Claustrofobie behandeling

Claustrofobie oplossen met Hypnose en NLP

 

Word je soms overspoeld door angstgevoelens in kleine of afgesloten ruimten?

Vermijd je bepaalde plekken en bezigheden om claustrofobie te ontlopen?

En wil je je nu voor eens en altijd van die belemmerende angst bevrijden?

Claustrofobie

Claustrofobie overwinnenClaustrofobie is een fobie voor kleine of afgesloten ruimten en kan variëren van een gevoel van onbehagen en spanning, tot een hele heftige angstaanval. Deze kan zich uiten in hartkloppingen, druk op de borst, kortademigheid, het zweet wat je uitbreekt en soms zelfs misselijkheid en hoofdpijn.

En als je dat een keer hebt meegemaakt word je vaak al onrustig als je alleen maar aan een soortgelijke situatie denkt.Op die manier word je natuurlijk enorm beperkt in je doen en laten en verspil je heel veel energie aan zorgen maken en omwegen zoeken.

Claustrofobie wordt vooral problematisch als je bepaalde dingen die onderdeel zijn van het dagelijkse leven niet meer durft te doen. Voorbeelden zijn een lift nemen, een deur op slot doen, in een vervoersmiddel zitten etc. Het vinden van omwegen en het anticiperen op mogelijke situaties is daarnaast heel erg vermoeiend, onaangenaam en levert alleen maar ongezonde spanning en frustratie op.

Hoe ontstaat claustrofobie

Jouw onderbewustzijn wil je altijd beschermen en dat is een goed iets! Maar op een onderbewust niveau heeft dit automatische beschermingsmechanisme bepaalde associaties, conclusies en overtuigingen opgepikt die er nu voor zorgen dat die heftige angst met de bijbehorende fysieke gewaarwordingen en verschijnselen in je opkomt als je wordt geconfronteerd met bepaalde ruimten.

Soms ontstaat claustrofobie door een enkele traumatische gebeurtenis. Het kan zijn dat je je deze niet eens bewust kunt herinneren omdat je te jong was. Op een bepaald moment, soms meteen, soms pas jaren later, wordt deze angst “geactiveerd” als je in een situatie terechtkomt waarin precies die triggers van die oorspronkelijke traumatische ervaring aanwezig zijn.

Claustrofobie kan zich ook over tijd opbouwen en versterken. Het begint dan met ongemak en kan over jaren uitgroeien tot een heftige fobie met vermijdingsdrang. Ook kan het zijn dat in perioden van intense stress latent aanwezige angsten ineens de kop opsteken.

In alle gevallen heeft het onderbewustzijn geleerd kleine afgesloten ruimten als een levensgevaarlijke bedreiging te zien. Het mechanisme van vechten of vluchten wordt dan automatisch geactiveerd, je adrenalineniveau stijgt, je hartslag versnelt en je bloedsomloop wordt opgekrikt. Alle alarmbellen gaan af en je wilt het liefst zo snel mogelijk weg.

Maar er valt natuurlijk niets te vechten in die situatie en je rationele verstand wil ook niet hard wegrennen want je moet toch met de lift naar die 15e verdieping of zoiets. Daarnaast heb je ook geen zin om jezelf voor paal te zetten, “aan te stellen” of om teveel aandacht te trekken.

Omdat het mechanisme van claustrofobie zich voornamelijk in je onderbewustzijn afspeelt, moeten we de angst ook in je onderbewustzijn oplossen. En met je rationele denken en wilskracht kom je daar niet zo makkelijk bij. Als dat zo was geweest had je het namelijk al lang zelf opgelost.

Er is een contact nodig met de oorsprong, de kern, de diepere laag van je psyche waar deze automatische reactie ontstaat en in stand gehouden wordt. NLP & Hypnose Coaching is er op gericht om op dat diepgaande niveau je claustrofobie op te lossen.

Hallo! Ik ben Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) en ik ben NLP & Hypnose Coach. Ik kan je persoonlijk begeleiden op jouw reis om nu voor eens en altijd die claustrofobie op te lossen, zodat je weer op een vrije en onbelemmerde manier door het leven kunt.

