TennengebirgeDoelen stellen helpt je om overzicht te hebben. Ben je soms helemaal kwijt welke kant je op wilt en weet je even niet welke doelen je wilt bereiken? Zie je af en toe door de bomen het bos niet meer?

Zijn er soms te veel dingen gaande en heb je teveel aan je hoofd? En vergeet je daardoor wat je prioriteiten zijn? Om weer even overzicht te krijgen en opnieuw je doelen vanuit je eigen wensen te bepalen kun je het volgende doen:

Wat wil je?

Ga er even rustig voor zitten, eventueel met een lekker kopje koffie of thee, en schrijf eens alles op wat je kunt verzinnen wat je zou willen veranderen in je leven. Het maakt niet uit wat het is. Misschien zijn er kleine dingen zoals de garage eindelijk eens opruimen, onkruid wieden, de auto naar de garage brengen, etc.

Maar misschien wil je ook grotere doelen stellen. Misschien moet je dit jaar ook hoognodig eens op vakantie, wil je een opleiding beginnen, een relatie vinden of verbeteren, je lichaam veranderen qua gezondheid, fitheid of gewicht, een slechte gewoonte achter je laten, een andere baan zoeken, een eigen bedrijf beginnen, een andere woning vinden, etc. Schrijf alles eens op wat je zo te binnen schiet, van het vervangen van een deurkruk tot het behalen van jouw diepste wens.

Doelen stellen

Als je dat hebt gedaan, stel jezelf dan de volgende vraag:

Van deze hele lijst, welke verbetering zou de meest positieve impact hebben op je leven? Welke verbetering zou, als je deze in 2017 in realiteit zou omzetten, je leven het meest positief beïnvloeden?

Vaak is er één ding wat het zwaarst weegt. Vaak als dat ene ding is bereikt vallen er vaak ook een hele rits andere dingen vanzelf op hun plek. Of dit ene doel geeft je misschien ook weer nieuwe mogelijkheden om andere verbeteringen makkelijker en sneller door te voeren. Vind voor jezelf die ene verbetering, die ene wens die het meest positief voor je zou zijn als je deze zou bereiken, en overweeg om deze tot jouw doel te maken.

Er is nog iets wat je kunt doen om je persoonlijke kracht te versterken:

Kijk eens naar alle kleine dingen die je hebt opgeschreven. De verbeteringen die niet veel tijd nodig hebben zoals de garage opruimen, je papierwinkel opruimen, onkruid wieden, etc. Kies daarvan één ding en doe het. Doe het nu, of plan het voor morgen en doe het dan, zonder verder uit te stellen! Bevestig voor jezelf dat jij in staat bent om een heldere kijk te hebben op wat er in je leven nodig is en dat je in staat bent om direct adequaat actie te ondernemen.

Als je dit proces van doelen stellen waardevol vindt, hieronder staan nog een aantal artikelen die hier nog verder op ingaan:

Wil je je doelen stellen en ze bereiken door te werken met de wet van de aantrekkingskracht, dan is er de e-training Beheers de wet van de aantrekkingskracht.

Tim KutzkeTim Kutzke (spreek uit: Koetske) is NLP & Hypnose Coach en de maker van de Hypnosewolk. Met korte en gerichte coachingstrajecten helpt hij zijn cliënten snel zelfverzekerder te functioneren en prestaties te verbeteren, op het werk en privé.

De hypnose geluidsopnamen van Tim Kutzke hebben al duizenden mensen geholpen beter te slapen, af te vallen, zelfvertrouwen op te bouwen, ontspanning te vinden, angsten te overkomen, productiever te zijn en te stoppen met roken.

De aanpak van NLP en hypnose maakt het mogelijk om in korte tijd minder last te hebben van angsten, zenuwen en spanningsklachten.

Spreekangst overwinnen - Zelfvertrouwen opbouwen - Eigenwaarde opbouwen - Faalangst overwinnen - Mindset & Performance Coaching

Ja, ik wil hypnoses & meditaties luisteren in

De Hypnosewolk FreeLet op: Dit formulier werkt alleen voor nieuwe inschrijvingen. Neem contact op met support als je niet kunt inloggen via info@dehypnosewolk.nl

Schrijf me gratis in voor

Er is een e-mail naar je gestuurd waarmee je je e-mailadres moet bevestigen.

Kijk ook in je spam-map als je niet direct een e-mail hebt ontvangen!

Ja, ik wil hypnoses & meditaties luisteren in

De Hypnosewolk Free

Schrijf me gratis in voor:

Er is een e-mail naar je gestuurd waarmee je je e-mailadres moet bevestigen.

Kijk ook in je spam-map als je niet direct een e-mail hebt ontvangen!

Share This