Tim Kutzke Mind Coaching & Training

Spreekangst & presentatieangst overwinnen

Snel een einde maken aan hartkloppingen, trillen en stamelen

om overtuigend, zelfverzekerd en professioneel je verhaal te kunnen doen!

Moet jij weleens een groep mensen toespreken?

Bijvoorbeeld tijdens team-meetings, gesprekken met klanten of business partners, bij het geven van presentaties of tijdens voorstelrondjes?

En voel je je dan overweldigd door spanning en/of angst?

Wat is spreekangst

De meeste mensen voelen wat (gezonde) zenuwen als ze voor een groep komen te staan. Er is sprake van spreekangst (ook wel presentatieangst of glossofobie genoemd) als de spanning zo erg is, dat deze verlammend en beperkend gaat werken.

In plaats van een controleerbare opgelatenheid die je energie en focus geeft, ontstaat er bij spreekangst een belemmerend en akelig gevoel van spanning en ongemak en een verlies van controle en focus.

Spreekangst verschijnselen

Spreekangst kan voorkomen in elke situatie waarin er voor 2 of meer mensen wordt gesproken, zoals het geval is bij presentaties, of als je in een sales- of team-meeting het woord moet nemen. Maar ook een voorstelrondje behoort voor sommigen tot een gevreesd moment.

Veel voorkomende verschijnselen zijn een hoge adem en hartkloppingen. Maar ook trilllen, blozen, zweten of paniekgevoelens komen voor.

En zulke fysieke reacties zijn wel het laatste wat je wilt als je in het middelpunt van de aandacht staat. Zeker als iedereen het kan zien. Spreekangst zorgt dan bijna altijd ook voor veel spanning en onrust vooraf.

Misschien ben je ook al begonnen bepaalde situaties te vermijden, om maar niet te moeten spreken voor een groep en dat kan je carrière, je ontwikkeling en je inkomen in de weg gaan zitten.

Hoe ontstaat spreekangst

Rationeel weet je dat je niet echt in levensgevaar bent als je een praatje houdt voor een paar mensen. Maar op een lichamelijk en gevoelsmatig niveau slaat de angst toe.

Je emoties worden aangestuurd door je “onderbewustzijn”. Dit kun je zien als het besturingssysteem van je lichaam. Net zoals een computer een besturingssysteem heeft, heeft je lichaam dat ook.

En dat besturingssysteem is je hele leven al geprogrammeerd door je omgeving en je opvoeding. Maar ook door je persoonlijke ervaringen en alles wat jouw leven en ontwikkeling heeft beïnvloed.

Dat besturingssysteem stuurt ook je natuurlijke overlevings- en beschermingsmechanisme aan. Veiligheid en overleven zijn tenslotte het allerbelangrijkste. En het gebruikt die (vaak onbewuste) programmatuur om de wereld om je heen te interpreteren en je voor aankomend gevaar te beschermen.

Sta je ineens oog in oog met een grizzly beer, dan komt dit systeem in actie en geeft je de energie (adrenaline, cortisol verhoogde hartslag voor meer zuurstof etc.) om jezelf in veiligheid te brengen. Dit wordt ook wel de “fight or flight response” genoemd.

Als je last hebt van spreekangst wordt spreken voor een groep op een gevoelsmatig niveau als zeer gevaarlijk en bedreigend geïnterpreteerd.

En dan gaan er allemaal innerlijke alarmbellen af en maakt het lichaam en het zenuwstelsel zich op om snel in veiligheid te komen. Maar aangezien vechten of vluchten geen goede oplossing is in een team-meeting of een voorstelrondje, blijf je met die heftige reactie in je lijf zitten. Het gebeurt gewoon en je kunt er op dat moment maar weinig aan doen.

Testimonials

Spreekangst oplossen

Aangezien de spreekangst reactie voortkomt uit je (deels onderbewuste) beschermingsmechanisme, moeten we spreekangst ook in je onderbewutzijn oplossen. 

Hypnose, hypnotherapie en NLP (ook een vorm van werken met het onderbewustzijn) tonen al decennia aan dat angsten relatief snel op te lossen zijn.

Deze technieken zetten niet alleen je rationele denken aan het werk, maar vooral dat diepere deel van jezelf. Dat deel waar je ware overtuigingen en gevoelens zitten die je simpelweg niet kan ontkennen.

