Mini Life & Performance Coachingstraject

5 video’s die jou gaan helpen een probleem op te lossen, een doel te bereiken of een wens in werkelijkheid om te zetten!

Doelen en dromen vs. obstakels en weerstand

Het leven gaat vaak niet van zelf. En de meest waardevolle dingen vragen onze gerichte aandacht, energie en inspanning.

En ook jij hebt al ervaren dat als je iets uit eigen initiatief in jezelf of in de wereld wilt creëren, dit vaak niet zomaar gebeurd maar dat je te maken krijgt met weerstand en obstakels.

Deze weerstanden en obstakels kunnen extern zijn, bv. een gebrek aan resources, kennis, tijd en energie, of een interne oorsprong hebben. Denk bijvoorbeeld aan onzekerheid, twijfel, uitstelgedrag, beperkende overtuigingen, emotionele bagage, trauma en vaste gewoonten en patronen)

Ook al zijn we succesvol op sommige levensgebieden, zijn er ook gebieden die achter blijven, of gebieden waar we misschien het gevoel hebben dat we ronduit falen. Het zijn levensgebieden die enorm belangrijk zijn, maar waar de weerstanden te groot lijken om het allemaal daadwerkelijk voor elkaar te krijgen.

Door obstakels en weerstand worden langdurige wensen nooit vervuld. De nodige acties om een fantastisch doel te bereiken of een vervelend en langdurig probleem op te lossen worden nooit ondernomen of vrij snel weer afgebroken.

Video 1: Een exact doel

Samenvatting van video 1:

De eerste stap in het verwerkelijken van een wens, een doel bereiken of een probleem oplossen is het exact bepalen van het doel. Er zijn 2 hoofdredenen waarom het exact maken van het gewenste eindresultaat zo belangrijk is:

 • Een exact doel geeft je de mogelijkheid om te navigeren, bij te sturen en te evalueren. Je bent in staat om altijd goed te beoordelen of je de goede kant op gaat en kunt gepaste en precieze aanpassingen maken.
 • We willen het onderbewustzijn betrekken bij het bereiken van je doel. Je onderbewustzijn is voor meer dan 90% verantwoordelijk voor je gedrag, je mindset, je overtuigingen en je gevoel. Daarnaast is het onderbewustzijn is erg letterlijk. Je wilt dus jouw doel op een effectieve wijze als het ware inplanten in je onderbewustzijn.
Naast het creëren van een intense beleving dat het doel al is bereikt, is het belangrijk om exacte criteria te hebben wanneer het doel bereikt is. Ga dus na wat er precies in de wereld moet gebeuren, de allerlaatste onomstotelijke bevestiging, waaraan jij exact kunt aflezen dat je doel is bereikt.

Video 2: Obstakels en weerstand

Samenvatting van video 2:

De tweede stap in het verwerkelijken van een wens, een doel bereiken of een probleem oplossen is er achter komen wat je tegenhoudt om dat doel te bereiken.

Als je wat nieuws gaat doen, kom je altijd wel wat obstakels en weerstand tegen. Het kan hierbij gaan om externe weerstand (tegenwerking en weerstanden die vanuit de buitenwereld komen, dingen die overwonnen moeten worden) of interne weerstanden (weerstanden in de vorm van belemmerende en negatieve overtuigingen, ideeën en gevoelens.)

Om meer te leren over wat jou op een dieper (soms onderbewust) niveau tegenhoudt om je doel te bereiken kun je jezelf bepaalde vragen stellen:

 • Waarom is dit doel nog niet bereikt?
 • Wat hield je tegen? Wat houdt je nu tegen?
 • Wat is je prognose over hoe de weg naar dat doel gaat verlopen?
 • Wat geloof je over jezelf m.b.t. tot dat doel?
 • Wast geloof je over jezelf m.b.t. de weg naar het doel?

Identificeer de voornaamste overtuigingen die je belemmeren in het behalen van je doel en schrijf ze op? Je kunt je daarna de volgende dingen afvragen:

 • Wil jij dat geloven?
 • Weet je zeker dat het écht waar is? Is dat de absolute waarheid?
 • Zou je je voor kunnen stellen dat het ook anders zou kunnen zijn?

Video 3: Bevrijdende overtuigingen

Samenvatting van video 3:

De derde stap in het verwerkelijken van een wens, een doel bereiken of een probleem oplossen is het veranderen van de overtuigingen en gevoelens die je tegenhouden om je doel te bereiken. Daar  zijn heel veel manieren voor, en in sommige opzichten is dat de kern van elke vorm van coaching, therapie en al onze persoonlijke ontwikkeling.

Het is enorm krachtig om een nieuwe overtuiging te ontwerpen en na te gaan hoe deze overtuiging voelt. Door een overtuiging te proberen, te fantaseren, kun je hem al beleven. Als deze aangenamer en fijner voelt, heb je met wat focus mettertijd de neiging om deze te integreren als jouw nieuwe waarheid, jouw nieuwe manier van naar jezelf en de wereld kijken.

