1-op-1 Mind Coaching & Training

Werkwijze & Tarieven

Kortlopende en intensieve coaching, therapie & training

Voor de allerbeste support en snelste resultaten

Persoonlijke coaching begint altijd met een coachingstraject. Voor diepgaande, blijvende en degelijke verandering zijn meerdere ontmoetingen de zekerste en meest effectieve weg. Daarnaast is transformatie afdwingen of opdringen door een gebrek aan tijd geen gezonde werkwijze.

Het coachingstraject is juist zo vormgegeven om ruimte te maken voor exploratie en een  diepgaand leren en ontwikkelen. Vaak heeft een “probleem” ook onderliggende problemen. Deze moeten onderzocht en vaak ook opgelost worden om echte transformatie te bewerkstelligen en het coachdoel te bereiken.

Om diezelfde reden werken we ook niet met sessies van een uur, wat vrij gebruikelijk is binnen coaching en therapie, maar met “dubbelsessies” van 2 tot 2,5 uur. Zo kunnen we echt de diepte in gaan en het ijzer smeden wanneer het heet is.

Het korte coachingstraject is zo ingericht dat het voor de meeste coachdoelen (bijvoorbeeld spreekangst, faalangst of onzekerheid elimineren) voldoende is. 

Losse sessies zijn na het coachingstraject wel mogelijk als dat gewenst is, al heeft de praktijk bewezen dat dit voor de meesten niet nodig is.

Kun je het thema waarvoor je coaching wilt niet plaatsen in onderstaande coachingstrajecten, dan kun je me een e-mail sturen en me de kwestie voorleggen.

Persoonlijke Coaching & Training

Kortlopende en intensieve persoonlijke coaching voor de allerbeste support en snelle resultaten.

(klik afbeelding voor meer info)

Mind Coaching & Training aanpak

Een coachingstraject bij Tim Kutzke bestaat uit 6 persoonlijke 1 op 1 sessies (altijd uitgevoerd als 3 transformerende dubbelsessies van 2-2,5 uur) en een online mediatheek voor extra ondersteuning, training en oefening.

In de sessies doen we het veranderwerk waarbij die persoonlijke begeleiding en interactie onmisbaar is. Herhalen, trainen en verder ontwikkelen doe je daarnaast ook nog online, om ze snel en gericht je doel te bereiken of je probleem op te lossen.

N

Informeel en ontspannen

De coachingsessies vinden plaats in een informele, ontspannen sfeer. Coaching met Tim is een leuke samenwerking waar een lach, jezelf zijn, gezelligheid, menselijkheid en een kopje koffie of thee niet mogen ontbreken.

N

Snelle verandering

Bij persoonlijke coaching maken we gebruik van verschillende technieken uit de hypnose, hypnotherapie en NLP. Deze processen en technieken hebben in de praktijk hebben aangetoond snelle en diepgaande verandering te creëren in je gevoel, je automatische gedachtepatronen en je reacties.

Omdat je onderbewustzijn veel sneller kan leren dan je bewuste denken, liggen de sessies idealiter een week uit elkaar. Het coachdoel wordt meestal in 2-4 weken bereikt. 

N

Comfortabel en ontspannen

Tijdens de veranderprocessen die je in de sessies doorloopt ervaar je soms een lichte trance. Op dat moment is al je aandacht naar binnen gericht.

Deze toestand lijkt op de toestand die je hebt als je helemaal geabsorbeerd bent bv. in een dagdroom, een diepe meditatie of in een inspirerende bezigheid.

Trance is iets wat ieder mens kan en elke dag doet en is volledig natuurlijk. Het is een verhoogde "leer-toestand" van het onderbewustzijn.

Je zult nooit de controle of het bewustzijn verliezen. De coaching is erop gericht dat je juist méér bewustzijn en controle krijgt.

N

Sessies op maat

Voor een snelle en diepgaande transformatie is er niets effectiever dan persoonlijke begeleiding. De coachingsessies worden volledig afgestemd op jouw unieke persoonlijkheid, situatie en uitdagingen.

Bovendien zal de coach ook buiten de sessies meerdere uren investeren om je zo snel en effectief mogelijk naar je doel te helpen door jouw specifieke case verder te analyseren, het coachingplan op te stellen en bij te schaven en de sessies grondig voor te bereiden. Zo kan alles wat er in de sessies gedaan wordt doeltreffend zijn. 

N

Ondersteuning na de sessies

Voor bijna alle cliënten is het cochingstraject van 3 dubbelsessies in combinatie met de online tools voldoende om hun coachdoel te bereiken. We willen succes voor iedereen en het is onze missie om dat ook daadwerkelijk binnen het coachingstraject bereiken.