Waarom ben je hier?

Als je geïnteresseerd bent in dit onderwerp, dan is de kans groot dat je hier bent vanwege één of meer van de volgende redenen:

  • Je moet binnenkort een groep mensen toespreken en je begint nu al peentjes te zweten
  • Je hebt in het verleden een heftig angst/paniek moment gehad tijdens het spreken voor een groep en dat achtervolgt je nog steeds.
  • Je hebt al lange tijd last van spanning en stress omtrent het spreken voor een groep en je wilt er vanaf, aangezien het je carrière en je werkplezier enorm in de weg zit

Als dat zo is, dan zit je hier goed!

Want deze heftige stress en spanning (met al die lichamelijke verschijnselen) kunnen we in korte tijd dusdanig elimineren, dat jij binnenkort zelfverzekerd, beheerst en overtuigend een groep mensen kunt toespreken.

Hallo,

Ik ben Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) en gebruikmakend van NLP (neurolinguïstisch programmeren), hypnotherapie en andere verandertechnieken help ik mijn cliënten snel en gericht van hun spreekangst af te komen.

Door mijn jarenlange prijktijkervaring als spreekangst coach en het voortdurend verfijnen en verbeteren van mijn werkwijze, heeft mijn methode zich uitgekristalliseerd tot een kort maar uiterst effectief coachingstraject waarmee al honderden medewerkers, professionals, managers, ondernemers en andere leidinggevenden zich in korte tijd van spreekangst, faalangst en onzekerheden hebben bevrijd.

Tim Kutzke Mind Coaching & Training Methode

Mijn methode maakt het mogelijk om in korte tijd (2-4 weken) meer kalmte en zelfvertrouwen te ervaren als je moet spreken voor een groep. Het zorgt ervoor dat je meer plezier kan hebben in wat je doet, minder energie verliest aan negatieve emoties en natuurlijker en comfortabeler jezelf kunt zijn.

Heftige angstreacties blijven uit, zelfvertrouwen is gesterkt en plezier, passie en enthousiasme kunnen zich weer laten zien.

Wat ga je bereiken met dit coachingstraject

  • Je staat niet meer verlamd van spanningvoor een groep. Je voelt een diepere kalmte en herwint het gevoel van controle
  • Je vindt alsmaar meer rust door positieve spreekervaringen en maakt je minder zorgen vooraf
  • Je hebt meer zelfvertrouwen, niet alleen als spreker, maar ook in alle andere aspecten van je leven
  • Je hebt meer controle over je eigen gedachten en gevoel
  • Je bereikt het punt waarop je ongehinderd kunt groeien en ontwikkelen als spreker, leider, professional of collega maar ook als mens in zijn geheel
  • Je leert jezelf op een dieper niveau kennen en waarderen
  • en nog veel meer…

Testimonials spreekangst oplossen

Het gaat hartstikke goed. Ik moet vanavond weer alleen een livesessie doen en normaal gesproken zou ik daar dagenlang wakker van liggen. Alleen heb nergens last van nu. Dus je hebt mijn leven echt veranderd kan ik wel zeggen. Superblij mee.”

Man, 42 jaar – Ondernemer

“Presentatie ging top, kreeg zelfs complimenten na afloop. Ging met de minuut beter, eigenlijk wist ik de dagen ervoor en zeker de betreffende dag al dat ik er zo doorheen zou fietsen.

Zo gek eigenlijk want ik kijk nu al uit naar de volgende presentatie komende dinsdag.

Ik wil je bedanken, kan het nog steeds niet helemaal begrijpen c.q. beseffen maar de sessies hebben me echt zo bizar geholpen. Ik verwacht een 4e sessie niet nodig te hebben het is nu vooral doorpakken. Dank voor je hulp en een goed weekend!”

Man, 34 jaar, HR Manager

Gebruikerservaring

“Het spreken gaat goed! Sterker nog, ik ben het steeds meer aan het opzoeken, bewust de negatieve ervaringen aan het vervangen met positieve. Zo heb ik kort geleden zonder grote beperkingen (vrijwillig) gesproken op twee HR bijeenkomsten met een vrij groot en voor mij onbekend publiek. Daarnaast meerdere keren het woord genomen tijdens topoverleggen. Ook dat was een flinke stap. Eind januari ben ik een van de sprekers op een symposium en ik zie er niet tegenop. Ik kijk er zelfs een beetje naar uit. Dat kon ik me een jaar geleden amper voorstellen. Nogmaals dank voor je hulp hierbij. Het heeft me enorm geholpen.”

