Over mij

Tim Kutzke

Mind Coaching & Training

Achtergrond, opleidingen en visie

De Coach

Ik ben Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) en ik ben NLP-Coach, hypnotherapeut en de oprichter van de Hypnosewolk.

Met korte en gerichte coachingstrajecten help ik mijn cliënten snel vrijer, positiever en zelfverzekerder te functioneren en prestaties te verbeteren.

Door jarenlange ervaring als NLP-coach en hypnotherapeut heb ik een unieke en uiterst effectieve methode ontwikkeld voor snel spreekangst oplossen, zelfvertrouwen opbouwen en het verbeteren van mindset & performance.

Visie

Mijn werkwijze richt zich op 3 dingen:

Bevrijding

Bevrijding van wat je tegenhoudt: bijvoorbeeld angst, onzekerheid, twijfel of zelfsabotage oplossen. Dit is het therapeutische gedeelte.

Effectiviteit verhogen

Effectiever functioneren in gedachten, gevoel en handelen: bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen, rust, focus, energie, productiviteit, controle of creativiteit etc.

Passie

Passie en plezier meer ruimte geven in alles wat je doet. Want dat is misschien wel het belangrijkste.

De Hypnosewolk

Naast honderden cliënten voor persoonlijke coaching heb ik met online hypnoses tienduizenden mensen mogen helpen beter te slapen, af te vallen, zelfvertrouwen op te bouwen, ontspanning te vinden, angsten te overkomen, productiever te zijn en te stoppen met roken.

Met ons platform De Hypnosewolk bieden we ondersteuning en hulp voor bijna alle levensgebieden middels online trainingen en online hypnose & meditatie.

Coaching met NLP (neurolinguïstisch programmerenen) en hypnotherapie onderscheidt zich van veel andere coachingsstijlen doordat er niet alleen met het bewuste denken, maar vooral direct met het onderbewustzijn wordt gewerkt.

Het onderbewustzijn is de plek waar gedrag, gevoelens, associaties, karakter en persoonlijkheid uit voortkomen. Van werkelijke verandering is dus pas sprake als er in het onderbewustzijn verandering heeft plaats gevonden.

Met de moderne technieken uit NLP, hypnotherapie, Timeline-therapie en het werken met (onderbewuste) deelpersoonlijkheden zijn deze innerlijke veranderingen doorgaans veel sneller gemaakt en hebben een diepgaander karakter.

Over mij

Ik ben Tim Kutzke (spreek uit: Koetske), geboren in Duitsland en ik woon sinds mijn 5e levensjaar in Nederland. (Dat verklaart dus de uitspraak van mijn naam en het feit dat ik geen Duits accent heb. Al word ik soms beschuldigd van wat Rotterdamse klanken. 🙂 )

Ik ben 48 jaar oud en woon samen met mijn partner in Rotterdam.

In den beginne…

De eerste 4 jaar van mijn leven waren prachtig. Daarna werd het 12 jaar minder leuk. Op mijn 16e was ik het zat en verliet ik het ouderlijk huis en moest ik het zelf doen. Dat ging me niet zo goed af.

Een beetje getraumatiseerd, boos, vol zelfkritiek, onzeker en ook angstig naar het leven toe, begon begin jaren ’90 mijn bewuste zoektocht naar verbetering.

Boekennerd

Ik was altijd al dol op boeken en ik kon snel en makkelijk leren. Omdat er geen betrouwbare autoriteit of mentor in mijn omgeving te vinden was en het internet nog niet bestond, was de bibliotheek mijn favoriete plek om antwoorden te vinden voor dat waar ik mee worstelde.

Dit leidde me naar allerlei spirituele en psychologische disciplines en technieken. Van de oosterse meditatieve tradities tot de westerse psychologie. Van urenlang meditatief stilzitten tot complexe “heilige” tempeldansen. Van de mythologieën en wereldreligies tot de spirituele goeroes. Van de westerse filosofieën tot de geheimen van het occultisme. Maar ook technologie en wetenschap hadden mijn interresse.

De basis van mijn huidige werk als mindcoach werd gelegd tijdens die jonge jaren. Mijn doel was destijds om me te bevrijden van angsten, onzekerheden en negatieve emoties. Ik wilde effectiever functioneren zodat ik succes kon behalen in sociale situaties, carrière en alle andere aspecten van het leven. Maar daaronder was mijn diepste drijfveer om met passie, plezier en vrijheid door het leven te gaan.

Vandaar de drie woorden die je regelmatig op deze website vindt: Bevrijding, Effectiviteit & Passie.

NLP & Hypnose Coaching

Duizenden uurtjes mediteren en honderden boeken later kwam ik in 2001 in aanraking met NLP en hypnose. Dit was een keerpunt voor mij, omdat ik eindelijk praktische methoden en technieken ontdekte die daadwerkelijk snelle en diepgaande veranderingen teweeg konden brengen, zowel bij mezelf als bij anderen.

Na bijna 10 jaar zelfstudie en experimenteren met deze technieken, besloot ik in 2010 om gedegen opleidingen en trainingen te volgen op het gebied van coaching, NLP, hypnose en hypnotherapie.

