Mindset is een veelbesproken term. Helaas wordt deze vaak te pas en te onpas gebruikt.

Op social media is de mindset vaak een overgeromantiseerd ideaal. Een ideaal wat weliswaar inspirerend mag werken, maar wat we zelden concreet en consistent kunnen omzetten in het echte leven. Daar is dan toch wat meer voor nodig.

Dus wat zijn de ingrediënten voor een bepaalde mindset en hoe kun je beginnen deze te creëren en te cultiveren? In deze video ga ik er op in.

Je mindset bestaat uit het totaal van factoren die bepalen hoe je je voelt en hoe je handelt.

Je mindset wordt gevormd door je persoonlijke waarden,  je waardenhiërarchie, je overtuigingen over jezelf en de wereld, je automatische associaties en je mentale gewoonten.

Een mindset moet 2 dingen doen: je moet je er goed bij voelen en hij moet er voor zorgen dat je die acties gaat uitvoeren die je naar je doel helpen.

Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om je mindset vorm te geven.

  • Ten eerste wil je bepalen wat je wilt. Als je dat hebt bepaald ga je bepalen wat je moet doen om dat te bereiken.
  • Stel jezelf dan de vraag waarom je dat niet gewoon gaat doen…. nu meteen. De redenen waarom je dit nu nog niet gaan doen zeggen iets over je waarden, je overtuigingen en je associaties.
  • Je kunt je nu dus ook afvragen welke waarden, overtuigingen en associaties jou zouden helpen om op een overtuigde, consistente en geïnspireerde manier in actie te komen.

Het veranderen van waarden, overtuigingen en associaties gaat het beste met NLP en hypnose. Ik heb verschillende mogelijkheden voor je op een rij gezet:

  • Luister naar de hypnose opnamen op het YouTube kanaal of in de Hypnosewolk. Ze zijn er allemaal voor gemaakt om positieve ideeën in je onderbewustzijn te planten. En deze ideeën beïnvloeden dus ook je mindset.
  • Laat je beïnvloeden door mensen die dat doen wat jij graag wil doen door hun boeken te lezen of ze te volgen op social media. Alles beïnvloedt, dus kies je invloeden wijs.
  • Ga je graag met concrete doelen aan de slag en wil je daarvoor de ideale mindset ontwikkelen? Kijk dan naar de e-training Beheers de Wet van Aantrekkingskracht.
  • Ga je liever met persoonlijke begeleiding aan de slag? Kijk eens naar het Mindset coachingstraject, waarin we die mindset gaan cultiveren die jou het beste helpt in je leven.
  • Volg Tim Kutzke NLP & Hypnose coaching op Facebook, Instagram, LinkedIn en YouTube. Op al deze kanalen deel ik materiaal wat direct of indirect te maken heeft met mindset.

Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) is NLP-coach, hypnotherapeut en de oprichter van de Hypnosewolk.

Met korte en gerichte coachingstrajecten helpt hij zijn cliënten snel angsten te elimineren en zelfverzekerder en effectiever te functioneren, op het werk en privé.


Meer informatie over persoonlijke coaching via onderstaande links:

Spreekangst overwinnen -  Faalangst & Onzekerheid oplossen - Mindset & Performance Coaching

Share This