De Coach

Tim Kutzke

NLP & Hypnose Coaching

Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) is hypnotiseur, NLP master practitioner en mindset & performance coach. Met korte en gerichte coachingstrajecten helpt hij zijn cliënten snel zelfverzekerder te functioneren en prestaties te verbeteren, op het werk en privé.

De aanpak van NLP en hypnose maakt het mogelijk om in korte tijd minder last te hebben van angsten, zenuwen en spanningsklachten.

NLP & Hypnose Coaching

NLP & Hypnose Coaching onderscheidt zich van veel andere coachingsstijlen doordat er niet alleen met het bewuste denken, maar vooral direct met het onderbewustzijn wordt gewerkt.

Het onderbewustzijn is de plek waar gedrag, gevoelens, associaties, karakter en persoonlijkheid uit voortkomen. Van werkelijke verandering is dus pas sprake als er in het onderbewustzijn verandering heeft plaats gevonden. Met NLP & Hypnose Coaching zijn deze innerlijke veranderingen doorgaans veel sneller gemaakt en hebben een diepgaander karakter.

“Iedereen die serieus heeft geprobeerd om te veranderen door met wilskracht nieuw gedrag te forceren weet dat de resultaten vaak niet bevredigend en van korte duur zijn. Werkelijke verandering vindt in het onderbewustzijn plaats. NLP & Hypnose zijn middelen om deze diepgaande verandering snel en gericht mogelijk te maken, op een aangename, inspirerende en leuke manier.”

Over Tim Kutzke

Tim Kutzke - CoachMijn naam is Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) en ik ben geboren in Duitsland en woon sinds mijn 5e in Nederland. (Dat verklaart dus de uitspraak van mijn naam en het feit dat ik geen accent heb. 🙂 )

Ik ben 44 jaar oud en woon samen met mijn vriendin in Rotterdam.

Een enorm gebrek aan zelfvertrouwen en eigenwaarde zetten me op jonge leeftijd aan om op zoek te gaan naar “hoe het zit”. Ik wilde weten hoe het leven in elkaar stak zodat ik er iets fatsoenlijks van kon maken.

Ik wilde me ook zelfverzekerd voelen en succesvol en gelukkig zijn! Maar het werd op een gegeven moment ook duidelijk dat als ik dat niet zelf ging creëren, zelf ging bouwen, en al die beperkingen, problemen en obstakels niet zelf ging overwinnen, het nooit ging gebeuren.

Wat volgde was een jarenlange zoektocht door allerlei spirituele en psychologische disciplines en technieken om maar vooruit te komen en me beter te voelen. Ik moet bekennen dat het de eerste jaren niet zo heel erg opschoot. Sommige van deze disciplines waren op zich best waardevol, sommige ook helemaal niet. Na duizenden uurtjes op een meditatiekussentje te hebben gezeten kwam ik tot de conclusie dat ik een andere oplossing nodig had. 🙁

De coach opleidingenVeel omzwervingen en honderden zelfhulpboeken verder kwam ik in 2002 voor het eerst in aanraking met NLP en hypnose. En daar vond ik de kennis en technieken die snel resultaten leverden: praktische methoden en technieken waarmee we snel diepgaande en voelbare veranderingen konden maken. Mijn ontwikkeling kwam daarmee in een enorme stroomversnelling.

Ik heb sindsdien verschillende opleidingen en cursussen op het NLP en hypnose vakgebied gevolgd en een aardige bibliotheek opgebouwd. Leren, studeren en groeien gaat tenslotte altijd door. 🙂

NLP & Hypnose Coach was niet mijn eerste beroep. Mijn HBO studie was aan het Rotterdams Conservatorium en van 1997 tot 2010 ging ik als fulltime musicus door het leven (gitarist, zanger, bandleider, manager). Dit heeft ervoor gezorgd dat performen, ondernemen, sales, marketing en openbaar spreken al lange tijd onderdeel zijn van mijn leven.

De tijd in het muzikantenvak heeft me ook geleerd wat voor een enorme rem een gebrek aan zelfvertrouwen en eigenwaarde is. Zoveel kansen heb ik onbenut gelaten door onzekerheid, twijfel en angst. Zoveel tijd is er verloren gegaan aan inefficiënte actie, uitstelgedrag en vermijdingsdrang.

Tegelijkertijd was het leven als musicus voor mij een goed speelveld en een stok achter de deur om af te rekenen met onzekerheid, blokkades, drempels en angsten. Maar als ik toen wist wat ik nu weet had het allemaal veel sneller kunnen gaan. Jaren hadden gereduceerd kunnen worden tot weken!

Na NLP enkele jaren voornamelijk op mezelf te hebben toegepast kwam ik tot de conclusie dat coachen met NLP en hypnose een waardevollere bezigheid voor mij is dan mensen als musicus enkel een gezellige avond bezorgen. En mijn jarenlange zoektocht naar “hoe het zit” had me daar zonder dat ik het op dat moment doorhad op voorbereid.

In 2010 begon ik mensen in mijn omgeving te coachen met NLP en hypnose. Sinds 2016 doe ik dat fulltime. De prachtige veranderingen die mijn cliënten tijdens de NLP & Hypnose Coaching bereiken zijn voor mij het waardevolste en meest inspirerende wat ik ooit in mijn leven heb gedaan.

Het is mijn ambitie om de meest effectieve, leuke en inspirerende coachingstrajecten te leveren voor spreekangst oplossen, zelfvertrouwen en eigenwaarde opbouwen en mindset en performance coaching.

Naast persoonlijke coaching maak ik ook hypnose geluidsopnamen. De hypnose opnamen op het NLP & Hypnose Coaching YouTube-kanaal en in de webshop hebben al duizenden mensen geholpen beter te slapen, af te vallen, zelfvertrouwen op te bouwen, ontspanning te vinden, angsten te overkomen, productiever te zijn en te stoppen met roken.

Het is mijn wens om de komende jaren steeds meer mensen steeds effectiever te mogen assisteren in hun ontwikkeling, bij het oplossen van problemen en het bewust vormgeven van hun eigen leven.

Opleidingen

  • HBO Studie: Docerend musicus (Rotterdams Conservatorium)
  • Gecertificeerd Master Practitioner in Neurolinguïstisch Programmeren
  • Gecertificeerde opleiding hypnotherapie en regressie
  • Gecertificeerde specialisaties: Hypnose bij stress en angsten, tinnitus, stoppen met roken
  • Gecertificeerd master Life coach
  • Gecertificeerd master hypnotiseur

Alle info overzichtelijk in je e-mail:

Hieronder aanvinken: Wat mag ik je sturen?

Er is een e-mail naar je gestuurd waarmee je je e-mailadres moet bevestigen. Kijk ook in je spam-map als je niet direct een e-mail hebt ontvangen!