Spreekangst Oplossen

Maak een einde aan hartkloppingen, trillen en stamelen om overtuigend en professioneel je verhaal te kunnen doen!

Snel spreekangst overwinnen met persoonlijke  NLP & Hypnose Coaching

Moet jij zo nu en dan in het openbaar spreken, bijvoorbeeld tijdens vergaderingen of presentaties?

Word je in zulke situaties overspoeld door angstgevoelens?

Of voel je al weken van te voren spanning opkomen en lig je er misschien zelfs van wakker?

Spreekangst

Spreekangst is het angstgevoel wat kan ontstaan als je moet spreken voor een groep, bijvoorbeeld bij een vergadering, als je je moet voorstellen aan een nieuwe groep mensen of als je een presentatie moet houden.

We zijn allemaal wel eens zenuwachtig. En als je het niet gewend bent om een groep toe te spreken is dat voor iedereen wel spannend en zullen bijna alle mensen wel zenuwachtig zijn. In de meeste gevallen hoeft iemand dat echter niet tegen te houden een goede presentatie te geven en deze goed voor te bereiden.

Er is sprake van spreekangst als de spanning zo erg is, dat deze zenuwen verlammend en beperkend gaan werken. Bij spreekangst kun je bijvoorbeeld last hebben van kortademigheid, trillen, hartkloppingen, blozen of het zweet wat je uitbreekt. Je ervaart misschien zelfs black-outs en je voelt je misschien behoorlijk voor paal staan.

Het vooruitzicht dat zo’n situatie eraan zit te komen zorgt vaak ook voor anticiperende spanning en onrust, dagen en soms al weken van tevoren. Het kan zijn dat je er wakker van ligt, er tegenop kijkt en lam wordt gelegd in je voorbereiding.

Misschien wil je graag iets delen met mensen of mensen iets leren, maar wordt dit voornemen volledig geruïneerd doordat er telkens nare angstgevoelens opkomen als spreken voor een groep aan de orde is.

In zo’n geval kunnen de dagen of weken voor de presentatie een enorm negatieve draai krijgen, wat natuurlijk ronduit onprettig en ongezond is. Je zult daarnaast minder overtuigend overkomen  dan je eigenlijk zou kunnen en ook minder snel groeien in je skills van het communiceren tot een groep.

Met NLP & Hypnose Coaching kun je spreekangst van binnenuit omvormen. Zo kunnen heftige angstreacties uitblijven en kun je met steeds meer zelfvertrouwen, overtuiging en gemak spreken en presenteren.

Hoe ontstaat spreekangst

Performance coachingJouw onderbewustzijn wil je altijd beschermen en dat is een goed iets! Maar op een onderbewust niveau heeft dit automatische mechanisme bepaalde associaties, conclusies en overtuigingen opgepikt die er nu voor zorgen dat die heftige angst met de bijbehorende fysieke gewaarwordingen en verschijnselen als je moet spreken voor een groep.

Ooit heeft jouw onderbewustzijn geleerd om het spreken voor een groep als een bedreiging te zien. Je mechanisme van vechten of vluchten wordt dan automatisch geactiveerd, je adrenalineniveau stijgt, je hartslag versnelt en je bloedsomloop wordt opgekrikt.

Maar aangezien er niets te vechten valt in deze situatie, en je ook niet heel hard kunt wegrennen, kun je alleen nog maar bevriezen. Maar natuurlijk wil je in zo’n situatie, die vaak beroepsmatig is, juist heel overtuigend, helder, competent en professioneel overkomen!

Omdat het mechanisme van spreekangst zich voornamelijk in je onderbewustzijn afspeelt, moeten we de angst ook in je onderbewustzijn oplossen. Maar met je rationele denken en wilskracht kom je daar niet zo makkelijk bij. Als dat zo was geweest had je de angst al lang zelf opgelost of onder controle gekregen.

Er is een contact nodig met de diepere laag van je psyche waar deze automatische reactie ontstaat en in stand gehouden wordt, je onderbewustzijn.

NLP & Hypnose Coaching is er op gericht om op dat diepgaande niveau je spreekangst op te lossen.