Dit is hoe je een nieuwe bevrijdende overtuiging kunt integreren:

 • Schrijf je meest prominente beperkende overtuigingen op een vel papier.
 • Verzin een overtuiging die 180% tegengesteld is van de beperkende overtuiging en formuleer deze in een mooie zin.
 • Focus één voor één op de nieuwe bevrijdende overtuigingen en stel je voor dat je deze nu zou leven. Ga eens na hoe deze overtuigingen totaal anders aanvoelen in je lichaam en andere associaties met zich meebrengen
 • Stap weer even in gedachten in dat moment dat je doel is bereikt, je droom werkelijkheid is geworden of dat probleem is opgelost. En terwijl je dat ervaart en ook het gevoel ervaart wat je gaat voelen als je doel is bereikt, herhaal dan die nieuwe bevrijdende overtuigingen, die zojuist geformuleerde zinnen, een aantal malen. En voel daarbij ook die nieuwe overtuiging, dat nieuwe perspectief in je lichaam.
 • Oefen dit zo nu en dan tussendoor en link daarmee die nieuwe overtuiging aan jouw doel.

Video 4: Ideeën en acties

Samenvatting van video 4:

De vierde stap in het verwerkelijken van een wens, een doel bereiken of een probleem oplossen is het genereren van ideeën die je naar je doel brengen.

Het is enorm krachtig om een nieuwe overtuiging te ontwerpen en na te gaan hoe deze overtuiging voelt. Door een overtuiging te proberen, te fantaseren, kun je hem al beleven. Als deze aangenamer en fijner voelt, heb je met wat focus mettertijd de neiging om deze te integreren als jouw nieuwe waarheid, jouw nieuwe manier van naar jezelf en de wereld kijken.

Dit is hoe je op een effectieve manier ideeën en inspiratie op kan doen:

 • Stap weer even in gedachten in dat moment dat je doel is bereikt, je droom werkelijkheid is geworden of dat probleem is opgelost.
 • Als je een beetje in dat gevoel zit, stel je dan voor dat je terug kan kijken in de tijd. Verbeeld je dat je je kan herinneren wat je hebt gedaan om je doel te bereiken. Gebruik je fantasie daarvoor of laat simpelweg associaties in je opborrelen, zonder te oordelen.
 • Schrijf zoveel mogelijk ideeën op.

Video 5: Stappenplan

Samenvatting van video 5:

De vijfde stap in het verwerkelijken van een wens, een doel bereiken of een probleem oplossen is het maken van een concreet stappenplan.

Neem hiervoor de ideeën die je in de vorige stap hebt gegenereerd en plaats ze in een logische volgorde. Maak een lijstje of een tijdslijn waarin je overzicht krijgt over de route naar je doel. Bepaal de allereerste acties die gedaan moet worden.

Als je ideeën of inspiratie nodig hebt, of ben je tijdens jouw route even de weg kwijt, ga dan altijd naar de ervaring van het eindresultaat. Daar vind je alle antwoorden.

Wil je hulp bij dit proces dan kan dat:

NLP & Hypnose coaching kan je nog veel verder helpen bij het bereiken van jouw doelen. 

Met hypnose downloads: Beheers de wet van de aantrekkingskracht

Persoonlijke coaching: Mindset en Performance coaching

Tim KutzkeTim Kutzke (spreek uit: Koetske) is NLP & Hypnose Coach en de oprichter van de Hypnosewolk. Met korte en gerichte coachingstrajecten helpt hij zijn cliënten snel zelfverzekerder te functioneren en prestaties te verbeteren, op het werk en privé.

De online hypnose geluidsopnamen van Tim Kutzke hebben al tienduizenden mensen geholpen beter te slapen, af te vallen, zelfvertrouwen op te bouwen, ontspanning te vinden, angsten te overkomen, productiever te zijn en te stoppen met roken.


Meer informatie over persoonlijke coaching via onderstaande links:

Spreekangst overwinnen - Zelfvertrouwen opbouwen - Eigenwaarde opbouwen - angst/paniek oplossen - Mindset & Performance Coaching

Ja, ik wil hypnoses & meditaties luisteren in

De Hypnosewolk FreeLet op: Dit formulier werkt alleen voor nieuwe inschrijvingen. Neem contact op met support als je niet kunt inloggen via info@dehypnosewolk.nl

Schrijf me gratis in voor

Er is een e-mail naar je gestuurd waarmee je je e-mailadres moet bevestigen.

Kijk ook in je spam-map als je niet direct een e-mail hebt ontvangen!

Ja, ik wil hypnoses & meditaties luisteren in

De Hypnosewolk Free

Schrijf me gratis in voor:

Er is een e-mail naar je gestuurd waarmee je je e-mailadres moet bevestigen.

Kijk ook in je spam-map als je niet direct een e-mail hebt ontvangen!

Share This