Tim Kutzke NLP & Hypnose Coaching

NLP & Hypnose Coaching bij Burn-out

Jezelf snel sterker voelen en je leven weer op de rails krijgen

Is langdurige stress en spanning je teveel geworden en ervaar je nu burn-out klachten?

Heb je last van vermoeidheid of angstklachten? zit je absoluut niet lekker in je vel en is je zelfvertrouwen ver te zoeken?

Stress en Burn-out

Iedere mens heeft wel eens stress. Dat hoort bij het leven en vaak is dat best positief. Het helpt je om extra energie te mobiliseren en in actie te komen.

Echter, voortdurende spanning en voortdurend onder druk staan is pijnlijk en ongezond. En er zit een grans aan wat we als mens aankunnen. En als deze grens langdurig wordt overschreden kan het helemaal misgaan.

Oorzaken van burn-out

Overspannenheid en burn-out ontstaan door langdurige stress. Dit kan stress zijn die voortkomt doordat je langdurig onder druk hebt gestaan door externe factoren, of je hebt jezelf langdurig onder druk gezet. Vaak is het ook een combinatie van deze twee.

Externe factoren die burn-out kunnen veroorzaken:

 • Hele zware (potentieel traumatische) gebeurtenissen of periodes in het leven
 • Onmenselijke werkomstandigheden. (Bijvoorbeeld constante negativiteit of absurde eisen en werkdruk)
 • Zware privéomstandigheden (negatieve relaties, geldproblemen, verlies)
 • Langdurig negatieve invloeden en mensen die voortdurend over je grenzen heen gaan.

Interne factoren die burn-out kunnen veroorzaken:

Interne factoren die burn-out en overspannenheid kunnen veroorzaken hebben meer betrekking op hoe iemand zelf reageert op zijn of haar leefomgeving. Stress kan daarbij veroorzaakt worden door:

 • Perfectionisme. (Voortdurend een ideaal na moeten streven wat je maar niet bereikt)
 • Het gevoel dat je “eigenlijk al veel verder had moeten zijn”.
 • Onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen en gevoelens van minderwaardigheid
 • Fear of missing out
 • Langdurig teveel hooi op je vork nemen door niet goed “nee” kunnen zeggen, loyaliteit of schuldgevoel

2 oorzaken van stress

Aan de basis van stress liggen 2 oorzaken: Er is een angst, of bepaalde menselijke basisbehoeften worden langdurig niet vervuld.

Stress door angst

Stress en burn-outStress op je werk kan voortkomen uit de angst om te falen, om kritiek te krijgen, om niet voldoende werk te leveren, om de klus niet geklaard te krijgen, om afgekeurd te worden, om niet serieus genomen te worden etc.

Het idee dat er op het werk wat mis kan gaan zorgt voor de stressgevoelens. En je gaat je dan anders gedragen dan goed voor je is, bijvoorbeeld piekeren, meer uren werken, tobben, slecht eten etc.

Werk kan op die manier tot een hel worden. Alsof je een voortdurend gevecht moet leveren met stress, angst en onzekerheidsgevoelens. Zelfs als je het werk “eigenlijk” best leuk en interessant vindt.

Hetzelfde mechanisme kan gebeuren op sociaal, relationeel of financieel vlak of in een ander levensgebied. De angst voor afwijzing, kritiek of verlies kan zenuwslopend aanvoelen als het te lang doorgaat.

Stress vanuit tekorten

Rust, liefde, balans, acceptatie, sociale contacten, eigenwaarde, zelfvertrouwen en veiligheid zijn diepe menselijke behoeften. Stress en spanning ontstaat als er ergens langdurig een tekort is op deze gebieden.

Zulke ervaringen kunnen ook een traumatische werking hebben en ze kunnen je leven ook lang na deze heftige periode negatief beïnvloeden.

Gevolgen van langdurige stress

coaching bij burn-outAls stress te lang blijft aanhouden kan het zijn dat het een keer simpelweg teveel wordt. Het lichaam en de geest kunnen niet meer en dan lijkt er ineens helemaal niets meer te gaan.

Dit kan zich uiten in fysieke verschijnselen als vermoeidheid, futloosheid of slaapproblemen.

Mentale en emotionele gevolgen bij overspannenheid of burn-out zijn onzekerheid, neerslachtigheid, angst of paniekklachten, prikkelbaar zijn of nergens zin in hebben.

