Zelfvertrouwen en eigenwaarde opbouwen

Om jezelf beter tot uitdrukking te brengen en je vaker goed, sterk, comfortabel en zelfverzekerd te voelen

4-sessie coachingstraject

Wil jij meer aan het roer zitten als het gaat om hoe je je voelt?

Wil jij je gevoel van zelfvertrouwen torenhoog opbouwen om al die dingen te kunnen doen die je echt belangrijk vindt?

Zelfvertrouwen en eigenwaarde opbouwen

zelfvertrouwenZelfvertrouwen en eigenwaarde zijn essentieel om gelukkig en succesvol te zijn. Het maakt niet uit wat je doet, zonder een gezond geloof in jezelf en een gevoel van eigenwaarde saboteer je al je acties en bereik je veel minder dan je in realiteit zou kunnen bereiken.

Zelfvertrouwen en eigenwaarde zijn helemaal niet zo onvatbaar. Je gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde bestaan uiteindelijk uit jouw emotionele reactie op jouw overtuigingen over jezelf en de wereld, bepaalde beslissingen die je ooit hebt genomen en de automatische associaties die je er nu op nahoudt.

Als je last hebt van een gebrek aan zelfvertrouwen of eigenwaarde heb je ooit eens besloten, bewust of onderbewust, dat je niet op jezelf kunt bouwen. Of je gelooft diep van binnen dat je niet goed of waardig genoeg bent voor het één of ander.

Misschien is dat gekomen doordat je in het verleden fouten hebt gemaakt of dat je enorm gekwetst bent geraakt. Misschien komt het doordat iemand anders (een ouder, docent, partner etc.) je heeft wijsgemaakt dat je iets niet kunt of dat je niet waardevol bent.

Hoe het ook is ontstaan, het kan zich nu in twijfel, onzekerheid en angst uiten. Ideeën als: “dat kan ik niet”, “straks vinden anderen me raar”, “dat is veel te groot voor mij”, “dat houd ik toch nooit vol”, “ik ben toch niet standvastig” of  “ik verpruts het waarschijnlijk weer”, “diegene is toch niet geïnteresseerd in mij”, komen misschien op als je aan bepaalde situaties denkt.

Of misschien twijfel je aan jezelf als je grenzen moet aangeven en durf je niet je eigen levenspad te lopen, ook al weet je diep van binnen dat dat de juiste weg zou zijn. Misschien durf je geen nee te zeggen of misschien durf je nooit ja te zeggen, simpelweg omdat je je eigen mening en keuze geen ruimte durft te geven. Of het houdt je tegen om op die droombaan te solliciteren of op die interessante persoon af te stappen.

Wat je ook doet, het zijn interne mechanismen. Het is je innerlijke beleving. En gelukkig zijn er manieren om deze effectief en doelgericht vorm te geven.

Waarom zelfvertrouwen en eigenwaarde zo belangrijk zijn

eigenwaardeLaat ik even voorop stellen dat er niets inherent onwaardig is aan geen enkel mens en dat ieder mens op zichzelf kan vertrouwen, in ieder geval op bepaalde gebieden.

We hebben uiteindelijk allemaal onze sterke en zwakke kanten. We hebben allemaal ontwikkelde en onontwikkelde talenten en vaardigheden. We hebben allemaal dingen goed en fout gedaan. We hebben allemaal moeten leren. We zitten allemaal in dat vreemde avontuur wat we “leven” noemen.

Je innerlijke beleving, dus dat wat je denkt en voelt, bepalen hoe je je gedraagt en wat voor keuzes je maakt. En je onderbewustzijn heeft de neiging om dat wat het gelooft waar te maken, oftewel, het wil jouw diepste overtuigingen bevestigd zien in het dagelijkse leven. Je creëert daarmee een zogenaamde “self-fulfilling prophecy” (zichzelf vervullende voorspelling).

Je weet uit eigen ervaring dat als je in een bepaalde situatie zit en je maakt je enorm zorgen, je prestaties achteruit gaan. Je beweegt niet soepel meer doordat je je spieren overbodig aanspant, je komt misschien niet uit je woorden en ervaart misschien zelfs black-outs. Je gaat twijfelen aan alles wat je doet: hoe je loopt, beweegt, praat etc. En zo maak je dus precies de fouten waar je bang voor bent.

