Oplossingsgerichte CoachingIeder mens komt hele concrete problemen tegen die opgelost moeten worden.

Je werk/privé balans is misschien niet goed, je ervaart teveel stress, er gaan veranderingen op je werk komen, je hebt financiële uitdagingen, er zijn familieproblemen, etc.

Met al deze dingen moet je iets. Er moeten praktische oplossingen gevonden worden. Voor dit soort situaties is oplossingsgerichte coaching heel geschikt.

We denken vaak in dezelfde patronen en zien daardoor maar beperkte mogelijkheden. Je hebt dus een gesprekspartner nodig die er voor zorgt dat je ruimer gaat denken, om in staat te zijn om betere oplossingen te vinden, betere keuzes te maken en daardoor efficiënter en succesvoller te zijn.

Oplossingsgerichte coaching

Voor elk probleem is er wel een oplossing. En er is altijd meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Maar de kans dat andermans oplossingen ook geschikt zijn voor jou, jouw unieke wezen, jouw persoonlijkheid, jouw omgeving en unieke situatie, is niet gegarandeerd.

Oplossingsgerichte coaching geeft je dan ook geen kant en klare oplossingen maar is volledig gericht op het maximaal stimuleren, ontwikkelen en benutten van je eigen probleemoplossende vermogen.

Anders denken

Als je andere oplossingen wilt vinden en dingen anders en beter wilt doen, moet je allereerst anders gaan denken. Binnen de coachingsgesprekken stel ik je die vragen die je uitdagen anders te denken. Daardoor tap je dus in geheel nieuwe bronnen en ideeën.

Oplossingsgerichte coaching is dus, naast het vinden van oplossingen en strategieën voor actuele problemen en thema’s, ook een persoonlijke ontwikkeling die je je leven lang bijblijft.

Het kunnen benutten van je eigen probleemoplossende vermogen, in staat zijn om situaties vanuit verschillende perspectieven te bekijken, flexibeler te denken als de situatie dat vereist en jezelf de juiste vragen kunnen stellen op het juiste moment, is een persoonlijke kracht die je een leven lang voordeel geeft.

Coachingsgesprekken

Bij oplossingsgerichte coaching ben ik als coach de gesprekspartner die jouw probleemoplossende vermogen, jouw creativiteit en flexibiliteit ondersteunt, activeert en stimuleert.

Ik stel je de vragen die er voor zorgen dat je nieuwe ideeën gaat genereren, nieuwe oplossingen gaat vinden en wellicht zelfs nieuwe talenten gaat aanboren om problemen aan te pakken en op te lossen. Ik zal je een spiegel voorhouden waarin je kunt zien waar je jezelf tekort doet, beperkt en mogelijkheden onbenut laat.

Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) is NLP-coach, hypnotherapeut en de oprichter van de Hypnosewolk.

Met korte en gerichte coachingstrajecten helpt hij zijn cliënten snel angsten te elimineren en zelfverzekerder en effectiever te functioneren, op het werk en privé.


Meer informatie over persoonlijke coaching via onderstaande links:

Spreekangst overwinnen -  Faalangst & Onzekerheid oplossen - Mindset & Performance Coaching

Share This