Ik maak daarbij gebruik van verschillende coachingstechnieken en therapieën, waaronder neurolinguïstisch Programmeren (NLP) en hypnose/hypnotherapie. Hoe jouw claustrofobie ook in elkaar steekt of hoe deze is ontstaan, met gerichte begeleiding en training is deze vrij snel te overwinnen.

Wat is NLP en Hypnose

Hypnose is een zeer ontspannen geestelijke toestand waarin je meer toegang krijgt tot je onderbewustzijn. Daardoor ben je in staat om een angst of fobie in de kern op te lossen en je snel nieuwe denk- en gevoelspatronen eigen te maken.

In tegenstelling tot wat soms wordt gezegd is hypnose helemaal geen toestand waarin je bewusteloos en machteloos bent. Je kunt hypnose eerder zien als een verhoogd bewustzijn van je innerlijke wereld en een verscherpte “leer-toestand”. Dit verhoogde bewustzijn geeft je juist controle terug en biedt je de mogelijkheid om de veranderingen die je graag wilt maken snel te integreren.

NLP, voluit: Neurolinguïstisch Programmeren, is een verzameling op hypnose lijkende technieken om op een diepgaand niveau veranderingen te maken in je denken en gevoel.

Claustrofobie oplossen met NLP & Hypnose Coaching

4- sessie coachingstraject

Claustrofobie oplossen met NLP & Hypnose Coaching is een intensief één op één coachingstraject van *4 sessies binnen een tijdsbestek van ongeveer 2-3 weken.

De 4 sessies duren elk 60-90 minuten en vinden plaats in een informele, ontspannen sfeer. Daarnaast is NLP & Hypnose coaching een leuke samenwerking waar een lach, jezelf zijn, gezelligheid, menselijkheid en een kopje koffie of thee niet mogen ontbreken.

Sessies kunnen plaatsvinden bij Tim Kutzke NLP & Hypnose Coaching, op jouw locatie of via Skype videobellen.

Vragen of een afspraak maken:

Bellen, WhatsApp of SMS: 06 – 373 09 008

E-mail: info@nlp-hypnose-coaching.nl

Later alles nog met rust nalezen?

Ontvang alle relevante info over persoonlijke NLP & Hypnose coaching per e-mail:

*In veel gevallen is een angst of fobie in 4 sessies opgelost of voor een groot gedeelte afgezwakt. Je krijgt ook technieken en gereedschappen mee waarmee je je tussen en na de persoonlijke sessies verder kunt ontwikkelen. Wil je meer persoonlijke begeleiding dan is het mogelijk om vervolgsessies te boeken.
*Prijzen zijn incl. btw voor particulieren / excl. btw voor zakelijke coaching)
*Excl. reistijd- en reiskostenvergoeding bij coaching op externe locatie.

Veelgestelde vragen:

Werkt NLP & Hypnose Coaching voor iedereen en werkt het altijd?
Hypnose en trance zijn natuurlijke toestanden die we allemaal regelmatig beleven. Daarnaast is iedereen in staat om te leren. Iedereen kan in contact komen met zijn onderbewustzijn en op deze manier nieuwe ideeën, gevoelens en gewoonten integreren.

Binnen NLP & Hypnose Coaching maken we de technieken en methoden passend voor jou. NLP & Hypnose Coaching is geen magisch trucje wat bij sommige mensen werkt en bij anderen niet. Het is een een breed spectrum van benaderingen, technieken en methoden waarbij het gaat om leren, communiceren, groeien en ontwikkelen op een emotioneel niveau. En dat is iets wat we allemaal kunnen, allemaal op onze eigen manier.

Het doel van de coaching is om het coachdoel te bereiken. Soms gaat dat heel snel, soms duurt het wat langer. En als linksom niet werkt, dan doen we het rechtsom.

De enige vereiste is dat je open staat voor nieuwe ideeën, actief participeert en het eventuele huiswerk doet. Jouw wil om dat doel te bereiken en jouw toewijding om je in te zetten om de kwestie voor eens en altijd op te lossen zijn vanzelfsprekend van invloed op je succes.

