Stoppen met roken

Stoppen met roken zonder stress?

Het geheim om weer een tevreden niet-roker te worden!

Verlang jij naar een leven met meer vitaliteit, energie, conditie en gezondheid?

Ben je het zat om te moeten hoesten, benauwd te zijn of buiten in de kou te moeten staan voor je nicotineshot?

Ben je het zat om een asbakkenlucht met je mee te zeulen?

Hoe stop je met rokenEven los van alle bekende gezondheidsrisico’s die roken met zich meebrengt (waar ik je verder niet mee ga lastig vallen) beginnen de meeste rokers na een aantal jaren roken te merken hoe het roken hun dagelijkse leven toch behoorlijk negatief begint te beïnvloeden.

En aangezien jij dit artikel nu leest kan ik me erg goed voorstellen dat ook jij merkt dat roken niet meer zo in je leven past zoals vroeger. Er beginnen behoorlijk wat nadelen aan het roken te kleven. Je kunt waarschijnlijk zo een hele lijst van die nadelen opnoemen.

Ik denk dat sommige van de volgende situaties je ook wel bekend voorkomen:

  • Vroeger was roken gezellig! Nu is de gezelligheid binnen terwijl jij buiten in de kou staat te paffen.
  • Je voelt je soms een beetje ongemakkelijk tussen andere mensen die niet roken, want jij moet en zal toch even naar buiten moeten om je nicotineshot tot je te nemen, om jezelf daarna door handen wassen en pepermuntjes eten te ontdoen van die rookwalm om je heen.
  • Vroeger had je genoeg energie en kon je doen en laten wat je wilde. Nu merk je toch hoe roken een behoorlijke negatieve invloed op je energie heeft.
  • Vroeger was roken gewoon en mocht het overal. Nu heeft zelfs de doorgewinterde roker geen zin meer om in de sigarettenrook van een ander te moeten eten!
  • Vroeger had niemand er last van, alleen jijzelf. Nu zijn er misschien kinderen en/of kleinkinderen. Wat ga je die kids dan vertellen over roken? En wat als ze je gedrag gaan overnemen? En in hoeverre ben jij nog wel actief genoeg om je kleinkinderen te zien opgroeien en ze bij te houden?

Hoe stop je met roken zonder stress

Je bent er waarschijnlijk al over uit: Een deel van jouw wil best stoppen met roken. Je wilt toch ooit van die geldverslindende, ongezonde en potentieel dodelijke gewoonte af, toch?

Maar tegelijkertijd ben je bang dat je last krijgt van ontwenningsverschijnselen en dat je strontchagrijnig zal zijn. En je kijkt al zeker niet uit naar een voortdurend innerlijk gevecht tussen jouw wilskracht en die sigaret.

Ik heb zelf ook jarenlang gerookt dus ik denk dat ik goed kan inschatten wat er allemaal in je omgaat als het gaat om stoppen met roken. Zeker als je al een paar keer hebt geprobeerd om te stoppen!

Bevrijd van RookverslavingDe gewoonte van sigaretten roken is voornamelijk een psychische aangelegenheid, en niet zozeer een fysieke.

Als nicotine echt fysiek heel erg verslavend zou zijn, zou elke roker elke ochtend direct een sigaret opsteken! Echter, veel rokers wachten daar nog even mee. Sommigen zelfs enkele uren.

Hoe je denkt over roken, wat je diep van binnen gelooft over roken en wat je voelt met betrekking tot roken bepaalt of jij een sigaret opsteekt of niet. En op dat wat je denkt, gelooft en voelt kun je gelukkig heel veel invloed uitoefenen.

Voor eens en altijd stoppen met roken doe je gemakkelijk als ook je onderbewustzijn er van overtuigd is dat niet-roken simpelweg een veel betere optie is dan wel roken.

En dit is uiteindelijk de mindset van een niet-roker. Een niet-roker vindt roken simpelweg een heel erg slecht idee en doet het daarom niet. Hij hoeft daar helemaal niet over na te denken. Hij hoeft geen innerlijk gevecht te voeren. Net zoals jij nu ook geen behoefte voelt om zomaar ineens lijm te gaan snuiven of iets dergelijks. Het is dan simpelweg geen onderdeel meer van je leven.

