Om deze vraag te beantwoorden moeten we duidelijk bepalen wat er tijdens het hypnotische proces gebeurt.

Aan de hand daarvan zul je zien hoe hypnose op een bepaalde manier noodzakelijk is om vliegangst te ervaren.

En omdat je al hypnose doet als je de vliegangst ervaart, ben je ook in staat om dit proces anders te gebruiken.

En dan liefst op een manier waar jij je alleen maar heel erg goed van gaat voelen.

Wat is hypnose

Hypnose wordt wel eens omschreven als het cre√ęren van selectief denken en het omzeilen van het kritische denken. Door het omzeilen van het kritische denken worden suggesties makkelijker opgenomen door het onderbewustzijn. De suggestie heeft dan meer kracht om jouw realiteit te worden.

Ik wil daarbij nog het fenomeen trance toevoegen. Trance is de toestand waarin je bent als je innerlijke beleving een grotere rol speelt dan wat er zich daadwerkelijk in de realiteit afspeelt. Als je dus aan het dagdromen bent, een film kijkt of een boek leest, dan ben je in trance.

Trance is essentieel om een angst te voelen als je niet echt in gevaar bent. Je bent als het ware aan het hallucineren. Je verbeeld je tenslotte scenario’s die er op dat moment niet echt zijn.

De vliegangst hypnose

Wat doe je dan eigenlijk om die vliegangst op te roepen en te ervaren? Hier een soort recept. ūüėČ

Stap 1: Je cre√ęert selectief denken. Je denkt vooral aan wat er mis kan gaan tijdens het vliegen. Je vergeet even de leuke plek waar je naartoe vliegt, hoe leuk en ontspannend vliegen kan zijn en hoe je al die andere vluchten volledig veilig hebt overleeft. Je denkt even niet aan hoe er elke dag 1000en vluchten veilig opstijgen en landen. Nee, je focus ligt enkel op die angstaanjagende denkbeelden.

Stap 2: Je gaat in trance. Dit heb je gedeeltelijk al gedaan in stap 1. Je focust zo op je innerlijke wereld, op die idee√ęn en gevoelens dat er wat mis kan gaan tijdens het vliegen en je geeft geen tot nauwelijks aandacht aan het feit dat je volledig veilig bent nu. H√©, een beetje fatsoenlijke vliegangst kun je voelen als je nog met beide voetjes op de grond staat.

Stap 3: Je omzeilt het kritische denken met suggesties. Je geeft jezelf suggesties die je onderbewuste voeden om steeds meer angst te ontwikkelen. Ze worden op dat moment jouw realiteit: “Dit gaat helemaal mis! Wat als er iets kapot gaat aan het vliegtuig? Wat als er al die dingen gaan gebeuren die ik op televisie heb gezien?! Je voelt de emoties bijna alsof je op dat moment in een daadwerkelijk crash zou zitten. Je bent dus in ieder geval in je eigen denkwereld aan het hallucineren.

Je omzeilt daarbij dus je eigen kritische denken. Dit kritische denken zou namelijk kunnen zeggen: “Ik sta met mijn voeten op de grond, dus waarom zou ik nu in godsnaam angst moeten voelen? Er vliegen elke dag 1000en vliegtuigen en de kans dat er iets gebeurt is zo klein, deze idee√ęn zijn niet realistisch!”

Dus, je bent je eigen hypnotiseur. Je brengt jezelf in hypnose, in trance, geeft jezelf suggesties terwijl je je kritische denken omzeilt.

Dus ja, werkt hypnose voor vliegangst? Ja zeker. Het is in die zin zelfs essentieel om vliegangst te voelen.

Vliegangst oplossen

Mijn werk als NLP & Hypnose Coach is dus eigenlijk niet per definitie om je in hypnose brengen, maar om je eruit halen!

Ook geeft dit je een duidelijke indicatie dat hypnose voor je werkt. Je brengt jezelf dagelijks in hypnose, in trance, zonder dat je daar bewust mee bezig bent. En als je jezelf met hypnose de stuipen op het lijf kunt jagen, zo intens, dan kunnen we hypnose ook gebruiken om gevoelens en gedachten te integreren waar je je fijn en ontspannen bij voelt. We kunnen¬† positieve toestanden net zo sterk en re√ęel maken zodat je de vliegangst niet meer ervaart.

Vliegangst oplossen met NLP & Hypnose

In de Hypnosewolk Premium vind je de mini e-training om vliegangst op te lossen

Tim KutzkeTim Kutzke (spreek uit: Koetske) is NLP & Hypnose Coach en de maker van de Hypnosewolk. Met korte en gerichte coachingstrajecten helpt hij zijn cli√ęnten snel zelfverzekerder te functioneren en prestaties te verbeteren, op het werk en priv√©.

De hypnose geluidsopnamen van Tim Kutzke hebben al duizenden mensen geholpen beter te slapen, af te vallen, zelfvertrouwen op te bouwen, ontspanning te vinden, angsten te overkomen, productiever te zijn en te stoppen met roken.

De aanpak van NLP en hypnose maakt het mogelijk om in korte tijd minder last te hebben van angsten, zenuwen en spanningsklachten.

Spreekangst overwinnen - Zelfvertrouwen opbouwen - Eigenwaarde opbouwen - Faalangst overwinnen - Mindset & Performance Coaching

Ja, ik wil hypnoses & meditaties luisteren in

De Hypnosewolk FreeLet op: Dit formulier werkt alleen voor nieuwe inschrijvingen. Neem contact op met support als je niet kunt inloggen via info@dehypnosewolk.nl

Schrijf me gratis in voor

Er is een e-mail naar je gestuurd waarmee je je e-mailadres moet bevestigen.

Kijk ook in je spam-map als je niet direct een e-mail hebt ontvangen!

Ja, ik wil hypnoses & meditaties luisteren in

De Hypnosewolk Free

Schrijf me gratis in voor:

Er is een e-mail naar je gestuurd waarmee je je e-mailadres moet bevestigen.

Kijk ook in je spam-map als je niet direct een e-mail hebt ontvangen!

Share This