Weer genieten van het vliegen en verre reizen maken?

Vliegangst oplossen met NLP & Hypnose Coaching

Wil jij je verre reizen kunnen maken?

Ben je het zat om altijd zo gespannen te zijn vóór en tijdens het vliegen?

Ben je het zat om zo beperkt te worden in je bewegingsvrijheid?

Wat is vliegangst

Vliegangst is een automatische ongewenste angstreactie met betrekking tot vliegen in een vliegtuig. Het alleen denken aan de aankomende vlucht roept in veel gevallen al angstaanjagende associaties en een rotgevoel op. De weg naar het vliegen toe, zoals het boeken van tickets en alle verdere voorbereidingen kunnen dan ook zenuwslopend zijn.

Vliegangst kan betrekking hebben op het vliegen in het algemeen of slechts enkele momenten van een vlucht: bijvoorbeeld opstijgen, turbulentie en landen. Ook kan de angst verschillende oorsprongen hebben. Voor de één heeft de vliegangst te maken met de hoogte waarop je je bevindt, voor een ander heeft het te maken met de kleine ruimte waarin je zit.

Misschien heb je daarom besloten om maar niet meer te vliegen, of je doet het wel, noodgedwongen, maar beleeft het telkens als een emotionele achtbaan.

Redenen om vliegangst op te lossen

Maar nu wil je er vanaf! Misschien wil je een verre reis maken, of je hebt simpelweg geen zin meer om je enkele malen per jaar zo rot te voelen. Misschien is het een vereiste voor je werk. Misschien laat je kansen en mogelijkheden onbenut door niet te vliegen. Misschien denk je dat je raar bent, of misschien schaam je je een beetje.

Dit zijn allemaal goede redenen om voor eens en altijd die vliegangst op te lossen. Want er is goed nieuws! Je kunt van je vliegangst afkomen. En het is niet eens zo moeilijk!

Angst is een onderdeel van je overlevingsmechanisme. Het is je onderbewustzijn wat jou wil beschermen tegen gevaar. Enkel, deze bescherming is in deze situatie een beetje misplaatst, aangezien je niet echt in gevaar bent tijdens het vliegen.

Met NLP & Hypnose Coaching kunnen we dit op hol geslagen beschermingsmechanisme omvormen.

VLIEGEN KAN WEER LEUK WORDEN!

Hallo,

Mijn naam is Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) en ik ben NLP & Hypnose Coach. Ik kan je helpen je innerlijke beleving (dus je denken en gevoel) vorm te geven, zodat je meer vrijheid en kracht kunt ervaren, je wensen, doelen en ambities in realiteit om kunt zetten en problemen op kunt lossen.

Ik doe dit met persoonlijke NLP & Hypnose Coaching en middels hypnose opnamen. Ik maak gebruik van verschillende coachingstechnieken, waaronder neurolinguïstisch programmeren (NLP) en hypnose/hypnotherapie.

Één van die doelen waar ik je bij kan helpen is het oplossen van je vliegangst.

Hoe werkt NLP & Hypnose Coaching

 • Een angstmechanisme is een onderbewust proces, dus in het onderbewustzijn moeten we het ook oplossen. Met NLP en hypnose krijg je die toegang tot je onderbewustzijn.
 • We gaan die automatische angstreactie die je hebt als je aan vliegen denkt neutraliseren, als het ware loskoppelen, zodat die angstreactie niet meer opkomt.
 • We gaan je onderbewustzijn leren wat je bewuste denken al weet, namelijk dat vliegen uiteindelijk erg veilig is. Een vliegangst training of vliegangst cursus voor je onderbewustzijn.
 • We verbinden vliegen op een bewust en onderbewust niveau met allerlei positieve associaties, gevoelens en toestanden.
 • Je onderbewustzijn zal zich daardoor een nieuwe gevoelsstrategie eigen maken, een strategie die je naar ontspanning brengt, en niet naar angst.
 • Je zult je misschien afvragen waarom je de angst ineens niet meer in jezelf kunt oproepen, ook al doe je je best!
 • Als je daadwerkelijk weer een keer gaat vliegen zul je merken dat je je veel rustiger voelt. Vliegen kan weer leuk zijn!
 • Trance en hypnose zijn enorm verkwikkend! Je zult je super voelen na de sessies!
 • NLP & Hypnose Coaching is leuk, interessant en gezellig. Reken erop dat je het tijdens de sessies naar je zin gaat hebben!

Wat is Hypnose en NLP

Hypnose is een natuurlijke geestelijke toestand waarin je meer toegang krijgt tot je onderbewustzijn. Daardoor ben je in staat om snel nieuwe denk- en gevoelspatronen te leren op een dieper niveau.

Tegengesteld tot wat soms wordt gezegd is hypnose helemaal geen toestand waarin je bewusteloos en machteloos bent. Je kunt hypnose eerder zien als een verhoogd bewustzijn van je innerlijke wereld met zeer scherpe concentratie. Dit verhoogde bewustzijn geeft je juist controle terug en de mogelijkheid om de veranderingen die je graag wilt maken snel te implementeren.