Man, 41 jaar, Onderwijs, directie

“Mijn onzekerheid heeft me behoorlijk in de weg gestaan bij het bereiken van mijn doelen. Ik vond het doodeng om op het werk voor collega’s een presentatie te geven of in de groep mijn mening te geven, terwijl ik daar in mijn privéleven eigenlijk geen problemen mee had. Dit zorgde bij mijzelf veel frustratie en teleurstelling!”

Tim heeft me enorm geholpen om meer vertrouwen in mezelf te hebben! Dankzij zijn coaching heb ik geleerd hoe je met onzekerheid, zoals bij het geven van presentatie, om kan gaan. Ben super blij dat ik bij hem terecht ben gekomen en hoe hij mij heeft gecoacht.”

Vrouw, 26 jaar – Overheid

Gebruikerservaringen

Mind Coaching & Training aanpak

Een coachingstraject bij Tim Kutzke bestaat uit 6 persoonlijke 1 op 1 sessies (altijd uitgevoerd als 3 transformerende dubbelsessies van 2-2,5 uur) en een online mediatheek voor extra ondersteuning, training en oefening.

In de sessies doen we het veranderwerk waarbij die persoonlijke begeleiding en interactie onmisbaar is. Herhalen, trainen en verder ontwikkelen doe je daarnaast ook nog online, om ze snel en gericht je doel te bereiken of je probleem op te lossen.

N

Informeel en ontspannen

De coachingsessies vinden plaats in een informele, ontspannen sfeer. Coaching met Tim is een leuke samenwerking waar een lach, jezelf zijn, gezelligheid, menselijkheid en een kopje koffie of thee niet mogen ontbreken.

N

Snelle verandering

Bij persoonlijke coaching maken we gebruik van verschillende technieken uit de hypnose, hypnotherapie en NLP. Deze processen en technieken hebben in de praktijk hebben aangetoond snelle en diepgaande verandering te creëren in je gevoel, je automatische gedachtepatronen en je reacties.

Omdat je onderbewustzijn veel sneller kan leren dan je bewuste denken, liggen de sessies idealiter een week uit elkaar. Het coachdoel wordt meestal in 2-4 weken bereikt. 

N

Comfortabel en ontspannen

Tijdens de veranderprocessen die je in de sessies doorloopt ervaar je soms een lichte trance. Op dat moment is al je aandacht naar binnen gericht.

Deze toestand lijkt op de toestand die je hebt als je helemaal geabsorbeerd bent bv. in een dagdroom, een diepe meditatie of in een inspirerende bezigheid.

Trance is iets wat ieder mens kan en elke dag doet en is volledig natuurlijk. Het is een verhoogde "leer-toestand" van het onderbewustzijn.

Je zult nooit de controle of het bewustzijn verliezen. De coaching is erop gericht dat je juist méér bewustzijn en controle krijgt.

N

Sessies op maat

Voor een snelle en diepgaande transformatie is er niets effectiever dan persoonlijke begeleiding. De coachingsessies worden volledig afgestemd op jouw unieke persoonlijkheid, situatie en uitdagingen.

Bovendien zal de coach ook buiten de sessies meerdere uren investeren om je zo snel en effectief mogelijk naar je doel te helpen door jouw specifieke case verder te analyseren, het coachingplan op te stellen en bij te schaven en de sessies grondig voor te bereiden. Zo kan alles wat er in de sessies gedaan wordt doeltreffend zijn. 

N

Ondersteuning na de sessies

Voor bijna alle cliënten is het cochingstraject van 3 dubbelsessies in combinatie met de online tools voldoende om hun coachdoel te bereiken. We willen succes voor iedereen en het is onze missie om dat ook daadwerkelijk binnen het coachingstraject bereiken.

Mocht er toch behoefte zijn aan persoonlijke sessies na het coachingstraject, dan is er de mogelijkheid om losse sessies bij te boeken.

Online tools

Hypnosewolk op elk apparaatDe combinatie van face-to-face sessies en online oefening en training is enorm effectief gebleken. Je integreert de in de sessies gemaakte veranderingen nog dieper en je traint en oefent op een makkelijke en comfortabele manier voor blijvende verandering.