Soms worden deze klachten weer minder als de oorzaken van de stress worden weggenomen of als er een langere periode van rust is geweest. Echter, dat is niet altijd even makkelijk.

Het leven is soms nou eenmaal stressvol. Burn-out klachten en het niet meer goed kunnen functioneren is op zichzelf bijzonder stressvol. Ze kunnen gepaard gaan met veel onzekerheid en angst over de toekomst.

Daarnaast zijn de interne factoren (bv. karakter, persoonlijkheid, angsten en onzekerheden) die hebben bijgedragen aan de burn-out niet ineens verdwenen. Dus echt relaxen om te revalideren is zeker niet vanzelfsprekend.

Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) is hypnotiseur, NLP master practitioner en mindset & performance coach. Met korte en gerichte coachingstrajecten helpt hij zijn cliënten snel zelfverzekerder te functioneren en prestaties te verbeteren, op het werk en privé.

De aanpak van NLP en hypnose maakt het mogelijk om in korte tijd minder last te hebben van angsten, zenuwen en spanningsklachten.

Hoe herstel je van een burn-out

Om van een burn-out te herstellen en niet meer terug  te vallen, moeten er twee dingen gebeuren:

Het onderbewustzijn, het emotionele deel van jou, moet de pijn, het verdriet, de frustratie en die stress uit jouw zware tijd verwerken en loslaten. Ik noem dat ook wel het “emotionele opruimwerk.”

Daarnaast is er een leerproces nodig om dingen in de toekomst anders te doen. Dat kan betekenen dat je moet leren grenzen aangeven, eigenwaarde en zelfvertrouwen moet opbouwen of anders om moet leren gaan met bepaalde facetten van het leven.

Met NLP & Hypnose Coaching communiceren we directer met je onderbewustzijn. Met deze directe begeleiding kan het onderbewustzijn bovenstaande stappen snel en gericht doorlopen.

NLP & Hypnose Coaching is altijd helemaal op maat en aansluitend aan jouw persoonlijke situatie, eigenschappen en doelen. Aan de hand van wat het meest relevant is voor jou wordt er tijdens dit coachingstraject aan de volgende onderwerpen gewerkt:

 • Het loslaten van stress, spanning, negatieve emoties en trauma uit het verleden. Opgehoopte negatieve emoties uit het verleden triggeren negatieve emoties in het nu. Ook futloosheid, vermoeidheid en somberheid kunnen daar een gevolg van zijn.
 • Het opbouwen van zelfvertrouwen en eigenwaarde. Zelfvertrouwen heeft bij burn-out vaak een deuk gekregen. En het gebrek eraan is soms ook één van de oorzaken van burn-out.
 • Het oplossen of afzwakken van angsten en onzekerheden (Als er specifieke angsten zijn die met de burn-out samenhangen, kan het waardevol zijn om daaraan te werken met NLP & Hypnose)
 • Het vormgeven van de toekomst, zodat je met meer richting, inspiratie en helderheid in het leven kunt staan.
 • Jezelf nog beter kennen en weten waar je grenzen zijn en deze beter afbakenen en verdedigen.
 • Je leert praktische technieken om meer controle te krijgen over je denken en je gevoel.

NLP & Hypnose Coaching aanpak

Een NLP & Hypnose Coachingstraject bestaat uit 4 persoonlijke 1 op 1 coachingsessies en een mediabibliotheek voor online ondersteuning, training en en oefening.

In deze sessies doen we het veranderwerk waarbij die persoonlijke begeleiding en interactie onmisbaar is. Herhalen, trainen en verder ontwikkelen doe je daarnaast ook nog online, zo veel als je wilt en nodig hebt om je doel te bereiken.

N

Comfortabel en veilig

Als we met NLP en hypnose werken ervaar je een lichte trance. Op dat moment is al je aandacht naar binnen gericht.

Deze toestand lijkt op de toestand die je hebt als je helemaal geabsorbeerd bent bv. in een dagdroom, een diepe meditatie of in een inspirerende bezigheid.

Trance is iets wat ieder mens kan en elke dag doet en is volledig natuurlijk. Het is een verhoogde "leer-toestand" van het onderbewustzijn.

Je zult nooit de controle of het bewustzijn verliezen. De coaching is erop gericht dat je juist méér bewustzijn en controle krijgt.

N

Snelle verandering

Bij NLP & Hypnose Coaching maken we gebruiken van verschillende technieken uit de hypnose, hypnotherapie en NLP. Dit zijn processen en technieken die in de praktijk hebben aangetoond snelle en diepgaande verandering te creëren in je gevoel, je automatische gedachtepatronen en je reacties.