Waarom stoppen met roken met wilskracht niet werkt

Ook al ben je natuurlijk 1 persoon, kun je jezelf ook zien als een totaal van verschillende delen. Zo is er een deel in jou wat wil stoppen met roken. Misschien is er zelfs een deel in jou wat vindt dat je MOET stoppen met roken! Maar er is een ander deel wat niet chagrijnig wil zijn, een ander deel wil roken voor de gezelligheid en weer een ander deel is een beetje lui en houdt niet van verandering. En zo zijn er nog wel meer willetjes en behoeftes die in een mens huisvesten.

Als je dus met wilskracht wilt stoppen met roken ga je een touwstrekwedstrijd met jezelf aan. Het ene deel vecht tegen het andere. En natuurlijk is die wrijving enorm frustrerend. Natuurlijk wordt je daar chagrijnig van! En in veel gevallen begin je na een tijdje (misschien een paar uur, misschien een paar dagen) weer met roken.

Slim stoppen met roken

De truc van makkelijk en definitief stoppen met roken zit hem daarin om eerst zoveel mogelijk van die delen aan de “stop-kant” te krijgen. Als die kant namelijk veel sterker is dan de delen die nog willen roken, stop je automatisch met roken, zonder moeite.

Als mens weeg je voortdurend af. En als jij gevoelsmatig op het punt komt dat roken je niks zinnigs oplevert, zal je geen sigaret meer willen roken. Je zal je bevrijd voelen omdat je niet meer moet roken, niet meer hoeft te roken!

Sommige rokers komen op een gegeven moment vanzelf op het punt. Bij sommigen is het dan ineens klaar. Dan gaat de knop om en worden ze niet-roker. Soms omdat ze ineens bang zijn geworden voor de gevolgen van roken, of omdat een arts ze heeft gewaarschuwd en heeft aangedrongen om te stoppen.

Echter, er zijn ook genoeg mensen die gewoon doorroken, ook al zijn ze serieus in gevaar. Ga maar eens bij de deur van een ziekenhuis zitten om te zien wie er allemaal met zuurstof en infuus een sigaretje komt doen!

NLP & Hypnose Coaching stelt ook jou in staat om snel als een niet-roker te denken en te voelen.

Als jij wilt stoppen met roken kan NLP & Hypnose Coaching je perfect voorbereiden, zodat er zoveel mogelijk delen aan de “stop-kant” staan op de dag dat jij definitief stopt met roken. En geloof me, dat maakt het een stuk makkelijker en prettiger!

|

Testimonial

Ik wilde je nog even bedanken want IK BEN EEN NIETROKER!!!!! Ik ben er zo blij! mee en er zijn al zo veel positieve veranderingen gedaan, dat het nog mooier is als ik hoopte dat het was!

Vrouw, 51 jaar – Ondernemer

|

Testimonial

Dankzij de begeleiding van Tim ben ik sinds een half jaar van het roken af. Ik had geen hulpmiddelen nodig bij het stoppen met roken, zoals nicotinekauwgom of nicotinepleisters. Een aanrader!

Man, 44 jaar – Geluids- en studiotechnicus

Persoonlijke Coaching stoppen met roken

Laat je begeleiden bij het stoppen met roken en doe het in 1 keer goed!

Stoppen met roken is een coachingstraject van 4 sessies binnen een tijdsbestek van ongeveer 2 weken. In dit tijdsbestek herstructureer je jouw bewuste en onderbewuste denken tot dat van een niet-roker. En een niet-roker heeft geen behoefte aan een sigaret!

De sessies vinden plaats in een informele, ontspannen sfeer, onder het genot van een kopje koffie of thee.

