De klachten van Tinnitus verminderen

NLP & Hypnose Coachingtraject voor Tinnitus / Oorsuizen

Wat is tinnitus

Tinnitus, ook wel fantoomgeluid of oorsuizen genoemd, is het horen van bepaalde geluiden die niet uit de omgeving komen. Oftewel geluiden waarvan geen geluidsbron aan te wijzen is. Vaak gaat het hier om een schelle piep of ruis. Soms is er sprake van meerdere en/of veranderende geluiden.

Ook al heeft niet iedereen die tinnitus heeft er bewust last van, soms kan tinnitus enorm veel hinder, pijn en verdriet veroorzaken. Het constante geluid en de daarmee gepaard gaande emoties en frustratie kunnen een mensenleven volledig in beslag nemen en er voor zorgen dat iemand in een neerwaartse spiraal terecht komt.

Gelukkig ben je niet volledig overgeleverd aan deze geluiden en is het mogelijk om verandering te ervaren. Hieronder ga ik beschrijven hoe dat werkt.

Hoe ontstaat tinnitus

Tinnitus kan uiteenlopende oorzaken hebben. Het langdurig blootstaan aan veel herrie, of een eenmalige blootstelling aan heel harde geluiden kunnen een onherstelbare gehoorbeschadiging veroorzaken die gepaard gaat met tinnitus.

Andere oorzaken van tinnitus zijn hoofd- of nekletsel, de ziekte van Menière, bepaalde infecties of medicijngebruik.Ook spanningen, langdurige stress, trauma en burn-out kunnen oorzaken zijn van tinnitus.

N.B. Heb jij last van tinnitus, ga dan altijd eerst naar een huisarts, KNO-arts of audiologisch centrum. Logischerwijs moet eerst gekeken worden of de tinnitus een fysieke oorzaak heeft.

Wat maakt tinnitus hinderlijk

Bijna iedereen is wel bekend met tinnitus of de geluiden die daarmee gepaard gaan. Je bent wellicht ooit eens naar een concert geweest en kwam naar buiten met een harde piep in je oren. En als je in een stille kamer gaat zitten en je je oren dichtduwt of goede oordoppen in doet, zal bijna iedereen wel geluiden horen die niet van buiten komen.

In de meeste gevallen is dit echter geheel niet hinderlijk. Na dat luide concert herstelt het gehoor zich meestal snel en verdwijnt de tinnitus. En de geluiden die iedereen in zijn hoofd kan horen zijn zo zacht dat ze volledig onhoorbaar zijn in het dagelijkse leven. Tinnitus kan een probleem worden als het geluid niet weggaat en zo hard is dat het geluid hoorbaar is boven de omgevingsgeluiden uit het dagelijkse leven.

Hoe het brein met geluid omgaat

In het dagelijks leven vragen sommige geluiden onze aandacht. Zeker geluiden die gevaar zouden kunnen betekenen (bijvoorbeeld het geluid van een naderende auto, hulpgeroep, harde knallen…) worden door het onderbewustzijn aan het bewuste denken doorgegeven om er iets mee te doen, om er op te reageren.

Echter, er zijn ook genoeg geluiden die er wel zijn maar die je doorgaans niet bewust waarneemt. Denk hierbij aan het zoemen van een airconditioning, het tikken van een klok en de verkeersgeluiden rondom je huis. Deze geluiden worden door je onderbewustzijn geïnterpreteerd als onbelangrijk achtergrondgeluid waar geen bewuste aandacht aan gegeven hoeft te worden. Je raakt er zo aan gewend dat je er geen acht meer op slaat.

Door alle pijnlijke emoties omtrent tinnitus (die heel begrijpelijk zijn) kan tinnitus een geluid worden wat op een onderbewust niveau wordt geïnterpreteerd als gevaar. Er treedt dan geen gewenning op en je blijft er dus op focussen.

Het natuurlijke menselijke vermogen om je te focussen, dingen te vergeten en dingen niet te voelen (bijvoorbeeld een pijntje wat je vergeet als je een goede film kijkt) gebruiken we om anders met de tinnitus om te gaan. We leren je onderbewustzijn dat tinnitus een geluid is wat ook mag wennen, zodat je er niet meer zo bewust op hoeft te focussen. NLP & Hypnose Coaching geeft die technieken om dat voor elkaar te krijgen.

Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) is gecertificeerd hypnotiseur, life-coach en NLP master practitioner. Hij helpt mensen die willen leren en groeien meer controle te krijgen over hun eigen denken, gevoel en reacties.

Met korte en gerichte coachingstrajecten helpt hij zijn cliënten snel zelfverzekerder te functioneren en prestaties te verbeteren, op het werk en privé.

De aanpak van NLP en hypnose maakt het mogelijk om in korte tijd minder last te hebben van angsten, zenuwen en spanningsklachten.

Het coachingstraject in het kort

 • Emotionele reacties ten opzichte van tinnitus bouwen zich vaak op waardoor het geluid ongewild meer focus krijgt. Er kan een neerwaartse spiraal ontstaan. Met NLP & Hypnose Coaching gaan we deze omdraaien naar steeds meer rust en positiviteit.
 • Met behulp van hypnose leer je om ontspannen met je tinnitus om te gaan, zodat je onderbewustzijn kan leren dat er geen direct gevaar is. Het kan leren dat tinnitus een geluid is wat aanwezig is maar wat niet belangrijk is. Daardoor krijgt het geluid steeds meer de gelegenheid om naar de achtergrond te verdwijnen.
 • Spanningen en problemen die tinnitus verergeren vragen vaak om een oplossing. Met NLP & Hypnose Coaching werken we eraan om ook deze spanningen en problemen te verlichten of op te lossen.
 • Soms moeten oude gewoonten plaats maken voor nieuwere, effectievere gewoonten. NLP & Hypnose Coaching helpt je deze snel te integreren en eigen te maken.
 • Je leert steeds meer de touwtjes in handen te krijgen over hoe je reageert, hoe je je voelt en waar je je op focust.
 • Bezigheden die je graag doet, die je misschien niet meer doet vanwege de tinnitus, zullen ook weer opgepakt kunnen worden.
 • Alles wat we doen is volledig aangepast aan jouw persoonlijke situatie en problematiek. We gaan aan de slag met wat jij nodig hebt om je beter te voelen en succesvol te zijn in het omgaan met tinnitus. Voor de één is dat leren ontspannen, voor de ander is dat oud zeer loslaten en voor weer iemand anders is dat technieken leren om zelf controle te krijgen. Iedereen is anders en daarom is een coachingstraject altijd maatwerk.
 • Maak je op voor grootse veranderingen in je leven. Jij hebt het vermogen in je om dit voor elkaar te krijgen. Samen gaan we dit vermogen aanboren en toepassen!
|

Testimonial

Ik loop al enkele jaren rond met tinnitus klachten. In mijn zoektocht naar redenen van het ongemak, en waarom dit ongemak varieert in sterkte, heb ik Tim gevraagd om me helpen hiermee om te gaan. Door middel van fijne gesprekken en zeer interessante hypnose sessies, zijn mijn klachten stukken minder geworden op allerlei vlakken (zoals dieët, ontspannings technieken). Hierdoor neem ik mijn Tinnitus ook stukken minder waar! Een soort van, 1 betalen 3 halen principe dus! Thanks Tim

Man, 30 jaar – account director

Klachten tinnitus verminderen met NLP & Hypnose Coaching

4-sessie coachingstraject

Klachten van tinnitus verminderen met NLP & Hypnose Coaching is een intensief één op éém coachingstraject van *4 sessies binnen een tijdsbestek van ongeveer 3 weken. Met elke sessie bouwen we verder aan meer rust, ontspanning, positieve afleiding, empowerment en meer veiligheid en comfort.

We willen daarmee de volgende doelen bereiken:

 • Leren kalm en rustig te blijven, ook al is er tinnitus
 • Tinnitus klachten verminderen door spanning af te bouwen
 • Het geluid de gelegenheid geven “normaal” te worden zodat het vaker naar de achtergrond kan verdwijnen, zoals zoveel andere geluiden dat doen (denk aan een ventilator, verkeer, tikken van een klok etc.)
 • Coaching om je leven steeds meer zo in te richten dat klachten van tinnitus kunnen verminderen
 • Het weer kunnen oppakken van plezierige bezigheden die er wellicht bij ingeschoten zijn

De 4 sessies duren elk 60-90 minuten en vinden plaats in een informele, ontspannen sfeer. Daarnaast is NLP & Hypnose coaching een leuke samenwerking waar een lach, jezelf zijn, gezelligheid, menselijkheid en een kopje koffie of thee niet mogen ontbreken.