En als je de mogelijkheid hebt om er onderuit te komen, pak je deze meestal met beide handen aan. Om zo achteraf te kunnen zeggen: “Zie je wel, ik bak er niks van. Dat is niks voor mij.” Bevestiging gelukt! Je kunt jezelf weer in controle van je leven plaatsen, want je hebt een voorspelling gedaan die is uitgekomen. Gefeliciteerd!

Een gebrek aan zelfvertrouwen of eigenwaarde zorgt er voor dat jij niet doet wat je echt wilt doen. Je gaat niet die doelen najagen die jouw hartje eigenlijk wil bereiken. En als je dan toch al aan de slag gaat, zal je automatische gedrag altijd die bevestiging zoeken van wat je diep van binnen gelooft. Het wordt dus de drijfveer voor uitstelgedrag en zelfsabotage.

Je leven wordt voor een groot deel bepaald door wat je gelooft over jezelf en hoe waardig jij jezelf vindt om werkelijk gelukkig te zijn. Eigenwaarde en een gezond zelfvertrouwen zijn daarom essentieel als je jouw wensen, ambities en dromen in realiteit wilt omzetten.

Zelfvertrouwen en Eigenwaarde opbouwen met NLP & Hypnose Coaching

4-sessie coachingstraject

Zelfvertrouwen en Eigenwaarde opbouwen met NLP & Hypnose Coaching is een intensief één op één coachingstraject van 4 sessies binnen een tijdsbestek van ongeveer 2-3 weken.

De 4 sessies duren elk 60 tot 90 minuten en vinden plaats in een informele, ontspannen sfeer. Daarnaast is NLP & Hypnose coaching een leuke samenwerking waar een lach, jezelf zijn, gezelligheid, menselijkheid en een kopje koffie of thee niet mogen ontbreken.

Sessies kunnen plaatsvinden bij Tim Kutzke NLP & Hypnose Coaching, op jouw locatie of via Skype videobellen.

Vragen of een afspraak maken?

Neem contact op voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.

Later alles nog eens met rust nalezen?

Ontvang alle informatie over persoonlijke NLP & Hypnose coaching per e-mail:

*(prijzen zijn incl. btw voor particulieren / excl. btw voor zakelijke coaching)

Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) is gecertificeerd hypnotiseur, life-coach en NLP master practitioner. Hij helpt mensen die willen leren en groeien meer controle te krijgen over hun eigen denken, gevoel en reacties.

Met korte en gerichte coachingstrajecten helpt hij zijn cliënten snel zelfverzekerder te functioneren en prestaties te verbeteren, op het werk en privé.

De aanpak van NLP en hypnose maakt het mogelijk om in korte tijd minder last te hebben van angsten, zenuwen en spanningsklachten.

Testimonial

“Ik zat totaal niet lekker in mijn vel en had erg last van onzekerheid en angst. Om eerlijk te zijn wist ik totaal niet wat ik van de sessies met Tim moest verwachten maar ik liet het gewoon op me afkomen. Tim gaf mij een erg vertrouwd en veilig gevoel en hij verplaatste zich goed in mijn situatie. Samen kozen we de weg die we gingen inslaan met de sessies. De uitkomst is zeer verrassend, ik voel me sterker en zelfverzekerder. Dankzij de sessies met Tim heb ik een nieuw startpunt kunnen aannemen vol energie, ik sta weer positief in het leven! Bedankt Tim!”

Vrouw, 26 jaar – Ondernemer / trainer

Disclaimer

Testimonial

“Met mij gaat het goed de laatste tijd. Ik heb vrijwel geen last meer gehad van de spanning en onzekerheid die ik elke dag voelde. Ook zijn de hartkloppingen volledig verdwenen. Ik heb steeds meer energie en zit lekker in m’n vel. Slapen gaat beter, alhoewel nog niet consequent goed, maar er zit zeker vooruitgang in. Al met al ben ik heel blij met het resultaat van de sessies, en zou ik willen dat ik een paar jaar eerder bij je langs was geweest 🙂 Alsnog hartstikke bedankt voor je hulp, ik ben je erg dankbaar!”