Even voorstellen

Mijn naam is Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) en ik ben hypnotiseur, NLP master practitioner en mindset & performance coach. Met korte en gerichte coachingstrajecten help ik mijn cliënten snel meer controle te krijgen over hun denken, gevoel en automatische reacties.

NLP en hypnose zijn technieken om gericht met het onderbewustzijn te werken. NLP & Hypnose Coaching maakt het daarom mogelijk om in korte tijd minder last te hebben van angsten, zenuwen en spanningsklachten, op het werk en privé.

Testimonial Spreekangst

“Ik ben bij Tim in behandeling geweest voor spreekangst. Daar liep ik al dertig jaar mee rond en had eindelijk maar eens de stoute schoenen aangetrokken. Had vooraf ook het idee dat het een hele lange en moeizame reis naar verbeteringen zou worden. Maar na 4 behandelingen waaronder hypnose, was het resultaat al merkbaar. Ik voel algeheel minder spanning en heb meer rust gekregen. Ik heb ook inzicht gekregen in de onderlinge oorzaken van de spreekangst. Ik kan zodoende een nieuwe stap in mijn werkzame periode maken. Daar ben ik Tim dankbaar voor.”

Man, 54 jaar, accountancy

Disclaimer

Testimonial spreekangst

“Het gaat met spreken super goed! Heb voor m’n laatste presentatie weer een 7 gehaald! En ik werk tegenwoordig bij een salesbedrijf waarbij je mensen op straat moet aanspreken. Had ik echt niet gekund als ik jouw coaching niet had gehad! Ik merk wel dat sommige dingen die met onzekerheid te maken hebben af en toe nog moeilijk zijn maar wel al veel minder dan eerst.”

Vrouw, 20 jaar – Studente

Disclaimer

Spreekangst oplossen met NLP & Hypnose coaching

4-sessie coachingstraject

Spreekangst oplossen met NLP & Hypnose Coaching is een intensief één op één coachingstraject van *4 sessies binnen een tijdsbestek van ongeveer 2-3 weken.

De 4 sessies vinden plaats in een informele, ontspannen sfeer. NLP & Hypnose Coaching is een leuke samenwerking waar een lach, jezelf zijn, gezelligheid, menselijkheid en een kopje koffie of thee niet mogen ontbreken.

Dit coachingstraject is maatwerk, zodat het altijd bij je aansluit. Alles wordt aangepast aan jouw persoonlijke behoeften, doelen en problematiek.

Sessies kunnen plaatsvinden bij Tim Kutzke NLP & Hypnose Coaching, op jouw locatie of via Skype videobellen.

Gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek plannen

Ben je geïnteresseerd in dit coachingstraject, plan dan heel gemakkelijk online je gratis en vrijblijvende telefonische oriëntatiegesprek.

Veelgestelde vragen:

Werkt NLP & Hypnose Coaching voor iedereen en werkt het altijd?
Hypnose en trance zijn natuurlijke toestanden die we allemaal regelmatig beleven. Daarnaast is iedereen in staat om te leren. Iedereen kan in contact komen met zijn onderbewustzijn en zich op deze manier nieuwe gedachten, gevoelens en gewoonten eigen maken.

Binnen NLP & Hypnose Coaching maken we de technieken en methoden passend voor jou. NLP & Hypnose Coaching is geen magisch trucje wat bij sommige mensen werkt en bij anderen niet. Als NLP & Hypnose Coach gebruik ik een breed spectrum aan benaderingen, technieken en methoden waarbij het gaat om leren, communiceren, groeien en ontwikkelen op een emotioneel niveau. En dat is iets wat we allemaal kunnen.

De enige vereiste is dat je open staat voor nieuwe ideeën, actief participeert en het eventuele huiswerk doet. Jouw wil om dat doel te bereiken en jouw toewijding om je in te zetten om de kwestie op te lossen zijn vanzelfsprekend van invloed op je succes.