Daarom worden de coachingsessies altijd ondersteund met online tools die je ontwikkeling verder versnellen.

Online vind je ook eventueel huiswerk, zoals speciale hypnotherapeutische geluidsopnamen die precies aansluiten bij het werk wat we in de coachingsessies hebben gedaan.

N

Voor eenieder wat nodig is

Naast de coachingsessies krijg je toegang tot 60+ uur aan online tools.

Dit hoef je zeker niet allemaal te bestuderen. Deze tools zijn zo uitgebreid zodat iedereen de juiste tools ter besching heeft die precies aansluiten aan de individuele problematiek en coachdoel.

De één worstelt ook met burn-out, een ander met onverwerkt trauma. Weer een ander heeft ook slaapproblemen of problemen met focussen. Iedereen heeft speciale behoeften in zijn ontwikkeling. natuurlijk nemen we dat mee in de persoonlijke sesies, maar we hebben er voor gezorgd dat ook online alles wat je eventueel nodig hebt voor je klaar staat.

De coach verteld je precies welke tools voor jou van toepassing zijn, zodat je snel en direct de gewenste verandering bereikt.

N

Makkelijk en altijd bij de hand

De online tools kun je gebruiken op elke computer, tablet of smartphone. Ook is er een handige app. Je kunt dus heel comfortabel tussen en na de sessies blijven oefenen en trainen, wanneer je maar wilt. Ook vind je daar de resources voor eventueel huiswerk.

N

Controle over je vooruitgang

Met deze vorm van coaching en therapie maken we in de sessies veranderingen die doorgaans in één keer blijvend zijn. Maar een stukje herhaling gaat je helpen nog succesvoller te zijn en het geeft ons meer controle en garantie op succes.

Met name de online hypnotherapeutische luisterervaringen zijn enorm waardevol. Ze integreren de door jou gewenste veranderingen nog meer. En je kunt deze luisteren op momenten die jou het beste uitkomen, bijvoorbeeld vlak voordat je gaat slapen of als je net wakker bent geworden.

N

Verder ontwikkelen na de sessies

Jij hebt maar liefst 12 maanden lang toegang tot de uitgebreide online tools die bij het coachingstraject horen. Na de persoonlijke sessies sta je dus absoluut niet met lege handen. Je hebt alle benodigde tools binnen handbereik om verder te groeien en te trainen, mocht je daar behoefte aan hebben.

De online tools zijn zo veelomvattend dat je ermee kunt werken aan (bijna) alle facetten van het leven. Denk hierbij aan het verbeteren van jouw slaap, ontspanning, zelfbeeld, positieve emoties, gezondheid & welzijn, productiviteit & motivatie en nog veel meer.

En wanneer jij, net als vele anderen voor jou, ontdekt dat deze manier van groeien en ontwikkelen zeer prettig en effectief is, dan bestaat er een mogelijkheid om de toegang tot al deze tools te verlengen.

Testimonials spreekangst oplossen

“Mijn leven is altijd gebaseerd geweest op rationeel denken. Alles moet normaal gesproken te verklaren zijn. Ik was dan ook vooraf behoorlijk sceptisch; hypnose heeft immers toch een behoorlijk Rasta Rostelli imago.

Tim snapt dit en laat je zien dat er toch ook behoorlijk wat logica zit in zijn methodes. Vervolgens laat hij je ervaren dat het ook werkt! Hij is enthousiast en probeert je oprecht te helpen. Waar ik al jaren last had van spreekangst, ervaar ik nu meer rust, voel ik me meer op mijn gemak en ben ik zelfverzekerder.”

Man, 43 jaar – Operator

“Het gaat goed! Waar ik in het verleden vaak moeite had om in een meeting met meerdere mensen te spreken, gaat dit me nu heel makkelijk af en voel ik veel minder zenuwen en soms helemaal niks. Dit is dus echt een vooruitgang.”

Vrouw, 31 jaar – Ondernemer

Gebruikerservaringen

“Op dit moment gaat het zeker goed. Ik zit lekker in mijn vel en ervaar geen angst meer zoals ik dat eerder deed. Ik heb zelfs een klus aangenomen, waarbij ik geregeld in het Engels moet presenteren. Iets dat ik vorig jaar nooit had gedurfd en nu gewoon doe. Zeker niet perfect en niet in perfect Engels, maar daar kan ik gelukkig steeds meer lak aan hebben. Nogmaals dank, jouw coaching heeft hieraan bijgedragen!”