In 2016 heb ik mijn coachingspraktijk geopend en gedurende de afgelopen 8 jaar heb ik mijn methode verder ontwikkeld en verbeterd tot een kort maar zeer inspirerend en uiterst effectief coachingstraject.

Met deze methode hebben honderden mensen kunnen loslaten wat hen tegenhield. Bevrijding van onzekerheid, spreekangst, faalangst, minderwaardigheid of perfectionisme hoeft niet zo lang te duren.

Wie kan ik helpen

Ik ben een coach die zich voornamelijk richt op mensen die op niveau moeten/willen werken en communiceren. Ze streven naar het creëren van mooie dingen en het verbeteren van het leven – voor hun klanten, personeel, collega’s, relaties en zichzelf. Dit zijn in de praktijk vooral professionals, ondernemers, managers en andere leidinggevenden.

Als professional en ondernemer weet ik maar al te goed hoe moeilijk en zwaar het kan zijn als spreekangst, faalangst of onzekerheid je belemmeren.

Ik weet dat effectief functioneren in je gedachten, gevoel en gedrag essentieel is om succesvol te zijn in een drukke wereld met hoge eisen en verwachtingen. Ik weet uit ervaring dat het soms moeilijk is om je eigen rust, stabiliteit, gezondheid en welzijn daarbij te waarborgen.

Daarnaast ben ik me er terdege van bewust hoe bovengenoemde obstakels passie en plezier de nek om kunnen draaien, zelfs als je er van nature vol mee zit. Zo jammer! Maar het kan gelukkig anders.

Mijn bevrijding, effectiviteit en passie

Mindcoach is niet mijn eerste beroep. Mijn HBO studie was aan het Rotterdams Conservatorium en van 1995 tot 2010 ging ik als professioneel gitarist, vocalist en muzikaal ondernemer door het leven.

Hoewel muziek destijds mijn passie was, ging het zeker niet van een leien dakje. Faalangst, onzekerheid en podiumvrees waren een enorm obstakel en daar was ik vroeger voortdurend mee in gevecht.

Zoveel kansen heb ik aan mijn neus voorbij laten gaan door onzekerheid, twijfel en angst. Zo vaak ben ik op de rem gaan staan als het tijd was om gas te geven. Zoveel tijd is er verloren gegaan aan inefficiënte actie, uitstelgedrag en vermijdingsdrang.

Als ik destijds de kennis en vaardigheden had gehad die ik nu heb, had het allemaal veel sneller kunnen gaan. Jarenlang worstelen en tegen obstakels aanlopen hadden teruggebracht kunnen worden tot maanden of zelfs weken!

De Hypnosewolk

Toen ik begon met mijn coachwerk, merkte ik al snel dat geluidsopnamen van hypnotherapeutische sessies van onschatbare waarde zijn. Ze maken hypnotherapie toegankelijk voor iedereen, tegen lage kosten. Daarnaast zijn ze zeer effectief gebleken als ondersteuning van persoonlijke coaching en therapie.

In 2015 plaatste ik mijn eerste “hypnose video” op YouTube. Dit werd zo’n succes dat ik er meer ben gaan maken. Inmiddels zijn deze “hypnotische luisterervaringen” al miljoenen keren beluisterd en hebben ze tienduizenden mensen geholpen om beter te slapen, af te vallen, zelfvertrouwen op te bouwen, ontspanning te vinden, angsten te overwinnen, productiever te zijn en te stoppen met roken.

Sinds juni 2020 zijn alle online hypnose & meditatie en onze online trainingen ondergebracht in de Hypnosewolk.

Het creëren van de Hypnosewolk was ook noodzakelijk. De coachingspraktijk zat op een gegeven moment tot de nok vol en ik begon me te overwerken. Ik moest wegen vinden om mijzelf te dupliceren. Ik koos daarin voor online trainingen, vooral omdat ze zo toegankelijk zijn. Je kunt ze doorlopen op je eigen tempo, zonder reiskosten en reistijd, in het comfort en de veiligheid van je eigen omgeving.

Deze online tools gebruiken we ook als ondersteuning van de persoonlijke coaching, wat de resultaten enorm ten goede komt.

Missie

Het is mijn missie om de beste, meest effectieve, leuke en inspirerende coaching te leveren voor de volgende thema’s:

Snel spreekangst oplossen

Faalangst en onzekerheid oplossen

Zelfvertrouwen en eigenwaarde opbouwen

Mindset & performance verbeteren

Daarnaast willen we met de Hypnosewolk hypnotherapie en coaching voor iedereen toegankelijk en laagdrempelig maken, zodat iedereen de vruchten kan plukken van deze mind-technologie.

 

Opleidingen

  • HBO Studie: Electrische gitaar Jazz & Popular Music (Rotterdams Conservatorium)
  • Master Practitioner in Neurolinguïstisch Programmeren
  • Opleiding hypnotherapie en regressie
  • Verschillende specialisaties binnen hypnotherapie waaronder angsten oplossen, stoppen met roken, tinnitus, afvallen
  • Master life coach
  • Master hypnotiseur
  • XLence life coach