Hoe groot is de slagingskans?
In bijna alle gevallen verandert er in een 4-sessie coachingstraject heel veel. Een onderdeel van een NLP & Hypnose coachingstraject zijn technieken en gereedschappen (bv. geluidsmateriaal) waarmee je tussen en na de sessies kunt oefenen, trainen en ontwikkelen.

Maar iedere mens heeft een andere achtergrond, omgeving, een andere problematiek en iedereen ontwikkelt zich op zijn eigen manier en tempo. De ene persoon zal daardoor sneller zijn doelen bereiken dan de ander. Wil je meer persoonlijke begeleiding kunnen er losse sessies geboekt worden.

Jouw wil om je doel te bereiken en jouw toewijding om je in te zetten om een bepaald probleem (bijvoorbeeld een angst of gewoonte) op te lossen, hebben vanzelfsprekend invloed op je succes. Met NLP & Hypnose Coaching creëren we jouw nieuwe realiteit maar uiteraard kun je nergens toe worden gedwongen.

Wat is hypnose precies en hoe werkt het?
Om werkelijk alles te weten over hypnose, over wat het is en hoe het werkt kun het beste je dit uitgebreide artikel lezen.

Hypnose: Belangrijke informatie voorafgaand aan de sessie

Kunnen sessies ook op een andere locatie plaatsvinden?
Het is mogelijk om coachingssessies op een alternatieve locatie te doen, bijvoorbeeld bij je thuis of op het werk. Neem contact op voor de mogelijkheden en tarieven.

Ook is het mogelijk om een coachingstraject (geheel of gedeeltelijk) via Skype videobellen te doen.

Wat zijn de mogelijkheden als ik daarna nog hulp wil of aan andere zaken wil werken?
Onderdeel van NLP & Hypnose Coaching zijn technieken die je zelf kunt toepassen en hypnose opnamen waarmee je jezelf verder kunt trainen en ontwikkelen.
Wil je liever (ook) meer persoonlijke begeleiding, dan is het vanzelfsprekend mogelijk om extra sessies te boeken of een volgend coachingstraject in te gaan.
Wordt NLP & Hypnose Coaching vergoed door ziektekostenverzekeraars of werkgever?
Coaching en training wordt niet vergoed door ziektekostenverzekeraars.

Wel zijn werkgevers vaak bereid om de kosten voor NLP & Hypnose Coaching te dragen, aangezien je de groei vanuit de coaching ook meeneemt naar je werk. Informeer daarvoor bij je werkgever.

Ben je ondernemer, dan zijn de kosten van coaching en training aftrekbaar als de coaching te maken heeft met je werk. Dit is doorgaans het geval bij zelfvertrouwen opbouwen, mindset coaching en spreekangst oplossen.

Werkwijze

Coaching aanvragen
Ben je geïnteresseerd in een bepaald coachingstraject, schrijf je dan in voor een gratis en vrijblijvend telefonisch intakegesprek. In dat gesprek kan ik eventuele vragen beantwoorden en kunnen we bepalen of NLP & Hypnose Coaching jou efficiënt en vlot naar je doel gaat helpen.
Het Coachingstraject beginnen
Als we na ons eerste vrijblijvende telefoongesprek besluiten om de coaching te beginnen, maken we een afspraak voor een 1e sessie. 

In deze eerste coachingssessie zullen we persoonlijk met elkaar kennismaken en de problematiek waarvoor je coaching wilt grondig analyseren en onderzoeken. We bepalen exact je doel wat we met de coaching willen bereiken en ook beginnen we in deze sessie natuurlijk al met het NLP & hypnose veranderwerk. Deze eerste sessie duurt doorgaans wat langer. Houdt rekening met een duur van zeker 90 minuten.

De sessies die volgen zijn sessies waarin we met NLP & Hypnose Coaching heel gericht naar jouw coachdoel toe gaan werken. Ook zul je opdrachten voor tussen de sessies meekrijgen.

Betaling
Ook bij coachingsovereenkomsten is er een zakelijk stukje. Aangezien we onze tijd, aandacht en energie 100% op de coaching en het veranderwerk willen richten gebeurt betaling voor persoonlijke coaching vooraf per overboeking of iDEAL-betaallink.

