Tim Kutzke

NLP & Hypnose Coach

DE COACH

Mijn naam is Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) en ik ben NLP & hypnose coach. Ik help mensen obstakels overwinnen en doelen realiseren. Naast mijn afstuderen aan aan het Rotterdams Conservatorium (in het jaar 2000) ben ik opgeleid tot NLP Master Practitioner, Life coach en hypnotiseur.

Ik ben geboren in Duitsland en kwam toen ik 5 jaar oud was naar Nederland. (Dat verklaart dus de uitspraak van mijn achternaam en het feit dat ik geen accent heb. 😉 )

Filosofie

Ik ben niet echt de typische “Oh, wat is het leven toch fantastisch!”-coach. Er zijn simpelweg teveel mensen die behoorlijke tegenslagen te verduren krijgen. Het leven en de wereld hebben heel veel mooie kanten, maar laten we eerlijk wezen, er is ook een hoop pijn, verdriet en teleurstelling. En ik heb nog niemand ontmoet die dit volledig gespaard blijft.

In het leven hebben we allemaal te maken met obstakels, grenzen en problemen die ons tegen kunnen houden om dat leven te leiden wat we graag willen. Deze obstakels zijn soms heel reëel en fysiek. Maar vaak is het ook onze innerlijke wereld die een grote rol speelt in hoe we ons voelen, hoe we ons gedragen, hoe we reageren op omstandigheden en wat voor leven we uiteindelijk leven.

Neem bijvoorbeeld angsten die je tegenhouden om actie te ondernemen om je doelen en wensen waar te maken. Of simpelweg angsten waarvan je rationeel weet dat ze eigenlijk niet nodig zouden zijn, maar ze wel de boel verpesten. Of misschien heb je bepaalde gewoonten die je beperken: Gewoonten die je onnodig veel tijd, geld en misschien zelfs je gezondheid kosten.

Een enorme invloed hebben de overtuigingen die je hebt over jezelf en de wereld waarin je leeft. Deze bepalen bijna alles wat je doet. Ze bepalen of je jezelf iets waard vind of niet, of je voor iets kiest of niet, of je doorzet of niet…..

Daarom omschrijf ik mijn werk als “mensen helpen obstakels te overwinnen en doelen te realiseren.” Ik doe dat met behulp van hypnose, Hypnotherapie, NLP en andere coachings- en ontwikkelingstechnieken.

Achtergrond

Opgroeien is niet altijd een pretje. En op jonge leeftijd vond ik genoeg dingen doodeng, was ik onwijs onzeker, liep ik tegen grenzen aan en stootte ik (soms letterlijk maar vooral figuurlijk) mijn hoofd. Je leven inrichten naar je eigen wensen was zo simpel nog niet en een goede handleiding was er ook niet. Ik wilde wat anders en vond dat het anders moest kunnen. Actie, groei en ontwikkeling was nodig. En zo begon ik me al op vrij jonge leeftijd heel bewust te richten op mijn persoonlijke ontwikkeling: mijn ontwikkeling als musicus, als ondernemer en als mens.

Radioacoustic Tim KutzkeToen ik 16 was besloot ik om een leven als professioneel gitarist op te bouwen. Het meester worden van een instrument, het performen op podia, het netwerken en het ondernemen confronteerden me in de jaren die daarop volgden regelmatig met mijn eigen angsten, onzekerheden en grenzen en er moest veel geleerd en overwonnen worden.

Het leven als musicus en mijn studie aan het Rotterdams Conservatorium gaven me gelukkig wel de tijd om naast mijn studie en werk honderden boeken te lezen over persoonlijke ontwikkeling en allerlei psychologische en meditatieve technieken en disciplines te beoefenen.

In eerste instantie waren dat de oosterse psychologie en filosofie en de esoterische en mystieke stromingen die daarop gebaseerd zijn. Later ging ik me meer focussen op de psychologie en op persoonlijke ontwikkelingstechnieken om concrete middelen te vinden waarmee ik mijn leven daadwerkelijk beter kon vormgeven en inrichten.

Neurolinguïstisch Programmeren

NLP& Hypnose CoachingRond het jaar 2002 kwam ik voor het eerst in aanraking met Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) en hypnose. Ik was eigenlijk op slag “verliefd” op deze materie. Los van het naar mijn mening meest praktische en toepasbare psychologische model, zijn de technieken binnen NLP precies dat wat ik vaak miste in andere vormen van coaching, therapie en persoonlijke ontwikkeling. Deze laatste vertellen je maar al te vaak wat je moet doen, maar niet hoe. Met NLP had ik echter een middel waarmee mensen weer de bestuurder van hun eigen brein konden worden.

Hypnose en hypnotherapie

NLP en hypnose overlappen elkaar voor een groot gedeelte, aangezien NLP veel ideeën en communicatietechnieken heeft overgenomen uit de hypnose en de hypnotherapie. Beide beogen positieve verandering te bewerkstelligen in het bewuste en het onderbewuste denken. Het was dus een kleine stap voor mij om me naast NLP ook verder te verdiepen in directe hypnose en hypnotherapie.

Coaching als Download

Zelfhypnose YouTubeBegin 2015 publiceerde ik de eerste zelfhypnose opname op YouTube. Ik wilde iets online zetten waarnaar ik mensen kon verwijzen als ze vragen hadden over hypnose. Je kunt er tenslotte veel over vertellen, maar vaak werkt het ook om mensen een gevoel te geven van wat hypnose en trance is. De makkelijkste manier was om het op YouTube te zetten zodat mensen er gemakkelijk bij konden. Wat ik echter niet verwachtte op dat moment was dat de opnamen zo veel beluisterd zouden worden. De zelfhypnose video’s van NLP & Hypnose Coaching zijn ondertussen al meer dan 1 miljoen keer beluisterd!

Muziek is een krachtig middel om emoties en trance te genereren! Door mijn muzikale achtergrond en studie ben ik in staat om hypnose, NLP en muziek te combineren. Ook alle muziek is door mijzelf gecomponeerd en opgenomen.

Vanuit deze ontwikkelingen is ook de Coaching als Download ontstaan. Hypnose opnamen alleen zijn mooi, maar vaak is er veel meer mogelijk. Ik wilde dus meer NLP-technieken bieden in de online mogelijkheden. En aangezien NLP in veel opzichten lijkt op hypnose, was het logisch om ook daarvan geluidsopnamen te maken, zodat je als luisteraar stap voor stap door de veranderprocessen meegevoerd wordt.

Naast 1 of meerdere hypnose opnamen vind je dus in de meeste Coaching als Download ook nog een e-book/werkboek en geluidsopnamen met nog meer verandertechnieken. Met Coaching als Download heb je dus niet alleen de beïnvloeding van hypnose, maar krijg je ook hele praktische NLP-technieken om de veranderingen die je wilt maken te realiseren.

Missie

De missie van mijn werk als NLP & hypnose coach is het mensen helpen met het overwinnen van obstakels en het realiseren van doelen. Ik streef er naar dat jij zo veel mogelijk de touwtjes in handen krijgt; over je eigen denken, je gevoel, je energie en aandacht. Om daarmee zo goed mogelijk jouw leven naar jouw eigen wens en visie in te kunnen richten.

Heb je vragen over NLP & Hypnose Coaching, neem gerust contact op.