N

Sessies op maat

Voor snelle diepgaande verandering gaat er niets boven persoonlijk hulp. De coachingsessies zijn helemaal afgestemd op jouw persoonlijkheid, situatie en problematiek. Uit ervaring is gebleken dat een NLP & Hypnose Coachingstraject bijna altijd voldoende is om je coachdoel te bereiken.

N

Verdere begeleiding

We streven er altijd naar om binnen het coachingstraject je coachdoel te bereiken. Heb je echter behoefte aan meer begeleiding dan sta je er niet alleen voor. Naast de online resources kun je na het traject ook losse sessies bijboeken.

N

Informeel en relaxed

De coachingsessies vinden plaats in een informele, ontspannen sfeer. NLP & Hypnose Coaching is een leuke samenwerking waar een lach, jezelf zijn, gezelligheid, menselijkheid en een kopje koffie of thee niet mogen ontbreken.

N

Zelf meer controle krijgen

Naast het (therapeutische) veranderwerk met NLP & Hypnose leer je ook hoe je mind in elkaar steekt. Je leert concrete technieken om meer controle te krijgen over je denken, je gevoel en algehele functioneren. Je neemt dus kennis en vaardigheden mee die je een leven lang kunt toepassen.

NHC Online

NHC online mediabibliotheekOm je te ondersteunen in het maken van die innerlijke veranderingen heb je naast de persoonlijke sessies toegang tot NLP & Hypnose Coaching Online (kort: NHC Online).

Dit is een online mediabibliotheek met allerlei resources die aansluiten bij de persoonlijke coaching.

Daar vind je ook eventueel huiswerk, zoals speciale hypnose geluidsopnamen die aansluiten bij het werk wat we in de coachingsessies hebben gedaan.

Met NHC Online integreer je de in de sessies gemaakte veranderingen nog dieper en train en oefen je voor blijvende verandering.

N

makkelijk en altijd bij de hand

Je kunt inloggen bij NHC Online op elke computer, tablet of smartphone. Je kunt dus heel comfortabel tussen en na de sessies blijven oefenen en trainen, wanneer je maar wilt.

Met name de hypnose geluidsopnamen zijn superhandig. Je kunt deze luisteren op momenten die jou het beste uitkomen, bijvoorbeeld vlak voordat je gaat slapen of als je net wakker bent geworden. Ook vind je in NHC Online de resources voor eventueel huiswerk.

N

Controle over je vooruitgang

Met NLP & Hypnose Coaching maken we in de sessies veranderingen die doorgaans in één keer blijvend zijn. Maar een stukje herhaling gaat je helpen nog succesvoller te zijn. Oefening en training is een waardevolle bijdrage aan je succes.

De ondersteuning voor deze oefening en training vindt je in NHC Online. Zo heb je meer controle over je vooruitgang en kun je verdiepen en versterken. Zoveel als je wil.

N

Hulpmiddelen na de sessies

Je hebt 6 maanden toegang tot NHC online. Ook na de persoonlijke sessies heb je dus hulpmiddelen bij de hand om je nog verder te ontwikkelen. NHC Online zit vol ideeën, inspiratie, kennis, technieken en hypnose geluidsopnamen die je ook in je verdere ontwikkeling ondersteunen.

N

Inhoud NHC Online

Klik hier voor alle informatie en inhoud van NHC Online.

Testimonial

“Met mij gaat het goed de laatste tijd. Ik heb vrijwel geen last meer gehad van de spanning en onzekerheid die ik elke dag voelde. Ook zijn de hartkloppingen volledig verdwenen. Ik heb steeds meer energie en zit lekker in m’n vel. Slapen gaat beter, alhoewel nog niet consequent goed, maar er zit zeker vooruitgang in. Al met al ben ik heel blij met het resultaat van de sessies, en zou ik willen dat ik een paar jaar eerder bij je langs was geweest 🙂 Alsnog hartstikke bedankt voor je hulp, ik ben je erg dankbaar!”

Man, 36 jaar, ICT

Disclaimer

Testimonial

Ik ben naar Tim gegaan omdat ik op een punt in mijn leven was beland waarbij ik vast zat en niet verder kwam. Ik snapte niet waarom en zat mijzelf daarom enorm in de weg. Tim heeft me geholpen om oude patronen los te laten en een nieuw begin te starten. Het is een hele bijzondere ervaring geweest en zal het iedereen aanraden die er voor open staat en bereid is om aan zichzelf te werken!”