Man, 36 jaar – ICT

Disclaimer

Testimonial

“Middels vier NLP- en hypnose sessies heeft Tim bij mij negatieve emoties, ballast en beperkende overtuigingen weg kunnen nemen. Hierdoor is mijn vertrouwen en eigenwaarde naar het niveau gestegen dat ik nu mijn lang gekoesterde droom uit kan laten komen. Ik zit weer vol energie en levenslust wat ik lang niet heb gehad. Nu heb ik wel de kracht om samen met mijn zoons een nieuwe toekomst op te gaan bouwen. Het is een hele bijzondere en positieve ervaring geweest om dit met Tim te hebben kunnen doen, in een open sfeer en vol vertrouwen. Tim veel dank voor je hulp!”

Vrouw, 53 jaar – Overheid

Disclaimer

Testimonial

Ik ben naar Tim gegaan omdat ik op een punt in mijn leven was beland waarbij ik vast zat en niet verder kwam. Ik snapte niet waarom en zat mijzelf daarom enorm in de weg. Tim heeft me geholpen om oude patronen los te laten en een nieuw begin te starten. Het is een hele bijzondere ervaring geweest en zal het iedereen aanraden die er voor open staat en bereid is om aan zichzelf te werken!”

Vrouw, 24 jaar – Ondernemer

Disclaimer

Werkwijze

Coaching aanvragen
Wil je meer weten of een afspraak maken voor persoonlijke coaching, neem dan contact op. Zo kan ik eventuele vragen beantwoorden en kunnen we bepalen of NLP & Hypnose Coaching jou efficiënt en vlot naar je doel gaat helpen.

Idealiter plannen we een telefonische afspraak van 15-20 minuten op een moment wat ons beide schikt. Wil je dat, stuur dan een e-mail, SMS of WhatsApp. Dan is er gegarandeerd genoeg genoeg tijd en rust om alles te bespreken. Dit gesprek is vanzelfsprekend geheel vrijblijvend en kosteloos.

Het Coachingstraject beginnen
Als we na ons eerste vrijblijvende telefoongesprek besluiten om de coaching te beginnen, maken we een afspraak voor een 1e sessie. 

In deze eerste coachingssessie zullen we persoonlijk met elkaar kennismaken en de problematiek waarvoor je coaching wilt grondig analyseren en onderzoeken. We bepalen exact je doel wat we met de coaching willen bereiken en ook beginnen we in deze sessie natuurlijk al met het NLP & hypnose veranderwerk. Deze eerste sessie duurt doorgaans wat langer. Houdt rekening met een duur van zeker 90 minuten.

De sessies die volgen zijn sessies waarin we met NLP & Hypnose Coaching heel gericht naar jouw coachdoel toe gaan werken. Ook zul je opdrachten voor tussen de sessies meekrijgen.

Betaling
Ook bij coachingsovereenkomsten is er een zakelijk stukje. Aangezien we onze tijd, aandacht en energie 100% op de coaching en het veranderwerk willen richten gebeurt betaling voor persoonlijke coaching vooraf per overboeking of iDEAL-betaallink.

Je ontvangt als de afspraak voor de eerste sessie is gemaakt een bevestigingsmail met alle belangrijke informatie die je nodig hebt (route, parkeren, voorbereiding, afspraken, algemene voorwaarden etc.). In deze bevestigingsmail bevinden zich ook de betaalinstructies en een iDEAL-betaallink. De coachingsvergoeding dient uiterlijk 24 uur voor het begin van de coaching te zijn bijgeschreven op onze rekening.

Hoeveel sessies zijn nodig
Een coachingstraject begint meestal met 4 of 6 NLP & Hypnose Coachingssessies. Dit aantal is gebaseerd op wat naar onze ervaring het beste werkt. Bijvoorbeeld, in bijna alle gevallen is een angst in 4 sessies voor een zeer groot gedeelte afgezwakt. Ook voor het opbouwen van zelfvertrouwen en eigenwaarde of het afbouwen van stress en spanning zijn 4 sessies een ideaal uitgangspunt om mooie veranderingen te creëren in je leven. Er wordt altijd naar gestreefd om je coachdoel te bereiken binnen het aantal sessies waarmee een coachingstraject begint.