Mocht er toch behoefte zijn aan persoonlijke sessies na het coachingstraject, dan is er de mogelijkheid om losse sessies bij te boeken.

Online tools

Hypnosewolk op elk apparaatDe combinatie van face-to-face sessies en online oefening en training is enorm effectief gebleken. Je integreert de in de sessies gemaakte veranderingen nog dieper en je traint en oefent op een makkelijke en comfortabele manier voor blijvende verandering.

Daarom worden de coachingsessies altijd ondersteund met online tools die je ontwikkeling verder versnellen.

Online vind je ook eventueel huiswerk, zoals speciale hypnotherapeutische geluidsopnamen die precies aansluiten bij het werk wat we in de coachingsessies hebben gedaan.

N

Voor eenieder wat nodig is

Naast de coachingsessies krijg je toegang tot 60+ uur aan online tools.

Dit hoef je zeker niet allemaal te bestuderen. Deze tools zijn zo uitgebreid zodat iedereen de juiste tools ter besching heeft die precies aansluiten aan de individuele problematiek en coachdoel.

De één worstelt ook met burn-out, een ander met onverwerkt trauma. Weer een ander heeft ook slaapproblemen of problemen met focussen. Iedereen heeft speciale behoeften in zijn ontwikkeling. natuurlijk nemen we dat mee in de persoonlijke sesies, maar we hebben er voor gezorgd dat ook online alles wat je eventueel nodig hebt voor je klaar staat.

De coach verteld je precies welke tools voor jou van toepassing zijn, zodat je snel en direct de gewenste verandering bereikt.

N

Makkelijk en altijd bij de hand

De online tools kun je gebruiken op elke computer, tablet of smartphone. Ook is er een handige app. Je kunt dus heel comfortabel tussen en na de sessies blijven oefenen en trainen, wanneer je maar wilt. Ook vind je daar de resources voor eventueel huiswerk.

N

Controle over je vooruitgang

Met deze vorm van coaching en therapie maken we in de sessies veranderingen die doorgaans in één keer blijvend zijn. Maar een stukje herhaling gaat je helpen nog succesvoller te zijn en het geeft ons meer controle en garantie op succes.

Met name de online hypnotherapeutische luisterervaringen zijn enorm waardevol. Ze integreren de door jou gewenste veranderingen nog meer. En je kunt deze luisteren op momenten die jou het beste uitkomen, bijvoorbeeld vlak voordat je gaat slapen of als je net wakker bent geworden.

N

Verder ontwikkelen na de sessies

Jij hebt maar liefst 12 maanden lang toegang tot de uitgebreide online tools die bij het coachingstraject horen. Na de persoonlijke sessies sta je dus absoluut niet met lege handen. Je hebt alle benodigde tools binnen handbereik om verder te groeien en te trainen, mocht je daar behoefte aan hebben.

De online tools zijn zo veelomvattend dat je ermee kunt werken aan (bijna) alle facetten van het leven. Denk hierbij aan het verbeteren van jouw slaap, ontspanning, zelfbeeld, positieve emoties, gezondheid & welzijn, productiviteit & motivatie en nog veel meer.

En wanneer jij, net als vele anderen voor jou, ontdekt dat deze manier van groeien en ontwikkelen zeer prettig en effectief is, dan bestaat er een mogelijkheid om de toegang tot al deze tools te verlengen.

Veelgestelde vragen

Werkt deze methode voor iedereen en altijd?

Hypnose en trance zijn natuurlijke toestanden die we allemaal ervaren. Iedereen kan leren en in contact komen met het onderbewustzijn om nieuwe gedachten, gevoelens en gewoonten aan te nemen.

De coach past technieken en methoden aan op jouw behoeften. Het is geen magisch trucje, maar een breed scala aan benaderingen om te leren, communiceren, groeien en ontwikkelen op emotioneel niveau.

Het enige wat nodig is, is openstaan voor nieuwe ideeën, actieve deelname en het doen van eventueel huiswerk. Jouw wil en toewijding zijn van invloed op het succes.

Hoe groot is de slagingskans?

In vrijwel alle gevallen brengt dit coachingstraject enorme verandering teweeg en is het probleem geheel of grotendeels opgelost. (ca. 80%)

In enkele gevallen is er nog wat meer werk nodig. Vaak zijn de online tools die onderdeel zijn van het traject voldoende daarvoor.

Het is belangrijk om te beseffen dat iedere probleem ook onderliggende issues heeft die moeten worden opgelost. Voor de meeste mensen voldoet dit traject ruimschoots om dat voor elkaar te krijgen. Maar als er veel en/of complexe “bagage” is, kan er soms meer werk nodig zijn. De online tools assisteren daarin maar het is ook mogelijk om losse sessies te boeken als aanvulling op het coachingstraject.