Sessies kunnen plaatsvinden bij Tim Kutzke NLP & Hypnose Coaching, op jouw locatie of via Skype videobellen.

Vragen of een afspraak maken?

Neem contact op voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.

*4 sessies zijn een goed begin voor het ontwikkelen en trainen van kalmte en ontspanning m.b.t. tinnitus. Na 4 sessies kun je het werk voortzetten met behulp van hypnose opnamen die bij dit coachingstraject horen. Wil je liever meer persoonlijke begeleiding dan is het mogelijk om losse sessies bij te boeken.
*(prijzen zijn incl. btw voor particulieren / excl. btw voor zakelijke coaching)
*Excl. reistijd- en reiskostenvergoeding bij coaching op externe locatie.
|

Testimonial

Ik loop al enkele jaren rond met tinnitus klachten. In mijn zoektocht naar redenen van het ongemak, en waarom dit ongemak varieert in sterkte, heb ik Tim gevraagd om me helpen hiermee om te gaan. Door middel van fijne gesprekken en zeer interessante hypnose sessies, zijn mijn klachten stukken minder geworden op allerlei vlakken (zoals dieët, ontspannings technieken). Hierdoor neem ik mijn Tinnitus ook stukken minder waar! Een soort van, 1 betalen 3 halen principe dus! Thanks Tim

Man, 30 jaar – account director

Veelgestelde vragen:

Werkt NLP & Hypnose Coaching voor iedereen en werkt het altijd?
Hypnose en trance zijn natuurlijke toestanden die we allemaal regelmatig beleven. Daarnaast is iedereen in staat om te leren. Iedereen kan in contact komen met zijn onderbewustzijn en op deze manier nieuwe ideeën, gevoelens en gewoonten integreren.

Binnen NLP & Hypnose Coaching maken we de technieken en methoden passend voor jou. NLP & Hypnose Coaching is geen magisch trucje wat bij sommige mensen werkt en bij anderen niet. Het is een een breed spectrum van benaderingen, technieken en methoden waarbij het gaat om leren, communiceren, groeien en ontwikkelen op een emotioneel niveau. En dat is iets wat we allemaal kunnen.

De enige vereiste is dat je open staat voor nieuwe ideeën, actief participeert en het eventuele huiswerk doet. Jouw wil om dat doel te bereiken en jouw toewijding om je in te zetten om de kwestie voor eens en altijd op te lossen zijn vanzelfsprekend van invloed op je succes.

Hoe groot is de slagingskans?
In bijna alle gevallen verandert er in slechts enkele sessies heel veel. Daarnaast krijg je ook technieken en gereedschappen voor tussen en na de sessies waarmee je je verder kunt ontwikkelen.

Wil je meer persoonlijke begeleiding kunnen er natuurlijk extra sessies geboekt worden. Coachingstrajecten duren doorgaans tussen 4 en 8 sessies.

Jouw wil om je doel te bereiken en jouw toewijding om je in te zetten om een bepaald probleem (bijvoorbeeld een angst of gewoonte) nu voor eens en altijd op te lossen, hebben vanzelfsprekend invloed op je succes. Met NLP & Hypnose Coaching creëren we samen jouw nieuwe realiteit maar uiteraard kun je nergens toe worden gedwongen.

Wat is hypnose precies en hoe werkt het?
Om werkelijk alles te weten over hypnose, over wat het is en hoe het werkt kun het beste je dit uitgebreide artikel lezen.

Hypnose: Belangrijke informatie voorafgaand aan de sessie

Kunnen sessies ook op een andere locatie plaatsvinden?
Het is mogelijk om coachingssessies op een alternatieve locatie te doen, bijvoorbeeld bij je thuis of op het werk. Neem contact op voor de mogelijkheden en tarieven.

Ook is het mogelijk om een coachingstraject (geheel of gedeeltelijk) via Skype videobellen te doen.