Vrouw, 24 jaar

Disclaimer

Testimonial

“Ik zat totaal niet lekker in mijn vel en had erg last van onzekerheid en angst. Om eerlijk te zijn wist ik totaal niet wat ik van de sessies met Tim moest verwachten maar ik liet het gewoon op me afkomen. Tim gaf mij een erg vertrouwd en veilig gevoel en hij verplaatste zich goed in mijn situatie. Samen kozen we de weg die we gingen inslaan met de sessies. De uitkomst is zeer verrassend, ik voel me sterker en zelfverzekerder. Dankzij de sessies met Tim heb ik een nieuw startpunt kunnen aannemen vol energie, ik sta weer positief in het leven! Bedankt Tim!”

Vrouw, 26 jaar – Ondernemer

Disclaimer

NLP & Hypnose Coaching bij burn-out

Plan nu je gratis telefonische intakegesprek

Even geheel vrijblijvend bellen is belangrijk voor jou en de coach. Zo kunnen we samen goed nagaan of je met dit coachingstraject succesvol gaat zijn.

Maak dus kennis met de coach en bespreek je situatie en doelen met een gratis en vrijblijvend telefonisch intakegesprek.

Plan het heel gemakkelijk via de online planner op een moment wat je goed uitkomt.

Veelgestelde vragen:

Werkt NLP & Hypnose Coaching voor iedereen en werkt het altijd?
Hypnose en trance zijn natuurlijke toestanden die we allemaal regelmatig beleven. Daarnaast is iedereen in staat om te leren. Iedereen kan in contact komen met zijn onderbewustzijn en zich op deze manier nieuwe gedachten, gevoelens en gewoonten eigen maken.

Binnen NLP & Hypnose Coaching maken we de technieken en methoden passend voor jou. NLP & Hypnose Coaching is geen magisch trucje wat bij sommige mensen werkt en bij anderen niet. Als NLP & Hypnose Coach gebruik ik een breed spectrum aan benaderingen, technieken en methoden waarbij het gaat om leren, communiceren, groeien en ontwikkelen op een emotioneel niveau. En dat is iets wat we allemaal kunnen.

De enige vereiste is dat je open staat voor nieuwe ideeën, actief participeert en het eventuele huiswerk doet. Jouw wil om dat doel te bereiken en jouw toewijding om je in te zetten om de kwestie op te lossen zijn vanzelfsprekend van invloed op je succes.

Hoe groot is de slagingskans?
In bijna alle gevallen verandert er in een 4-sessie coachingstraject heel veel. Een onderdeel van een NLP & Hypnose coachingstraject zijn online resources waarmee je tussen en na de sessies kunt oefenen, trainen en ontwikkelen.

Maar iedere mens heeft een andere achtergrond, omgeving, een andere problematiek en iedereen ontwikkelt zich op zijn eigen manier en tempo. De ene persoon zal daardoor sneller zijn doelen bereiken dan de ander. Wil je meer persoonlijke begeleiding kunnen er losse sessies geboekt worden.

Jouw wil om je doel te bereiken en jouw toewijding om je in te zetten om een bepaald probleem (bijvoorbeeld een angst of gewoonte) op te lossen, hebben vanzelfsprekend invloed op je succes. Met NLP & Hypnose Coaching creëren we jouw nieuwe realiteit maar uiteraard kun je nergens toe worden gedwongen.

Wat is hypnose precies en hoe werkt het?
Om werkelijk alles te weten over hypnose, over wat het is en hoe het werkt kun het beste je dit uitgebreide artikel lezen.

Hypnose: Belangrijke informatie voorafgaand aan de sessie

Kunnen sessies ook op een andere locatie plaatsvinden?
Het is mogelijk om coachingssessies op een alternatieve locatie te doen, bijvoorbeeld bij je thuis of op het werk. Neem contact op voor de mogelijkheden en tarieven.

Ook is het mogelijk om een coachingstraject (geheel of gedeeltelijk) via Skype videobellen te doen.

Wat zijn de mogelijkheden als ik daarna nog hulp wil of aan andere zaken wil werken?
Onderdeel van NLP & Hypnose Coaching zijn online resources waarmee je jezelf verder kunt trainen en ontwikkelen.
Wil je liever (ook) meer persoonlijke begeleiding, dan is het vanzelfsprekend mogelijk om extra sessies te boeken of een volgend coachingstraject in te gaan.
Wordt NLP & Hypnose Coaching vergoed door ziektekostenverzekeraars of werkgever?
Coaching en training wordt niet vergoed door ziektekostenverzekeraars.