Vrouw, 29 jaar – Ondernemer

Het gaat ontzettend goed met me. Ik zit lekker in mijn vel en heb duidelijk meer rust gevonden. Vorige week heb ik een presentatie gegeven voor een grote groep mensen en die ging heel goed. Daar heb ik veel positieve energie van gekregen en de bevestiging dat ik het wel degelijk goed kan. Super leuke ontwikkelingen die allemaal hun oorsprong vinden in de sessies die ik bij jou heb gevolgd. Daar heb ik echt ontzettend veel aan gehad.

Man, 40 jaar, Advocaat

Gebruikerservaringen

Spreekangst overwinnen coachingstraject

Deze methode is ontworpen en getest voor snelheid, comfort en resultaat.

Daarom doen we 1 op 1 sessies i.p.v. het werken in groepen. Met 1 op 1 sessies is de coaching helemaal op maat. Omdat spreekangst vaak gepaard gaat met persoonlijke onzekerheden en/of schaamte, is 1 op 1 begeleiding veel veiliger, prettiger en discreter.

Dubbelsessies: Ook al zijn sessies van een uur vrij gebruikelijk binnen de psychologie, coaching en therapie, is onze ervaring dat langere sessies effectiever en transformerender zijn. Er is meer ruimte en tijd om dieper te gaan en grotere en snellere veranderingen te maken. Daarom doen wij i.p.v. 6 losse sessies 3 dubbelsessies.

Resultaten worden daardoor sneller bereikt met minder reistijd en -kosten.

Verandering met deze methode is snel. De dubbelsessies liggen in principe één week uit elkaar. De angst is doorgaans binnen 2-4 weken opgelost of enorm afgezwakt.

Er wordt ruim tijd voor je genomen. We zetten in elke dubbelsessie concrete stappen naar het oplossen van de spreekangst. Er is voor elke sessie een concreet plan en een doel. Een dubbelsessie duurt ca. 2 uur maar kunnen uitlopen als dat nodig is. Wij plannen daar altijd tijd voor in.

Wat dit coachingstraject uniek maar uiterst effectief maakt is de combinatie van persoonlijke coaching en online tools. Een klein beetje herhaling, training en oefening maakt therapeutische veranderingen enorm veel sterker. En deze herhaling is bijzonder goed te doen naast de sessies, online, op jouw ideale moment en plek.

Waar het om gaat is dat jij snel weer rustiger en gecontroleerder voor een groep kan gaan staan.

Dat je je daar “oké” kunt voelen. Dat je kunt ademen.

Zodat je niet meer belemmerd wordt.

Wij zetten ons daar 100% voor in.

Als jij dat ook doet, gaan we héél veel bereiken!

Snel!

Plan je gratis telefonische intakegesprek

Ben je geïnteresseerd in dit coachingstraject en ben je er klaar voor om je spreekangst in korte tijd achter je te laten?

Dan is de volgende stap een gratis en vrijblijvend telefonisch intakegesprek met de coach.

In het intakegesprek kunnen we kennis maken, we bespreken je problematiek en situatie om te bepalen of dit traject een goede oplossing voor je is en je kunt al je vragen stellen.

Plan het heel gemakkelijk met de online planner op een moment wat je goed uitkomt.

Ben je nog niet zover om een intakegesprek te plannen?

Misschien is het nu net iets te vroeg om het vrijblijvende telefonische intakegesprek te plannen. Of misschien wil je nog meer informatie.

Veelgestelde vragen

Werkt deze methode voor iedereen en altijd?

Hypnose en trance zijn natuurlijke toestanden die we allemaal ervaren. Iedereen kan leren en in contact komen met het onderbewustzijn om nieuwe gedachten, gevoelens en gewoonten aan te nemen.

De coach past technieken en methoden aan op jouw behoeften. Het is geen magisch trucje, maar een breed scala aan benaderingen om te leren, communiceren, groeien en ontwikkelen op emotioneel niveau.

Het enige wat nodig is, is openstaan voor nieuwe ideeën, actieve deelname en het doen van eventueel huiswerk. Jouw wil en toewijding zijn van invloed op het succes.