Wat zijn de mogelijkheden als ik daarna nog hulp wil of aan andere zaken wil werken?
Onderdeel van NLP & Hypnose Coaching zijn technieken die je zelf kunt toepassen en hypnose opnamen waarmee je jezelf verder kunt trainen en ontwikkelen.
Wil je liever (ook) meer persoonlijke begeleiding, dan is het vanzelfsprekend mogelijk om extra sessies te boeken of een volgend coachingstraject in te gaan.

Werkwijze

Coaching aanvragen
Wil je meer weten of een afspraak maken voor persoonlijke coaching, neem dan contact op. Zo kan ik eventuele vragen beantwoorden en kunnen we bepalen of NLP & Hypnose Coaching jou efficiënt en vlot naar je doel gaat helpen.

Idealiter plannen we een telefonische afspraak van 15-20 minuten op een moment wat ons beide schikt. Wil je dat, stuur dan een e-mail, SMS of WhatsApp. Dan is er gegarandeerd genoeg genoeg tijd en rust om alles te bespreken. Dit gesprek is vanzelfsprekend geheel vrijblijvend en kosteloos.

Het Coachingstraject beginnen
Als we na ons eerste vrijblijvende telefoongesprek besluiten om de coaching te beginnen, maken we een afspraak voor een 1e sessie. 

In deze eerste coachingssessie zullen we persoonlijk met elkaar kennismaken en de problematiek waarvoor je coaching wilt grondig analyseren en onderzoeken. We bepalen exact je doel wat we met de coaching willen bereiken en ook beginnen we in deze sessie natuurlijk al met het NLP & hypnose veranderwerk. Deze eerste sessie duurt doorgaans wat langer. Houdt rekening met een duur van zeker 90 minuten.

De sessies die volgen zijn sessies waarin we met NLP & Hypnose Coaching heel gericht naar jouw coachdoel toe gaan werken. Ook zul je opdrachten voor tussen de sessies meekrijgen.

Betaling
Ook bij coachingsovereenkomsten is er een zakelijk stukje. Aangezien we onze tijd, aandacht en energie 100% op de coaching en het veranderwerk willen richten gebeurt betaling voor persoonlijke coaching vooraf per overboeking of iDEAL-betaallink.

Je ontvangt als de afspraak voor de eerste sessie is gemaakt een bevestigingsmail met alle belangrijke informatie die je nodig hebt (route, parkeren, voorbereiding, afspraken, algemene voorwaarden etc.). In deze bevestigingsmail bevinden zich ook de betaalinstructies en een iDEAL-betaallink. De coachingsvergoeding dient uiterlijk 24 uur voor het begin van de coaching te zijn bijgeschreven op onze rekening.

Hoeveel sessies zijn nodig
Een coachingstraject begint meestal met 4 of 6 NLP & Hypnose Coachingssessies. Dit aantal is gebaseerd op wat naar onze ervaring het beste werkt. Bijvoorbeeld, in bijna alle gevallen is een angst in 4 sessies voor een zeer groot gedeelte afgezwakt. Ook voor het opbouwen van zelfvertrouwen en eigenwaarde of het afbouwen van stress en spanning zijn 4 sessies een ideaal uitgangspunt om mooie veranderingen te creëren in je leven. Er wordt altijd naar gestreefd om je coachdoel te bereiken binnen het aantal sessies waarmee een coachingstraject begint.

Ook krijg je technieken en gereedschappen mee (bv. geluidsmateriaal) waarmee je tussen en na de persoonlijke sessies zelf verder kunt trainen.

In sommige gevallen wil je misschien meer persoonlijke coachingssessies boeken. Iedereen is anders, problematiek kan zeer verschillen en eenieder ontwikkelt zich op zijn eigen manier en tempo. Ook kan het zijn dat je aan hele complexe thema’s wilt werken die meer tijd vergen, misschien wil je aan meerdere coachdoelen tegelijk werken of vind je het fijn om een persoonlijke ‘stok achter de deur’ te hebben om door te zetten.

Algemene voorwaarden persoonlijke coaching
Klik hier voor de algemene voorwaarden voor persoonlijke NLP & hypnose Coaching.

Alle info overzichtelijk in je e-mail:

Hieronder aanvinken: Wat mag ik je sturen?

Er is een e-mail naar je gestuurd waarmee je je e-mailadres moet bevestigen. Kijk ook in je spam-map als je niet direct een e-mail hebt ontvangen!