Je ontvangt als de afspraak voor de eerste sessie is gemaakt een bevestigingsmail met alle belangrijke informatie die je nodig hebt (route, parkeren, voorbereiding, afspraken, algemene voorwaarden etc.). In deze bevestigingsmail bevinden zich ook de betaalinstructies en een iDEAL-betaallink. De coachingsvergoeding dient uiterlijk 24 uur voor het begin van de coaching te zijn bijgeschreven op onze rekening.

Hoeveel sessies zijn nodig
Een coachingstraject begint meestal met 4 NLP & Hypnose Coachingssessies. Dit aantal is gebaseerd op wat naar onze ervaring het beste werkt. Voor zelfvertrouwen opbouwen, spreekangst oplossen of  Mental Coaching zijn 4 sessies een ideaal uitgangspunt om mooie veranderingen te creëren in je leven. Er wordt altijd naar gestreefd om je coachdoel te bereiken binnen het aantal sessies waarmee een coachingstraject begint.

Ook krijg je technieken en gereedschappen mee (bv. geluidsmateriaal) waarmee je tussen en na de persoonlijke sessies zelf verder kunt trainen.

In sommige gevallen wil je misschien meer coaching na het 4-sessie coachingstraject. Iedereen is anders, problematiek kan zeer verschillen en eenieder ontwikkelt zich op zijn eigen manier en tempo. Het kan dus zijn dat jouw specifieke probleem wat meer tijd en aandacht nodig heeft. Na een coachingstraject is het mogelijk om losse sessies te boeken.

Algemene voorwaarden persoonlijke coaching
Klik hier voor de algemene voorwaarden voor persoonlijke NLP & hypnose Coaching.

Wat is NLP en Hypnose

Hypnose is een zeer ontspannen geestelijke toestand waarin je meer toegang krijgt tot je onderbewustzijn.

Daardoor ben je in staat om een angst of fobie in de kern op te lossen en je snel nieuwe denk- en gevoelspatronen eigen te maken.

In tegenstelling tot wat soms wordt gezegd is hypnose helemaal geen toestand waarin je bewusteloos en machteloos bent.

Je kunt hypnose eerder zien als een verhoogd bewustzijn van je innerlijke wereld en een verscherpte “leer-toestand”. Dit verhoogde bewustzijn geeft je juist controle terug en biedt je de mogelijkheid om de veranderingen die je graag wilt maken snel te integreren.

NLP, voluit: Neurolinguïstisch Programmeren, is een verzameling op hypnose lijkende technieken om op een diepgaand niveau veranderingen te maken in je denken en gevoel.

Spreekangst is een stukje controle wat je kwijt bent. NLP & Hypnose Coaching is erop gericht je die controle weer terug te geven.

Een investering voor het leven

vrij van spreekangst

Een persoonlijk coachingstraject met NLP en hypnose is een diepgaand proces. Het oplossen van een angst of fobie zal een enorm positieve impact hebben op je gehele leven.

Ook je zelfvertrouwen, je onafhankelijkheid en self-empowerment kunnen zich ook naar compleet nieuwe hoogtes ontwikkelen. En dat succes en die herwonnen vrijheid zullen doorsijpelen in alles wat je doet, hoe je je voelt en hoe je in het leven staat.

Soms moet je het ook van de andere kant bekijken: Wat zijn de gevolgen van het hebben van die angst? Wat ga je mislopen de komende 10, 20 of 30 jaar als je nooit besluit om deze te boven te komen? Wat als je nooit besluit om met die angst af te rekenen? Welke invloed heeft die angst op je carrière, je relaties of je gezondheid. En wat gaat je dat op de lange termijn kosten?

Een angst overwinnen vraagt om een investering. Naast natuurlijk de vergoeding voor de persoonlijke aandacht en begeleiding die NLP & Hypnose Coaching je biedt, speelt jouw wil en intentie om die angst of fobie te overkomen een belangrijke rol. En je bereidheid om nieuwe ideeën te proberen en het investeren van wat tijd en energie horen daar natuurlijk ook bij.