Hoe groot is de slagingskans?

In vrijwel alle gevallen brengt dit coachingstraject enorme verandering teweeg en is het probleem geheel of grotendeels opgelost. (ca. 80%)

In enkele gevallen is er nog wat meer werk nodig. Vaak zijn de online tools die onderdeel zijn van het traject voldoende daarvoor.

Het is belangrijk om te beseffen dat iedere probleem ook onderliggende issues heeft die moeten worden opgelost. Voor de meeste mensen voldoet dit traject ruimschoots om dat voor elkaar te krijgen. Maar als er veel en/of complexe "bagage" is, kan er soms meer werk nodig zijn. De online tools assisteren daarin maar het is ook mogelijk om losse sessies te boeken als aanvulling op het coachingstraject.

Wat is hypnose precies en hoe werkt het?

Tijdens de veranderprocessen die ervoor zorgen dat er op een gevoelsmatig en onderbewust niveau verandering plaatsvindt, zul je een lichte trance ervaren: een ontspannen toestand waarin je aandacht naar binnen gericht is. Soms wordt deze toestand ook wel hypnose genoemd.

Deze innerlijke focus en de directere communicatie met je diepere zelf en je gevoelswereld (je onderbewustzijn) geeft ons de mogelijkheid om op een dieper niveau, veranderingen te maken in allerlei denkpatronen, reacties en overtuigingen.

Trance en hypnose zijn eigenlijk heel normaal. Je bent in trance als je dagdroomt, fantaseert of wanneer je iets herinnert. Je bent dus ook in trance als je bezorgd bent of piekert. En je zit in een hele akelige trance als je met een knoop in je maag uitkijkt naar je volgende presentatie en jezelf van binnen helemaal gek maakt.

Je geest is enorm krachtig en kan zeer sterke emoties en lichamelijke reacties teweegbrengen. Dus eigenlijk verkeer je bijna altijd wel in een soort trance of hypnose.

Dit mechanisme die je subjectieve beleving creëert met je gedachten en gevoelens is enerzijds het probleem, maar anderzijds ook de oplossing.

Met de ontspannen begeleiding van de coach kunnen we namelijk ook positieve belevingen en gevoelens genereren waar je blij van wordt en die bevrijdend werken. Op die manier kan ook jouw onderbewustzijn en lichaam leren dat er veel betere manieren zijn om te reageren, denken en voelen in situaties die voorheen intense spanning en angst opriepen. Wanneer jouw diepere zelf dit beseft, wordt die oude reactie overbodig en verdwijnt deze. Dan ben jij bevrijd.

Je zult tijdens de hypnotische veranderprocessen nooit het bewustzijn of de controle verliezen. Je zult je meer bewust zijn van wat er van binnen speelt, omdat daar je volledige focus ligt. De coach is de gids, jij zet zelf de stappen.

Waar vinden de sessies plaats?

De coachingssessies vinden plaats op onze locatie in Rotterdam of online.

Het is ook mogelijk om een coachingstraject (geheel of gedeeltelijk) via Teams videobellen te doen.

Wat is mogelijk als ik na het coachingstraject nog hulp wil?

Onderdeel van een coachingstraject zijn online resources waarmee je jezelf verder kunt trainen en ontwikkelen. Je kunt dus altijd concreet aan de slag. Wil je liever (ook) meer persoonlijke begeleiding, dan is het mogelijk om extra sessies te boeken of een volgend coachingstraject in te gaan.

Wordt deze methode vergoed door ziektekostenverzekeraars of werkgever?

Coaching en training wordt niet vergoed door ziektekostenverzekeraars.

Wel zijn werkgevers vaak bereid om de kosten voor dergelijke coaching te dragen, aangezien je de groei in de meeste gevallen werkgericht is. Informeer hiervoor bij je werkgever.

Ben je ondernemer, dan zijn de kosten voor coaching en training aftrekbaar als de coaching te maken heeft met je werk en onderneming.

Werkwijze

Coaching aanvragen

Ben je geïnteresseerd in een coachingstraject, dan starten we met een vrijblijvend gratis telefonisch intakegesprek. Je kunt dit online aanvragen via de informatiepagina van het desbetreffende coachingstraject of klik hier.

In dat gesprek zullen we je case bespreken om na te gaan of het coachingstraject je snel gaat helpen en je kunt al je vragen stellen.