Ook krijg je technieken en gereedschappen mee (bv. geluidsmateriaal) waarmee je tussen en na de persoonlijke sessies zelf verder kunt trainen.

In sommige gevallen wil je misschien meer persoonlijke coachingssessies boeken. Iedereen is anders, problematiek kan zeer verschillen en eenieder ontwikkelt zich op zijn eigen manier en tempo. Ook kan het zijn dat je aan hele complexe thema’s wilt werken die meer tijd vergen, misschien wil je aan meerdere coachdoelen tegelijk werken of vind je het fijn om een persoonlijke ‘stok achter de deur’ te hebben om door te zetten.

Algemene voorwaarden persoonlijke coaching
Klik hier voor de algemene voorwaarden voor persoonlijke NLP & hypnose Coaching.

Veelgestelde vragen:

Werkt NLP & Hypnose Coaching voor iedereen en werkt het altijd?
Hypnose en trance zijn natuurlijke toestanden die we allemaal regelmatig beleven. Daarnaast is iedereen in staat om te leren. Iedereen kan in contact komen met zijn onderbewustzijn en op deze manier nieuwe ideeën, gevoelens en gewoonten integreren.

Binnen NLP & Hypnose Coaching maken we de technieken en methoden passend voor jou. NLP & Hypnose Coaching is geen magisch trucje wat bij sommige mensen werkt en bij anderen niet. Het is een een breed spectrum van benaderingen, technieken en methoden waarbij het gaat om leren, communiceren, groeien en ontwikkelen op een emotioneel niveau. En dat is iets wat we allemaal kunnen.

De enige vereiste is dat je open staat voor nieuwe ideeën, actief participeert en het eventuele huiswerk doet. Jouw wil om dat doel te bereiken en jouw toewijding om je in te zetten om de kwestie voor eens en altijd op te lossen zijn vanzelfsprekend van invloed op je succes.

Hoe groot is de slagingskans?
In bijna alle gevallen verandert er in slechts enkele sessies heel veel. Daarnaast krijg je ook technieken en gereedschappen voor tussen en na de sessies waarmee je je verder kunt ontwikkelen.

Wil je meer persoonlijke begeleiding kunnen er natuurlijk extra sessies geboekt worden. Coachingstrajecten duren doorgaans tussen 4 en 8 sessies.

Jouw wil om je doel te bereiken en jouw toewijding om je in te zetten om een bepaald probleem (bijvoorbeeld een angst of gewoonte) nu voor eens en altijd op te lossen, hebben vanzelfsprekend invloed op je succes. Met NLP & Hypnose Coaching creëren we samen jouw nieuwe realiteit maar uiteraard kun je nergens toe worden gedwongen.

Wat is hypnose precies en hoe werkt het?
Om werkelijk alles te weten over hypnose, over wat het is en hoe het werkt kun het beste je dit uitgebreide artikel lezen.

Hypnose: Belangrijke informatie voorafgaand aan de sessie

Kunnen sessies ook op een andere locatie plaatsvinden?
Het is mogelijk om coachingssessies op een alternatieve locatie te doen, bijvoorbeeld bij je thuis of op het werk. Neem contact op voor de mogelijkheden en tarieven.

Ook is het mogelijk om een coachingstraject (geheel of gedeeltelijk) via Skype videobellen te doen.

Wat zijn de mogelijkheden als ik daarna nog hulp wil of aan andere zaken wil werken?
Onderdeel van NLP & Hypnose Coaching zijn technieken die je zelf kunt toepassen en hypnose opnamen waarmee je jezelf verder kunt trainen en ontwikkelen.
Wil je liever (ook) meer persoonlijke begeleiding, dan is het vanzelfsprekend mogelijk om extra sessies te boeken of een volgend coachingstraject in te gaan.

