Hypnosewolk Logo

Tim Kutzke NLP & Hypnose coaching

De Hypnosewolk FREE

Schrijf je gratis in voor ontspannende hypnoses en meditaties

Hypnose voor afvallenWil je onderstaande informatie liever luisteren, ga dan meteen naar de video!

Hallo en welkom bij weer eens een hypnose van Tim Kutzke NLP & Hypnose Coaching. Zo meteen gaan we een aangename hypnose doen die jou gaat helpen je streefgewicht te bereiken.

Voordat we echter beginnen is het belangrijk om wat informatie te considereren, zodat deze hypnose ook goed aansluit bij dat wat jij wilt gaan doen en bereiken. Dus lees of luister deze korte introductie in ieder geval 1 keer voordat je begint met de hypnose.

Als NLP & Hypnose coach benader ik afvallen in principe als het je eigen maken van nieuwe gewoonten. Je gewicht en lichaamscompositie is voortgekomen uit een combinatie van je genen, levensstijl, voeding en beweging. Wil je dus een ander gewicht of een andere lichaamscompositie zullen we deze factoren dus moeten beïnvloeden.

Ik moedig je aan om een levensstijl en manier van eten te kiezen die langdurig toe te passen is. Doe vooral geen crash-dieet waarmee je misschien relatief snel afvalt, maar wat je in principe uithongert. Het heeft geen zin, want je gaat er toch mee stoppen en kom je weer aan, eventueel nog een kilootje erbij als aandenken.

Je streefgewicht bereiken en houden doe je door je de levensstijl aan te meten die bij een bepaald gewicht en een lichaamscompositie en bepaald gewicht hoort. En deze levensstijl is uiteindelijk niet meer dan een serie gewoonten, een serie rituelen die je leert om automatisch te doen. En als het gewoonten zijn geworden, dan ga je er mee door. Het is makkelijker om ze wel te doen dan ze niet te doen.

Voor verschillende mensen betekent dat echter verschillende dingen. Voor iemand die te zwaar is en veel te veel suiker binnenkrijgt, bijvoorbeeld door frisdrank, is het voor de hand liggend om de suiker te beperken, en dus simpelweg maar 1 gewoonte te veranderen. Eet je ronduit slecht, dan is “gewoon” en regelmatig eten vaak al een eerste stap om gewicht te verliezen.

Voor iemand anders zijn er misschien andere manieren. Sommige voelen zich aangetrokken tot vegetarisme of veganisme. Anderen ervaren juist profijt door een paleo of ketogene eetstijl toe te passen. Waar het om gaat is dat al deze eetstijlen op de lange termijn toe te passen zijn. Je kunt ze een leven lang doen. En je resultaten zijn dus blijvend.

Vaak is dus een gerichte en geïnformeerde switch in hoe je eet effectiever dan enkel de hoeveelheid aanpassen. Naar mijn ervaring is gericht calorieën beperken pas nodig als je naar de wat lagere vetpercentages wilt gaan, dus onder de 10% als man, onder de 20% als vrouw.

Laten we onszelf niet voor de gek houden. Je kunt geen lijf hebben wat er uitziet dat het soepel dynamisch en agiel is, als je niet een klein beetje die souplesse, dynamiek en agiliteit cultiveert. Net als dat je er niet vanuit kunt gaan dat dat wat door voedingsfabrikanten wordt gepromoot en wat we misschien als normaal zijn gaan zien, daadwerkelijk goed voor je is.

Je zult hoe dan ook voor jezelf moeten kiezen en moeten uitvinden wat voor jou persoonlijk werkt. Voor jou, dus niet voor iemand op instagram en zelfs niet je beste vriend of vriendin. Nee, het gaat om jou. Wat werkt voor jou?

Dus hoe je het wend of keert, als je vind dat je te zwaar bent, en je raakt die kilo’s maar niet kwijt, zal er ergens wat moeten veranderen.

Niet iedereen kan het ideale lijf hebben. Naarmate je ouder wordt veranderen er dingen. Niet alleen je gewicht verandert, maar ook je beweeglijkheid en je herstelvermogen. Ook wordt het steeds belangrijker om blessures te voorkomen. Daarnaast wil je je ook zo goed mogelijk voelen, want (als je een leven hebt) heb je nog andere dingen die jouw positieve energie en aandacht nodig hebben.

Soms moeten we dus realistisch zijn en een doel nastreven wat bij onze leeftijd en uitgangspunt hoort. Want uiteindelijk gaat het maar om 1 ding: Je goed voelen en die dingen kunnen doen die jij belangrijk en waardevol vindt. Dus waar je ook begint, waar je op dit moment ook bent, je kunt nu gestage verandering inluiden door stap voor stap de dingen die je tegenhouden los te laten, en nieuwe ideeën en gewoonten te adopteren.

Dus ik ben benieuwd naar hoe je de hypnose opname gaat ervaren. En als je merkt hoe deze een positieve invloed op je heeft, kun je je voorstellen hoeveel je gedaan kunt krijgen als we meerdere uren aan de voor jouw persoonlijke en individuele obstakels gaan werken, die jou in de weg staan om jouw streefgewicht te bereiken.

Tim KutzkeTim Kutzke (spreek uit: Koetske) is hypnotiseur, NLP master practitioner en mindset & performance coach. Met korte en gerichte coachingstrajecten helpt hij zijn cliënten snel zelfverzekerder te functioneren en prestaties te verbeteren, op het werk en privé.

De hypnose geluidsopnamen van Tim Kutzke hebben al duizenden mensen geholpen beter te slapen, af te vallen, zelfvertrouwen op te bouwen, ontspanning te vinden, angsten te overkomen, productiever te zijn en te stoppen met roken.

De aanpak van NLP en hypnose maakt het mogelijk om in korte tijd minder last te hebben van angsten, zenuwen en spanningsklachten.

Spreekangst oplossen - Zelfvertrouwen opbouwen - Eigenwaarde opbouwen - Faalangst overwinnen - Mindset & Performance Coaching

Ja, ik wil hypnoses & meditaties luisteren in

De Hypnosewolk Free

Schrijf me gratis in voor

Er is een e-mail naar je gestuurd waarmee je je e-mailadres moet bevestigen.

Kijk ook in je spam-map als je niet direct een e-mail hebt ontvangen!

Share This

Delen mag!

Vind je dit artikel waardevol? Delen wordt gewaardeerd!