NLP, voluit: Neurolinguïstisch Programmeren, is ook een vorm van hypnose. NLP bestaat ook uit uiteenlopende technieken die je in staat stellen directer met je onderbewustzijn te communiceren. Het geeft je controle over je eigen brein.

Tijden Hypnose en NLP ben je bewust van wat er om je heen gebeurt en altijd in controle. Als hypnotiseur kan ik je alleen de weg wijzen, jij zult de stappen moeten zetten.

Testimonial

Beste Tim, Het vliegen ging afgelopen keren erg goed! Ik had geen last van angst aanvallen en heb deze reis als prettig ervaren, dat is voor mij een hele vooruitgang. Het vliegen zelf vond ik alsnog wat spannend maar dat maakte me niet zoveel uit. De busreis na het vliegen ging ook hartstikke goed! Bedankt voor al je hulp!

Vrouw, 22 jaar, student

Disclaimer

Vliegangst oplossen met NLP & Hypnose Coaching

4-sessie coachingstraject

Vliegangst oplossen met NLP & Hypnose Coaching is een intensief 1 op 1coachingstraject van *4 sessies binnen een tijdsbestek van ongeveer 2-3 weken. De sessies vinden plaats in een informele, ontspannen sfeer, onder het genot van een kopje koffie of thee.

 • In de 1e sessie beginnen we met het onderzoeken en analyseren van jouw specifieke angstmechanisme. Aan de hand daarvan zullen we ook al aan de slag gaan met het daadwerkelijke veranderwerk met NLP & hypnose. Deze sessie duurt ca. 90 minuten.
 • Sessie 2,3 en 4 zijn NLP/Hypnose sessies van ca. 60-90 minuten, waarin we heel gericht werken aan het oplossen en afzwakken van jouw vliegangst.

Investering: € 497,-

(incl. btw voor particulieren / excl. btw voor zakelijke coaching)

Win je vrijheid terug en overwin je nu je vliegangst!

Vragen of een afspraak maken:

Bel: 06 – 373 09 008

Mail: info@nlp-hypnose-coaching.nl

Veelgestelde vragen:

Werkt NLP & Hypnose Coaching voor iedereen en werkt het altijd?

Hoe groot is de slagingskans?

Wat is hypnose nou precies en hoe werkt dat?

Hoe kom ik meer te weten over hoe ik een coachingstraject moet aangaan en de werkwijze?
Kunnen sessies ook op een andere locatie plaatsvinden?
Wat is er mogelijk als ik daarna nog hulp wil of aan andere dingen wil werken?

Testimonial

Onlangs heb ik hulp gezocht voor mijn vliegangst bij Tim. Ik had al best wat vluchten erop zitten, maar toch was ik elke keer weer bang. Met een city trip in het vooruitzicht was het tijd om het probleem aan te pakken. Tim heeft mij daar heel goed en fijn mee geholpen. De sessies die we deden voelden goed en ook meteen de eerst keer al heel vertrouwd aan.
De sfeer die Tim schept wekt meteen veel vertrouwen op en dat was fijn. Tim begeleid je bij het maken van veranderingen in het onderbewustzijn. Daar hebben we meer vertrouwen en rust gecreëerd. Je hoofd kan dat niet altijd helemaal bevatten, maar het ervaren van de rust laat je daar langzaam aan overgeven.

Een paar weken later was het tijd om in het vliegtuig te stappen. Ik moet wel zeggen dat ik daar van te voren nog wel gespannen voor was, maar toen we eenmaal in de lucht waren viel er een last van mijn schouders. Het begin van de vlucht was meteen redelijk turbulent, omdat het onder de wolken slecht weer was, maar zodra we op cruise hoogte waren kon het relaxen beginnen.
Zowel de heen en de terugreis verliepen goed, maar hadden beide een situaties waar ik voorheen erg angstig voor zou zijn geweest. Het bizarre is dat ik tijdens die gebeurtenissen (opstijgen en landen in storm) redelijk rustig was en zodra het dan weer rustig was ook sneller kon ontspannen en zelfs genieten. Voorheen zou ik dan de rest van de vlucht angstig zijn gebleven, maar nu gaf ik me over aan de situatie met meer vertrouwen.

Ik heb vertrouwen dat ik met de vluchten die ik nog zal gaan maken steeds meer rust zal ervaren totdat de spanning volledig weg is en het net zo normaal wordt als met de bus gaan. Bedankt Tim!

Man, 28 jaar, Musicus

Disclaimer

*Meestal is een angst binnen 4 sessies op te lossen of merkbaar af te zwakken. Soms zijn er meer sessies nodig. Dit is bijvoorbeeld het geval als het oplossen van de angst samenhangt met andere angsten en problemen. In zo’n geval kunnen er natuurlijk extra sessies geboekt worden, of het coachdoel wordt in overleg bijgesteld naar iets wat haalbaar is in de beschikbare tijd.

De vergoeding voor losse sessies voor angsten en fobieën oplossen is € 125,- (incl. btw voor particulieren / excl. btw voor zakelijke cliënten)