Wat is hypnose en NLP

Hypnose is een zeer ontspannen geestelijke toestand waarin je meer toegang krijgt tot je onderbewustzijn. Daardoor ben je in staat om je zelfvertrouwen en eigenwaarde in de kern op te bouwen en je snel nieuwe denk- en gevoelspatronen eigen te maken.

In tegenstelling tot wat soms wordt gezegd is hypnose helemaal geen toestand waarin je bewusteloos en machteloos bent. Je kunt hypnose eerder zien als een verhoogd bewustzijn van je innerlijke wereld en een verscherpte “leer-toestand”. Dit verhoogde bewustzijn geeft je juist controle terug en biedt je de mogelijkheid om de veranderingen die je graag wilt maken snel te integreren.

NLP (voluit: Neurolinguïstisch Programmeren) is een methode van persoonlijke ontwikkeling met technieken die zijn voortgekomen uit het bestuderen van zeer succesvolle mensen. Deze technieken zijn geïsoleerd en overdraagbaar gemaakt, zodat iedereen deze succesvaardigheden kan toepassen.

Een investering voor het leven

Dromen en doelenEen persoonlijk coachingstraject met NLP en hypnose is een diepgaand proces. Het opbouwen van je zelfvertrouwen en eigenwaarde zal een enorm positieve impact hebben op je gehele leven.

Soms moet je het ook van de andere kant bekijken: Wat zijn de gevolgen van het hebben van die onzekerheid en twijfel? Wat ga je mislopen de komende 10, 20 of 30 jaar als je nooit overtuigt voor jezelf gaat kiezen? Welke invloed heeft dat op je carrière, je relaties of je gezondheid. En wat gaat je dat op de lange termijn kosten?

Maar je staat er niet alleen voor! NLP & Hypnose Coaching is een intense samenwerking. Met maatwerk, aansluitend op jouw manier van denken, voelen en leren, gaan we die mentale en emotionele veranderingen maken zodat je steeds meer op jezelf gaat vertrouwen en een ander zelfbeeld ontwikkelt. Een zelfbeeld en een gevoel ten opzichte van jezelf wat je sterkt, wat je vrijheid en mogelijkheden geeft, wat dingen weer leuk maakt. Logischerwijs zal je presteren daardoor ook veel beter worden.

Wat je niet nodig hebt voor NLP & Hypnose Coaching is een bepaalde specifieke kennis of ervaring. NLP en hypnose zijn manieren om directer met je onderbewustzijn te communiceren, je diepere zelf, je emoties. Dit is iets wat ieder mens al dagelijks doet, maar nu gaan we het beter en gerichter doen zodat het je die resultaten geeft die je graag wilt.

NLP & Hypnose Coaching maakt het mogelijk je zelfvertrouwen en eigenwaarde enorm op te bouwen. Je leven kan er in 4 sessies totaal anders uitzien en totaal anders aanvoelen.

Zelfvertrouwen en Eigenwaarde opbouwen met NLP & Hypnose Coaching

4-sessie coachingstraject

Zelfvertrouwen en Eigenwaarde opbouwen met NLP & Hypnose Coaching is een intensief één op één coachingstraject van 4 sessies binnen een tijdsbestek van ongeveer 2-3 weken.

De 4 sessies duren elk 60 tot 90 minuten en vinden plaats in een informele, ontspannen sfeer. Daarnaast is NLP & Hypnose coaching een leuke samenwerking waar een lach, jezelf zijn, gezelligheid, menselijkheid en een kopje koffie of thee niet mogen ontbreken.

Sessies kunnen plaatsvinden bij Tim Kutzke NLP & Hypnose Coaching, op jouw locatie of via Skype videobellen.

Vragen of een afspraak maken?

Neem contact op voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.

Later alles nog eens met rust nalezen?

Ontvang alle relevante info over persoonlijke NLP & Hypnose coaching per e-mail:

*(prijzen zijn incl. btw voor particulieren / excl. btw voor zakelijke coaching)

Alle info overzichtelijk in je e-mail:

Hieronder aanvinken: Wat mag ik je sturen?

Er is een e-mail naar je gestuurd waarmee je je e-mailadres moet bevestigen. Kijk ook in je spam-map als je niet direct een e-mail hebt ontvangen!