Hoe groot is de slagingskans?
In bijna alle gevallen verandert er in slechts enkele sessies heel veel. Daarnaast krijg je ook technieken en gereedschappen voor tussen en na de sessies waarmee je je verder kunt ontwikkelen.

Wil je meer persoonlijke begeleiding kunnen er natuurlijk extra sessies geboekt worden. Coachingstrajecten duren doorgaans tussen 4 en 8 sessies.

Jouw wil om je doel te bereiken en jouw toewijding om je in te zetten om een bepaald probleem (bijvoorbeeld een angst of gewoonte) nu voor eens en altijd op te lossen, hebben vanzelfsprekend invloed op je succes. Met NLP & Hypnose Coaching creëren we samen jouw nieuwe realiteit maar uiteraard kun je nergens toe worden gedwongen.

Wat is hypnose precies en hoe werkt het?
Om werkelijk alles te weten over hypnose, over wat het is en hoe het werkt kun het beste je dit uitgebreide artikel lezen.

Hypnose: Belangrijke informatie voorafgaand aan de sessie

Kunnen sessies ook op een andere locatie plaatsvinden?
Het is mogelijk om coachingssessies op een alternatieve locatie te doen, bijvoorbeeld bij je thuis of op het werk. Neem contact op voor de mogelijkheden en tarieven.

Ook is het mogelijk om een coachingstraject (geheel of gedeeltelijk) via Skype videobellen te doen.

Wat zijn de mogelijkheden als ik daarna nog hulp wil of aan andere zaken wil werken?
Onderdeel van NLP & Hypnose Coaching zijn technieken die je zelf kunt toepassen en hypnose opnamen waarmee je jezelf verder kunt trainen en ontwikkelen. (CD of mp3).
Wil je liever (ook) meer persoonlijke begeleiding, dan is het vanzelfsprekend mogelijk om extra sessies te boeken of een volgend coachingstraject in te gaan.

Werkwijze

Coaching aanvragen
Wil je meer weten of een afspraak maken voor persoonlijke coaching, neem dan contact op. Zo kan ik eventuele vragen beantwoorden en kunnen we bepalen of NLP & Hypnose Coaching jou efficiënt en vlot naar je doel gaat helpen.

Idealiter plannen we een telefonische afspraak van 15-20 minuten op een moment wat ons beide schikt. Wil je dat, stuur dan een e-mail, SMS of WhatsApp. Dan is er gegarandeerd genoeg genoeg tijd en rust om alles te bespreken. Dit eerste gesprek is vanzelfsprekend geheel vrijblijvend en kosteloos.

Het Coachingstraject beginnen
Als we na ons eerste vrijblijvende telefoongesprek besluiten om de coaching te beginnen, maken we een afspraak voor een 1e sessie. 

In deze eerste coachingssessie zullen we persoonlijk met elkaar kennismaken en de problematiek waarvoor je coaching wilt grondig analyseren en onderzoeken. We bepalen exact je doel wat we met de coaching willen bereiken en ook beginnen we in deze sessie natuurlijk al met het NLP & hypnose veranderwerk. Deze eerste sessie duurt doorgaans wat langer. Houdt rekening met een duur van zeker 90 minuten.

De sessies die volgen zijn sessies waarin we met NLP & Hypnose Coaching heel gericht naar jouw coachdoel toe gaan werken. Ook zul je opdrachten voor tussen de sessies meekrijgen. De coachingssessies duren doorgaans tussen 60 en 90 minuten.

Betaling
Ook bij coachingsovereenkomsten is er een zakelijk stukje. Aangezien we onze tijd, aandacht en energie 100% op de coaching en het veranderwerk willen richten gebeurt betaling voor persoonlijke coaching vooraf per overboeking of iDEAL-betaallink.