Maar je staat er niet alleen voor! NLP & Hypnose Coaching is een intense samenwerking. Met maatwerk, aansluitend op jouw manier van denken, voelen en leren, gaan we die mentale en emotionele veranderingen maken die jouw angst in korte termijn afzwakken en in veel gevallen volledig oplossen.

Wat je niet nodig hebt voor NLP & Hypnose Coaching is een bepaalde specifieke kennis of ervaring. NLP en hypnose zijn manieren om directer met je onderbewustzijn te communiceren, je diepere zelf, je emoties. Dit is iets wat ieder mens al dagelijks doet, maar nu gaan we het beter en gerichter doen zodat het je die resultaten geeft die je graag wilt.

NLP & Hypnose Coaching maakt het mogelijk om een angst of fobie in relatief korte tijd op te lossen of af te zwakken. Je leven kan er in korte tijd totaal anders uitzien en totaal anders aanvoelen.

Voordelen van persoonlijke NLP & Hypnose Coaching

Snelheid

Doordat je 1-op-1 samenwerkt verspil je geen tijd aan dingen die er niet toe doen. De coaching is helemaal toegespitst op jouw probleem, jouw functioneren, jouw leerstijl, jouw situatie.

Je hoeft dus geen modules te leren die je niets brengen of 100en artikelen te lezen, in de hoop dat je iets vindt wat je probleem oplost.

U

Objectiviteit

We zijn als mensen heel goed in staat om onszelf voor de gek te houden.

Gezien ons functioneren voor meer dan 90% uit ons onderbewustzijn voortkomt, is voor gerichte en effectieve ontwikkeling een objectieve maar kundige observeerder onmisbaar. Op die manier kom je veel sneller tot de kern en tot oplossingen.

Resultaten

Een persoonlijke samenwerking is ook een commitment. En deze stok achter de deur zorgt ervoor dat je doorzet.

Je zult met een persoonlijke coach ook meer actie ondernemen en een sterkere focus hebben. En dat zal je resultaten verbeteren, vergroten en versnellen.

Inspiratie

Persoonlijke NLP & Hypnose Coaching is leuk! Er is ruimte voor lachen, huilen, exploratie, experimenteren, onderzoeken, verkennen en groeien.

Leren en ontwikkelen wordt een inspirerende en vermakelijke reis en geen vermoeiende zoektocht naar de juist informatie het afwerken van modules of enkel duffe gesprekken voeren.

Ondersteuning

Met persoonlijke coaching sta je er niet alleen voor. Hoe waardevol de informatie uit boeken, artikelen, en online resources ook kan zijn, je moet het toch allemaal helemaal alleen doen.

Het feit dat je tijdelijk de weg met begeleiding kunt gaan kan je energie en vertrouwen geven.

Spreekangst oplossen met NLP & Hypnose coaching

4-sessie coachingstraject

Spreekangst oplossen met NLP & Hypnose Coaching is een intensief één op één coachingstraject van *4 sessies binnen een tijdsbestek van ongeveer 2-3 weken.

De 4 sessies vinden plaats in een informele, ontspannen sfeer. NLP & Hypnose Coaching is een leuke samenwerking waar een lach, jezelf zijn, gezelligheid, menselijkheid en een kopje koffie of thee niet mogen ontbreken.

Dit coachingstraject is maatwerk, zodat het altijd bij je aansluit. Alles wordt aangepast aan jouw persoonlijke behoeften, doelen en problematiek.

Sessies kunnen plaatsvinden bij Tim Kutzke NLP & Hypnose Coaching, op jouw locatie of via Skype videobellen.

Gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek plannen

Ben je geïnteresseerd in dit coachingstraject, plan dan heel gemakkelijk online je gratis en vrijblijvende telefonische oriëntatiegesprek.

Alle info overzichtelijk in je e-mail:

Hieronder aanvinken: Wat mag ik je sturen?

Er is een e-mail naar je gestuurd waarmee je je e-mailadres moet bevestigen. Kijk ook in je spam-map als je niet direct een e-mail hebt ontvangen!