We gaan er vanuit dat je bij het aanvragen van een telefonisch intakegesprek op de hoogte bent van onze werkwijze en tarieven.

Het coachingstraject beginnen

In deze allereerste coachingssessie maken we persoonlijk kennis en gaan we grondig de problematiek analyseren waarvoor jij coaching wilt. Daarnaast beginnen we direct met het daadwerkelijke veranderwerk.

Houd er rekening mee dat elke sessie ongeveer 90-120 minuten duurt. Indien nodig kan een sessie iets uitlopen.

De daaropvolgende sessies zullen volledig gericht zijn op het bereiken van jouw coachdoel of het oplossen van jouw probleem. Je krijgt ook opdrachten mee om tussen de sessies aan te werken.

Betaling

Om onze volledige aandacht en energie te kunnen richten op de coaching, is het belangrijk dat al het zakelijke geregeld is voordat de coaching begint. Daarom vragen wij om betaling vooraf. Je hebt de mogelijkheid om met iDEAL te betalen of per overboeking met een factuur.

Betaling met iDEAL

Indien je kiest voor betaling met iDEAL, kunnen tijdens het intakegesprek de afspraken voor de sessies worden gemaakt. Na het intakegesprek ontvang je een bevestiging met alle belangrijke informatie, zoals routebeschrijving, parkeermogelijkheden, voorbereiding en natuurlijk de gemaakte afspraken.

Je kunt betalen met iDEAL in onze beveiligde betaalomgeving. De gegevens die je daar invult, zoals bedrijfsnaam en factuuradres, zullen op de factuur vermeld worden. Betalen met iDEAL maakt het mogelijk om snel met de coaching te beginnen. Als de agenda's dat toelaten kan dat soms al binnen enkele dagen zijn.

Betalen met factuur vooraf

Betaalt je werkgever de coaching of verloopt de betaling via een financiële afdeling, dan is het ook mogelijk om te betalen per overboeking na ontvangst van een factuur.

Na schriftelijke bevestiging (via e-mail) van de opdracht vanuit de bevoegde afdeling/persoon en ontvangst van de benodigde factuurgegevens kunnen wij de factuur opstellen. Zodra wij de betaling hebben ontvangen kunnen er afspraken gemaakt worden voor de coachingsessies.

Zodra de afspraken voor de sessies zijn gemaakt, ontvang je een bevestigingsmail met alle belangrijke informatie die je nodig hebt, zoals routebeschrijving, parkeermogelijkheden, voorbereiding en de bevestiging van de gemaakte afspraken.

De betaling voor de coaching dient uiterlijk 14 dagen na het geven van de opdracht te worden voldaan. Indien de sessies binnen 14 dagen starten, dien je ervoor te zorgen dat de betaling uiterlijk 3 werkdagen voor aanvang van de sessies op onze rekening is bijgeschreven.

Hoe verloopt een sessie?

Coaching bij Tim is informeel en ontspannen. Onder het genot van een kopje koffie, thee en/of water ontdekken we in een ontspannen en open gesprek de (onbewuste) neigingen, overtuigingen, automatismen en reacties die allemaal onderdeel zijn van het op te lossen probleem.

Deze inzichten worden vervolgens door de coach gebruikt in een therapeutisch veranderproces om ervoor te zorgen dat er ook op emotioneel niveau verandering plaatsvindt.

Er volgt een nabespreking en je krijgt alle informatie over evt. huiswerk en opdrachten voor de volgende sessie. Natuurlijk is er tijd voor al je vragen.

Ga er vanuit dat je de sessie self-empowered, geïnspireerd en met een zeer goede energie verlaat.

Algemene voorwaarden persoonlijke coaching

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor persoonlijke NLP & hypnose Coaching.

Testimonial spreekangst oplossen

“Voor mijn werk moet ik af en toe presentaties geven of even ‘voor de groep’ staan. Ik merkte dat ik mij daar al een paar dagen van tevoren flink zorgen om maakte.

Tijdens de presentatie kreeg ik een black out en kon ik niet bij de informatie die ik wilde vertellen, ik kreeg een droge mond en had het gevoel dat het bloed naar mijn hoofd steeg.

Ik verwachtte dat de coaching een klein onderdeel van de oplossing zou vormen. Het is in feite de gehele oplossing geworden!