Wat is hypnose precies en hoe werkt het?

Tijdens de veranderprocessen die ervoor zorgen dat er op een gevoelsmatig en onderbewust niveau verandering plaatsvindt, zul je een lichte trance ervaren: een ontspannen toestand waarin je aandacht naar binnen gericht is. Soms wordt deze toestand ook wel hypnose genoemd.

Deze innerlijke focus en de directere communicatie met je diepere zelf en je gevoelswereld (je onderbewustzijn) geeft ons de mogelijkheid om op een dieper niveau, veranderingen te maken in allerlei denkpatronen, reacties en overtuigingen.

Trance en hypnose zijn eigenlijk heel normaal. Je bent in trance als je dagdroomt, fantaseert of wanneer je iets herinnert. Je bent dus ook in trance als je bezorgd bent of piekert. En je zit in een hele akelige trance als je met een knoop in je maag uitkijkt naar je volgende presentatie en jezelf van binnen helemaal gek maakt.

Je geest is enorm krachtig en kan zeer sterke emoties en lichamelijke reacties teweegbrengen. Dus eigenlijk verkeer je bijna altijd wel in een soort trance of hypnose.

Dit mechanisme die je subjectieve beleving creëert met je gedachten en gevoelens is enerzijds het probleem, maar anderzijds ook de oplossing.

Met de ontspannen begeleiding van de coach kunnen we namelijk ook positieve belevingen en gevoelens genereren waar je blij van wordt en die bevrijdend werken. Op die manier kan ook jouw onderbewustzijn en lichaam leren dat er veel betere manieren zijn om te reageren, denken en voelen in situaties die voorheen intense spanning en angst opriepen. Wanneer jouw diepere zelf dit beseft, wordt die oude reactie overbodig en verdwijnt deze. Dan ben jij bevrijd.

Je zult tijdens de hypnotische veranderprocessen nooit het bewustzijn of de controle verliezen. Je zult je meer bewust zijn van wat er van binnen speelt, omdat daar je volledige focus ligt. De coach is de gids, jij zet zelf de stappen.

Waar vinden de sessies plaats?

De coachingssessies vinden plaats op onze locatie in Rotterdam of online.

Het is ook mogelijk om een coachingstraject (geheel of gedeeltelijk) via Teams videobellen te doen.

Wat is mogelijk als ik na het coachingstraject nog hulp wil?

Onderdeel van een coachingstraject zijn online resources waarmee je jezelf verder kunt trainen en ontwikkelen. Je kunt dus altijd concreet aan de slag. Wil je liever (ook) meer persoonlijke begeleiding, dan is het mogelijk om extra sessies te boeken of een volgend coachingstraject in te gaan.

Wordt deze methode vergoed door ziektekostenverzekeraars of werkgever?

Coaching en training wordt niet vergoed door ziektekostenverzekeraars.

Wel zijn werkgevers vaak bereid om de kosten voor dergelijke coaching te dragen, aangezien je de groei in de meeste gevallen werkgericht is. Informeer hiervoor bij je werkgever.

Ben je ondernemer, dan zijn de kosten voor coaching en training aftrekbaar als de coaching te maken heeft met je werk en onderneming.

Werkwijze

Coaching aanvragen

Ben je geïnteresseerd in een coachingstraject, dan starten we met een vrijblijvend gratis telefonisch intakegesprek. Je kunt dit online aanvragen via de informatiepagina van het desbetreffende coachingstraject of klik hier.

In dat gesprek zullen we je case bespreken om na te gaan of het coachingstraject je snel gaat helpen en je kunt al je vragen stellen.

We gaan er vanuit dat je bij het aanvragen van een telefonisch intakegesprek op de hoogte bent van onze werkwijze en tarieven.

Het coachingstraject beginnen

In deze allereerste coachingssessie maken we persoonlijk kennis en gaan we grondig de problematiek analyseren waarvoor jij coaching wilt. Daarnaast beginnen we direct met het daadwerkelijke veranderwerk.

Houd er rekening mee dat elke sessie ongeveer 90-120 minuten duurt. Indien nodig kan een sessie iets uitlopen.

De daaropvolgende sessies zullen volledig gericht zijn op het bereiken van jouw coachdoel of het oplossen van jouw probleem. Je krijgt ook opdrachten mee om tussen de sessies aan te werken.

Betaling

Om onze volledige aandacht en energie te kunnen richten op de coaching, is het belangrijk dat al het zakelijke geregeld is voordat de coaching begint. Daarom vragen wij om betaling vooraf. Je hebt de mogelijkheid om met iDEAL te betalen of per overboeking met een factuur.