  • De 1e sessie is het intake gesprek. Deze sessie duurt ca. 60-75 minuten. In deze sessie analyseren we je rookgedrag en bepalen de dag dat je definitief stopt met roken. Ook treffen we voorbereidingen voor de komende 3 sessies. Ook krijg je enkele opdrachten mee voor thuis om het stoppen met roken verder voor te bereiden.
  • Sessie 2,3 en 4 zijn NLP & hypnose sessies en duren ca. 60 minuten. In deze sessies gaan we jouw gedachten, overtuigingen en gevoelens stap voor stap omvormen tot die van een niet-roker, zodat je er naar uit gaat kijken en opgelucht bent als jouw stopdag eindelijk is aangebroken en je nooit meer hoeft te roken!

De investering voor dit coachingstraject bedraagt € 397,-*

*(incl. btw voor particulieren / excl. btw voor zakelijke cliënten)

Maak nu een einde aan je rookverslaving en blijf er niet nog jaren mee lopen!

Neem contact op om een afspraak te maken of vragen te stellen:

 Coaching via Skype

Woon je niet in de buurt van Rotterdam? Het Stoppen met Roken Coachingstraject is uitstekend te volgen via Skype videobellen. De werkwijze is precies eender als bij persoonlijke coaching, enkel doen we de sessies dan via een video verbinding via Skype.

Coaching via Skype

 

|

Testimonial

“Stoppen met roken was de aanleiding dat ik via een vriend bij Tim terecht kwam. Met enige terughoudendheid of het mogelijk was om te stoppen met roken door hypnose, heb ik me door Tim laten begeleiden. Ik was een echte verstokte roker en had al een aantal mislukte pogingen ondernomen om zelfstandig te stoppen. Na drie sessies bij Tim en de beslissing om te stoppen, ben ik gestopt.

Ik ben nu 4 maanden verder en heb nog steeds geen sigaret aangeraakt of ernaar verlangd. Ik snap nog steeds niet hoe het kan, maar het heeft gewerkt. Tim heeft het vermogen om je op je gemak te stellen en op een nuchtere wijze te begeleiden naar het bereiken van je doel. Ik beveel hem van harte aan en dus ook mensen die er wellicht sceptisch tegenover staan.”

Vrouw, 37 jaar – overheid

Rookverslaving oplossen met Hypnose en NLP

Het mechanisme van een rookverslaving is grotendeels een onderbewust proces. En in het onderbewustzijn moet de verslaving dus ook aangepakt worden wil je er vanaf komen. Dit bereiken we met hypnose en NLP.

Hypnose is een zeer ontspannen geestelijke toestand waarin je meer toegang krijgt tot je onderbewustzijn. Daardoor ben je in staat om een verslaving bij de kern op te lossen en je snel nieuwe denk- en gevoelspatronen eigen te maken.

Tegengesteld tot wat soms wordt gezegd is hypnose helemaal geen toestand waarin je bewusteloos en machteloos bent. Je kunt hypnose eerder zien als een verhoogd bewustzijn van je innerlijke wereld. Dit verhoogde bewustzijn geeft je juist controle terug en de mogelijkheid om de veranderingen die je graag wilt maken snel te implementeren.

NLP, voluit: Neurolinguïstisch Programmeren, geeft je concrete tools om op een onderbewust niveau veranderingen te maken. Het geeft je de mogelijkheid om weer controle te krijgen over je eigen brein.

Een verslaving is ook een stukje controle wat je kwijt bent. NLP & Hypnose Coaching is erop gericht je die controle weer terug te geven.

DE COACH

Mijn naam is Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) en ik ben NLP & hypnose coach. Ik help mensen obstakels overwinnen en doelen realiseren. Naast een levenslang interesse voor persoonlijke ontwikkeling ben ik opgeleid tot NLP Master Practitioner, Life coach en hypnotiseur. Lees hier meer over de NLP & Hypnose Coach.

Maak een einde aan je rookverslaving en blijf er niet nog jaren mee lopen!

Neem contact op voor een afspraak of verdere informatie:

Wil je alle informatie over persoonlijke NLP & Hypnose Coaching overzichtelijk per mail ontvangen?

(Werkwijze, algemene voorwaarden, tarieven, achtergrondinformatie)

Laat dan hieronder je e-mailadres achter:

Klik hier voor meer informatie over de werkwijze bij persoonlijke NLP & Hypnose Coaching.