Tim is vriendelijk en bouwt de sessies goed op, ik keek er iedere week naar uit. Na 3 sessies had ik op werk een korte presentatie te doen waar ik deze keer pas enkele minuten van te voren een gezonde spanning over begon te voelen.
Ik stond erg relaxed voor de groep, en vertelde op een plezierige manier mijn verhaal.

De toegang tot de Hypnosewolk is erg fijn, omdat je elke keer een hypnose als ‘boost’ kan op zetten. Al met al is dit een dikke aanrader!

Tim onwijs bedankt voor het traject, ik heb er heel erg veel aan gehad!

Man, 37 jaar, Ondernemer

Gebruikerservaring

“Hallo Tim, Graag wil ik je bedanken voor de coaching en de resultaten die ik hiermee behaald heb. Ik heb tot op heden nog geen grote presentaties moeten doen maar ik merk wel een groot verschil qua zelfverzekerdheid plus dat ik gemakkelijker uit mijn woorden kom bij werkoverleggen en minder bezig ben met de voorbereiding en het nadenken erover of het wel goed zal gaan voorafgaand aan een overleg.

Ook heb ik de stap genomen om op twee vacatures te reageren bij andere werkgevers en heb in totaal 4 sollicitatiegesprekken gehad waarbij ik veel minder zenuwachtig was als voor de coaching en ik mij zo heb kunnen presenteren als ik wilde, dat wil zeggen gewoon mijzelf zijn 🙂

Het resultaat is er ook naar want binnenkort start ik als projectcoördinator waarbij ik ook op klantbezoek ga en kick-off meetings organiseer. Gedeeltelijk zijn dit taken waar ik zonder jouw coaching eerder terughoudend in zou zijn om te doen maar nu heb ik er gewoon zin!

Dit wilde ik je laten weten. Ik wens je het beste voor 2022 en ik zal je natuurlijk promoten bij mijn kennissen en vrienden.”

Man, 42 jaar, projectcoördinator

Gebruikerservaring

Een investering voor het leven

Een persoonlijk coachingstraject bij Tim Kutzke is een diepgaand proces. Het oplossen van een angst zal een enorm positieve impact hebben op je gehele leven.

Ook je zelfvertrouwen, je onafhankelijkheid en self-empowerment zullen zich ook naar compleet nieuwe hoogtes ontwikkelen. En dat succes en die herwonnen vrijheid zullen doorsijpelen in alles wat je doet, hoe je je voelt en hoe je in het leven staat.

Soms moet je het ook van de andere kant bekijken: Wat zijn de gevolgen van het hebben van die angst? Wat ga je mislopen de komende 10, 20 of 30 jaar als je nu niet besluit om deze te boven te komen? Wat als je nooit besluit om met die angst af te rekenen? Welke invloed heeft die angst op je carrière, je relaties of je gezondheid. En wat gaat je dat op de lange termijn kosten?

Een angst overwinnen vraagt om een investering. Naast natuurlijk de vergoeding voor de persoonlijke aandacht en begeleiding die de coach je biedt, speelt jouw wil en intentie om die angst of fobie te overkomen een belangrijke rol. En je bereidheid om nieuwe ideeën te proberen en het investeren van wat tijd en energie horen daar natuurlijk ook bij.

Maar je staat er niet alleen voor! Coaching bij Tim Kutzke is een intense samenwerking. Met maatwerk, aansluitend op jouw manier van denken, voelen en leren, gaan we die mentale en emotionele veranderingen maken die je bevrijden van spreekangst.

Plan je gratis telefonische intakegesprek

Ben je geïnteresseerd in dit coachingstraject en ben je er klaar voor om je spreekangst in korte tijd achter je te laten?

Dan is de volgende stap een gratis en vrijblijvend telefonisch intakegesprek met de coach.

In het intakegesprek kunnen we kennis maken, we bespreken je problematiek en situatie om te bepalen of dit traject een goede oplossing voor je is en je kunt al je vragen stellen.

Plan het heel gemakkelijk met de online planner op een moment wat je goed uitkomt.

Ben je nog niet zover om een intakegesprek te plannen?

Misschien is het nu net iets te snel om het vrijblijvende telefonische intakegesprek te plannen. Maar dan wil dat wellicht in een later stadium doen.

Liefst met nog meer informatie die je helderheid geeft.