Wel zijn werkgevers vaak bereid om de kosten voor NLP & Hypnose Coaching te dragen, aangezien je de groei vanuit de coaching ook meeneemt naar je werk. Informeer daarvoor bij je werkgever.

Ben je ondernemer, dan zijn de kosten van coaching en training aftrekbaar als de coaching te maken heeft met je werk. Dit is doorgaans het geval bij zelfvertrouwen opbouwen, mindset coaching en spreekangst oplossen.

Werkwijze

Coaching aanvragen
Ben je geïnteresseerd in een bepaald coachingstraject, schrijf je dan in voor een gratis en vrijblijvend telefonisch intakegesprek. In dat gesprek kan ik eventuele vragen beantwoorden en kunnen we bepalen of NLP & Hypnose Coaching jou efficiënt en vlot naar je doel gaat helpen.
Het Coachingstraject beginnen
Als we na ons eerste vrijblijvende telefoongesprek besluiten om de coaching te beginnen, maken we een afspraak voor een 1e sessie. 

In deze eerste coachingssessie zullen we persoonlijk met elkaar kennismaken en de problematiek waarvoor je coaching wilt grondig analyseren en onderzoeken. We bepalen exact je doel wat we met de coaching willen bereiken en ook beginnen we in deze sessie natuurlijk al met het NLP & hypnose veranderwerk. Houdt rekening met een duur van zeker 90 minuten.

De sessies die volgen zijn sessies waarin we met NLP & Hypnose Coaching heel gericht naar jouw coachdoel toe gaan werken. Ook zul je soms opdrachten voor tussen de sessies meekrijgen.

Betaling
Ook bij NLP & Hypnose Coaching is er een zakelijk stukje. Aangezien we onze tijd, aandacht en energie 100% op de coaching en het veranderwerk willen richten gebeurt betaling voor persoonlijke coaching vooraf. Je kunt per iDEAL betalen op de beveiligde betaalpagina.

Je ontvangt als de afspraak voor de eerste sessie is gemaakt een bevestigingsmail met alle belangrijke informatie die je nodig hebt (route, parkeren, voorbereiding, afspraken, algemene voorwaarden etc). In deze bevestigingsmail bevindt zich ook de link naar de pagina waar je de betaling kunt doen.

De coachingsvergoeding dient uiterlijk 24 uur voor het begin van de coaching te zijn bijgeschreven op onze rekening.

Hoeveel sessies zijn nodig
Een coachingstraject bestaat uit 4 NLP & Hypnose Coachingssessies. Dit aantal is gebaseerd op wat naar onze ervaring het beste werkt. Voor zelfvertrouwen opbouwen, spreekangst oplossen of  Faalangst overwinnen zijn 4 sessies een ideaal uitgangspunt om mooie veranderingen te creëren in je leven. Er wordt altijd naar gestreefd om je coachdoel te bereiken binnen het aantal sessies waarmee een coachingstraject begint.

Ook krijg je toegang tot NHC Online, Een online bibliotheek waarmee je tussen en na de persoonlijke sessies zelf verder kunt trainen, oefenen en verdiepen.

In sommige gevallen wil je misschien meer coaching na het 4-sessie coachingstraject. Iedereen is anders, problematiek kan zeer verschillen en eenieder ontwikkelt zich op zijn eigen manier en tempo. Het kan dus zijn dat jouw specifieke probleem wat meer tijd en aandacht nodig heeft. Na een coachingstraject is het mogelijk om losse sessies te boeken.

Algemene voorwaarden persoonlijke coaching
Klik hier voor de algemene voorwaarden voor persoonlijke NLP & hypnose Coaching.

Ja, ik wil hypnoses & meditaties luisteren in

De Hypnosewolk Free

Schrijf me gratis in voor

Er is een e-mail naar je gestuurd waarmee je je e-mailadres moet bevestigen.

Kijk ook in je spam-map als je niet direct een e-mail hebt ontvangen!

Ja, ik wil hypnoses & meditaties luisteren in

De Hypnosewolk Free

Schrijf me gratis in voor:

Er is een e-mail naar je gestuurd waarmee je je e-mailadres moet bevestigen.

Kijk ook in je spam-map als je niet direct een e-mail hebt ontvangen!