Je ontvangt als de afspraak voor de eerste sessie is gemaakt een bevestigingsmail met alle belangrijke informatie die je nodig hebt (route, parkeren, voorbereiding, afspraken, algemene voorwaarden etc.). In deze bevestigingsmail bevinden zich ook de betaalinstructies en een iDEAL-betaallink. De coachingsvergoeding dient per ommegaande, maar uiterlijk 24 uur voor het begin van de coaching te zijn bijgeschreven op onze rekening.

Hoeveel sessies zijn nodig
Een coachingstraject begint meestal met 4 NLP & Hypnose Coachingssessies. Dit aantal is gebaseerd op wat naar onze ervaring het beste werkt. Bijvoorbeeld, in bijna alle gevallen is een angst in 4 sessies voor een zeer groot gedeelte afgezwakt. Ook voor het opbouwen van zelfvertrouwen en eigenwaarde of het afbouwen van stress en spanning zijn 4 sessies een ideaal uitgangspunt om mooie veranderingen te creëren in je leven. Er wordt altijd naar gestreefd om je coachdoel te bereiken binnen het aantal sessies waarmee een coachingstraject begint.

Ook krijg je technieken en gereedschappen mee (bv. geluids- of video materiaal) waarmee je tussen en na de persoonlijke sessies zelf verder kunt werken.

In sommige gevallen wil je misschien meer persoonlijke coachingssessies boeken. Iedereen is anders, problematiek kan zeer verschillen en eenieder ontwikkelt zich op zijn eigen manier en tempo. Ook kan het zijn dat je aan hele complexe thema’s wilt werken die meer tijd vergen, misschien wil je aan meerdere coachdoelen tegelijk werken of vind je het fijn om een persoonlijke ‘stok achter de deur’ te hebben om door te zetten.

Algemene voorwaarden persoonlijke coaching
Klik hier voor de algemene voorwaarden voor persoonlijke NLP & hypnose Coaching.

Een investering voor het leven

Een persoonlijk coachingstraject met NLP en hypnose is een diepgaand proces. Het oplossen van een angst of fobie zal een enorm positieve impact hebben op je gehele leven.

Ook je zelfvertrouwen, je onafhankelijkheid en self-empowerment kunnen zich ook naar compleet nieuwe hoogtes ontwikkelen. En dat succes en die herwonnen vrijheid zullen doorsijpelen in alles wat je doet, hoe je je voelt en hoe je in het leven staat.

Soms moet je het ook van de andere kant bekijken: Wat zijn de gevolgen van het hebben van die angst? Wat ga je mislopen de komende 10, 20 of 30 jaar als je nooit besluit om deze te boven te komen?

Wat als je nooit besluit om met die angst af te rekenen? Welke invloed heeft die angst op je carrière, je relaties of je gezondheid. En wat gaat je dat op de lange termijn kosten?

Een angst overwinnen vraagt om een investering. Naast natuurlijk de vergoeding voor de persoonlijke aandacht en begeleiding die NLP & Hypnose Coaching je biedt, speelt jouw wil en intentie om die angst of fobie te overkomen een belangrijke rol. En je bereidheid om nieuwe ideeën te proberen en het investeren van wat tijd en energie horen daar natuurlijk ook bij.

Maar je staat er niet alleen voor! NLP & Hypnose Coaching is een intense samenwerking. Met maatwerk, aansluitend op jouw manier van denken, voelen en leren, gaan we die mentale en emotionele veranderingen maken die jouw angst in korte termijn afzwakken en in veel gevallen volledig oplossen.

Wat je niet nodig hebt voor NLP & Hypnose Coaching is een bepaalde specifieke kennis of ervaring. NLP en hypnose zijn manieren om directer met je onderbewustzijn te communiceren, je diepere zelf, je emoties. Dit is iets wat ieder mens al dagelijks doet, maar nu gaan we het beter en gerichter doen zodat het je die resultaten geeft die je graag wilt.

Alle info overzichtelijk in je e-mail:

Hieronder aanvinken: Wat mag ik je sturen?

Er is een e-mail naar je gestuurd waarmee je je e-mailadres moet bevestigen. Kijk ook in je spam-map als je niet direct een e-mail hebt ontvangen!