Betaling met iDEAL

Indien je kiest voor betaling met iDEAL, kunnen tijdens het intakegesprek de afspraken voor de sessies worden gemaakt. Na het intakegesprek ontvang je een bevestiging met alle belangrijke informatie, zoals routebeschrijving, parkeermogelijkheden, voorbereiding en natuurlijk de gemaakte afspraken.

Je kunt betalen met iDEAL in onze beveiligde betaalomgeving. De gegevens die je daar invult, zoals bedrijfsnaam en factuuradres, zullen op de factuur vermeld worden. Betalen met iDEAL maakt het mogelijk om snel met de coaching te beginnen. Als de agenda’s dat toelaten kan dat soms al binnen enkele dagen zijn.

Betalen met factuur vooraf

Betaald jewerkgever de coaching of verloopt de betaling via een financiële afdeling, dan is het mogelijk om te betalen per overboeking na ontvangst van een factuur.

Na schriftelijke bevestiging (via e-mail) van de opdracht vanuit de bevoegde afdeling/persoon en ontvangst van de benodigde factuurgegevens kunnen wij de factuur opstellen. De betaaltermijn voor deze factuur bedraagt 14 dagen. Zodra wij de betaling hebben ontvangen, kunnen er afspraken gemaakt worden voor de coachingsessies.

Zodra de afspraken voor de sessies zijn gemaakt, ontvang je een bevestigingsmail met alle belangrijke informatie die je nodig hebt, zoals routebeschrijving, parkeermogelijkheden, voorbereiding en de gemaakte afspraken.

De betaling voor de coaching dient uiterlijk 14 dagen na het geven van de opdracht te worden voldaan. Indien de sessies binnen 14 dagen starten, dien je ervoor te zorgen dat de betaling uiterlijk 3 werkdagen voor aanvang van de sessies op onze rekening is bijgeschreven.

Hoe verloopt een sessie?

Coaching bij Tim is informeel en ontspannen. Onder het genot van een kopje koffie, thee en/of water ontdekken we in een ontspannen en open gesprek de (onbewuste) neigingen, overtuigingen, automatismen en reacties die allemaal onderdeel zijn van de angst- of spanningsreactie.

Deze inzichten worden vervolgens door de coach gebruikt in een therapeutisch veranderproces om ervoor te zorgen dat er ook op emotioneel niveau verandering plaatsvindt.

Er volgt een nabespreking en je krijgt alle informatie over evt. huiswerk en opdrachten voor de volgende sessie. Natuurlijk is er tijd voor al je vragen.

Ga er vanuit dat je de sessie self-empowered, geïnspireerd en met een zeer goede energie verlaat.

Klik hier voor meer informatie over de sessies en hoe we diepgaande verandering realiseren.

Algemene voorwaarden persoonlijke coaching

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor persoonlijke NLP & hypnose Coaching.

Voordelen van persoonlijke Mind Coaching & Training

Snelheid

Doordat je 1-op-1 samenwerkt verspil je geen tijd aan dingen die er niet toe doen. De coaching is helemaal toegespitst op jouw probleem, jouw functioneren, jouw leerstijl, jouw situatie.

Je hoeft dus geen modules te leren die je niets brengen of 100en artikelen te lezen, in de hoop dat je iets vindt wat je probleem oplost.

U

Objectiviteit

We zijn als mensen heel goed in staat om onszelf voor de gek te houden.

Gezien ons functioneren voor meer dan 90% uit ons onderbewustzijn voortkomt, is voor gerichte en effectieve ontwikkeling een objectieve maar kundige observeerder onmisbaar. Op die manier kom je veel sneller tot de kern en tot oplossingen.

Resultaten

Een persoonlijke samenwerking is ook een commitment. En deze stok achter de deur zorgt ervoor dat je doorzet.

Je zult met een persoonlijke coach ook meer actie ondernemen en een sterkere focus hebben. En dat zal je resultaten en succes verbeteren.

Inspiratie

Persoonlijke NLP & Hypnose Coaching is leuk! Er is ruimte voor lachen, huilen, exploratie, experimenteren, onderzoeken, verkennen en groeien.

Leren en ontwikkelen wordt een inspirerende en vermakelijke reis en geen vermoeiende zoektocht naar de juist informatie het afwerken van modules of enkel duffe gesprekken voeren.

Ondersteuning

Met persoonlijke coaching sta je er niet alleen voor. Hoe waardevol de informatie uit boeken en artikelen ook kan zijn, je moet het in zo'n geval toch allemaal helemaal alleen doen.

Het feit dat je tijdelijk de weg met begeleiding kunt gaan geeft je energie en vertrouwen.