest gaan wonen. Depressief, blut, gedesillusioneerd en volledig de weg kwijt ging ik behoorlijk desperaat op zoek naar informatie om er achter te komen hoe het leven nou eigenlijk in elkaar zit.

Meditatie & esoterie

Meditatie en hypnoseMijn eerste pogingen om me beter te voelen en vooruit te komen waren de meditatieve disciplines uit de oosterse tradities. Na 200 boeken en een paar duizend uur mediteren was ik wat ouder geworden, wat wijzer geworden, had ik een beter idee hoe mijn geest in elkaar zat, maar in de praktijk loste het helaas niet zoveel op.

Het leven ontsnappen, wat stiekem toch in eerste instantie mijn doel was, bleek uiteindelijk niet de oplossing te zijn. Naarmate ik ouder werd wilde ik mijn leven steeds meer concreet en gericht gaan vormgeven en dingen voor elkaar krijgen. Ondertussen wilde ik natuurlijk ook mijn studie aan het conservatorium afmaken en een beroepspraktijk als gitarist opbouwen.

Zelfhulp

ZelfhulpVanuit de behoefte aan concrete tools om je leven in te richten ben ik super fanatiek de zelfhulp boeken ingedoken. Weer ongeveer 300 boeken en heel veel experimenteren en oefenen later was ik ook weer wat ouder geworden, wat wijzer geworden, had ik een nog beter idee hoe mijn geest in elkaar zat en wat er allemaal verder nog mogelijk was. Maar er was nog meer nodig om echte resultaten te boeken.

Het probleem van de zelfhulp literatuur is dat je nooit in staat bent het allemaal toe te passen. De disciplines houd je meestal niet vol, ze sluiten niet altijd aan bij je persoonlijkheid en als je er maar diep genoeg induikt kunnen dingen ook best verwarrend worden.

Het bewuste en onderbewuste

Het grootste probleem van zelfhulp is dat deze informatie vaak enkel maar via je bewuste, rationele denken bij je binnenkomt. Daar moet je bewuste denken vervolgens mee aan de slag. Helaas werkt het onderbewustzijn niet altijd meteen mee. En dat onderbewustzijn bepaalt uiteindelijk je gevoel en je gedrag. Wilskracht doet het eventjes goed, maar vaak worden alle acties snel weer gestaakt of gesaboteerd. Pogingen om zelfhulp toe te passen leven meestal niet langer dan het gemiddelde goede voornemen.

Als we daadwerkelijk in staat zouden zijn dat te doen wat we weten en wat we zinnig en waardevol vinden, waren we dan niet allemaal slank, gezond, rijk en gelukkig?

Als dat zo was geweest, had ik geen werk gehad! Dus hoe waardevol het ook allemaal is, er is meer nodig om consistente disciplines, fijne gevoelens, krachtige ideeën, nieuwe gewoonten en betere strategieën te implementeren en tot je realiteit te maken.

En dat moet uiteindelijk niet alleen op een bewust niveau gebeuren, maar vooral in die diepere laag die we het onderbewustzijn noemen.

Neurolinguïstisch Programmeren

NLP& Hypnose CoachingRond het jaar 2002 kwam ik voor het eerst in aanraking met NLP. Ik werd eigenlijk op slag “verliefd” op deze materie, denkwijze en technieken.

Los van het naar mijn mening meest praktische en toepasbare psychologische model, zijn de technieken binnen NLP precies dat wat ik vaak miste in veel zelfhulp literatuur en de meditatieve disciplines.

NLP kwam in eerste instantie voort uit het bestuderen van succesvolle mensen. De grondleggers van NLP bestudeerden wat succesvolle mensen precies deden om een bepaald probleem op te lossen, bijvoorbeeld een angst of fobie. En dat werd dan op zo’n manier in kaart gebracht dat het overdraagbaar werd. Anderen konden dus dezelfde methode toepassen en begonnen vaak dezelfde resultaten te bereiken.

Met NLP kregen we in de loop der jaren allerlei technieken en gereedschappen waarmee we directer met het onderbewuste konden communiceren, om daar de diepgaande verandering te initiëren. Het mooie van NLP is dat het aan de ene kant een techniek kan zijn om anderen te helpen, maar als je weet hoe een techniek in zijn werk gaat kun je hem ook op jezelf toepassen.

Uiteindelijk doen we allemaal al aan NLP. We hebben allemaal associaties, gedachten, innerlijke strategieën en dialogen die onze innerlijke beleving vormgeven. Oftewel, we Programmeren onze Neuronen met behulp van Linguïstiek (taal). NLP is niets anders dan dat op een bewuster niveau te doen en iets van sturing aan te brengen zodat je onderbewustzijn het ook begrijpt en jij de resultaten bereikt die je wilt bereiken.

Als je bij mij coaching doet hoef je helemaal niet te weten wat NLP is en hoe het werkt. Ik leg je alles uit. Maar je zult merken dat het helemaal niet zo vreemd is, omdat je het in de basis al doet. Ook zal het werken met NLP een enorme eye-opener voor je zijn, als je zo helder ervaart hoe je denken in elkaar steekt.

Hypnose en hypnotherapie

NLP en hypnose overlappen elkaar voor een groot gedeelte, aangezien NLP veel ideeën en communicatietechnieken heeft overgenomen uit de hypnose en de hypnotherapie. Het was dus een logische stap voor mij om me naast NLP ook verder te verdiepen in directe hypnose en hypnotherapie.

Hypnose blijkt vaak het beste middel te zijn om snel verandering te initiëren. Het is simpel, aangenaam, inspirerend en leuk. Want vergeet niet, we vertoeven elke dag weer in allerlei hypnotische toestanden. Het is iets wat we allemaal doen en kunnen. Met NLP en Hypnose Coaching gebruiken we dat natuurlijke vermogen om positieve verandering te initiëren.

Tim Kutzke NLP & Hypnose Coaching

De coach opleidingenAl die kennis en technieken zorgden ervoor dat ik op een gegeven moment mensen in mijn directe omgeving mocht helpen met hun persoonlijke ontwikkeling en het oplossen van problemen. Maar ik merkte al snel dat ik dat veel vaker en beter wilde doen. Ik wilde het professioneler doen, doelgerichter en effectiever. Daarom begon ik in 2010 met verschillende opleidingen en cursussen op het gebied van NLP, hypnose en coaching.

Ook begon ik met het schrijven van artikelen, e-books en het opnemen van video’s en hypnose opnamen. De website (www.nlp-hypnose-coaching.nl) trekt tegenwoordig elke maand enkele duizenden bezoekers en het NLP & HYPNOSE COACHING YouTube kanaal telt ondertussen al meer dan 7000 abonnees. Daarnaast heb ik in de afgelopen jaren honderden mensen mogen helpen middels de verschillende hypnose downloads en als persoonlijke NLP & Hypnose Coach.

Opleidingen

  • Gecertificeerd Master Practitioner in Neurolinguïstisch Programmeren (Society of NLP)
  • Opleiding Hypnotherapie en regressie (Civas)
  • Gecertificeerd Master Life coach (American Union of NLP)
  • Gecertificeerd hypnotiseur (American Alliance of Hypnotists)

Heb je vragen over NLP & Hypnose Coaching of ben je benieuwd of ik je ergens mee kan helpen, neem contact op.

Alle info overzichtelijk in je e-mail:

Hieronder aanvinken: Wat mag ik je sturen?

Er is een e-mail naar je gestuurd waarmee je je e-mailadres moet bevestigen. Kijk ook in je spam-map als je niet direct een e-mail hebt ontvangen!